0

Tài liệu bồi dưỡng HSG tiếng anh lớp 9

53 5,142 27

Đang tải.... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 07/04/2014, 20:02

TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA Tài liệu Bồi Dưỡng HSG tiếng Anh lớp 9 - If only + S + V( past simple) - need +V-ing (mang nghĩa bị động) - avoid + V-ing - neither nor (động từ chia theo CN thứ 2) - have / find dificulty in doing st - prevent sb from doing st - câu bị đông với những động từ chỉ nhận thức cảm giác: think , say, report PRACTICE TEST 1 A. PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1. A. climate B. divided C. write D. religion 2. A. stopped B. laughed C. wanted D. looked 3. A. fashion B. material C. logical D. rivalry 4. A. campus B. subject C. public D. industrial 5. A. weeks B. depends C. presents D. parents II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others 6. A. Japanese B. understand C. excellent D. Vietnamese 7. A. Mountain B. village C. journey D. between 8. A. restaurant B. motorbike C. enjoyable D. vegetable 9. A. casual B. favorite C. uniform D. amusement 10. A. Religion B. official C. separate D. tradition B. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose the best answer to complete the following sentences. 11. If only I ………………… in the countryside right now. A. were B. am C. can be D. would 12. Does the grass need …………………. A. cutting B. cut C. be cut D. to cut 13. Stop now; you’ve done …………………. work for one day. A. too many B. plenty C. quite more D. quite enough 14. ……………… excellent art museums, Moscow has a world-famous ballet company. A. Because of B. In spite of C. In case of D. In addition to 15. I remember ………………. you somewhere before. A. meet B. meeting C. met D. to meet 16. Don’t worry. She is having your bicycle ………………… before returning it to you. A. repairing B. to repair C. repair D. repaired 17. The government took these measures ………………… reduce crime. A. in order that B. so that C. in order to D. for 18. The mouse family avoided …………………. by coming out only when the house was empty and the two cats were outside. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 1 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA A. catching B. being caught C. caught D. to be caught 19. One of the ……………………. of the job is the long hours I work. A. advantage B. disadvantage C. advantages D. disadvantages 20. Neither I nor he … at her wedding party now. A. is B. are C. am D. be II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English 21. She bought a new motorbike was made in Japan last week. 22. I’d like to go out for dinner, but I don’t feel like to eat out tonight. 23. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he ? 24. Even though being ill, Phong still went to school last Monday. 25. The house is convenient located about a mile from the shopping center 26. Despite the roadblock, the police allowed us enter the restricted area to search for our friends. 27. Happiness is a most important thing in my life. Nothing is more valuable than it. 28. Our flight was delayed, so we had decided to take a long walk around the terminal. 29. Members of high school clubs learn to participation in teams through their involvement in community projects. 30. He said he was looking after a place to stay for a few weeks. III. Use the correct form of the word in brackets for each gap 31. When he played cards he is very ………………… He hates losing. compete 32. If your work is …………………. you will get a longer contract SATISFY 33. I’d love to see you next week, but ……………… , it won’t be possible. Fortunate 34. As a doctor she wants to …………………. in child health. SPECIAL 35. 8. Wearing "ao dai" at work can cause……… to modern, active women. convenient 36. His son’s has not improved much BEHAVE 37. Misunderstandings can cause a deep …………… among friends. divide 38. He had real great ………………. to design this ao dai INSPIRE 39. “Back street Boys” is greeted ………………… in the USA nowadays. warm 40. The two sides of the city are ………………… by the river. SEPARATION IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. A B 41. I’m surprised how warm it is for March a. I agree. He’s always absent from class. 42. How’s the painting going ? b. Great. It’s the best one. 43. How is your hotel ? c. Yes, all this sunshine is quite surprising. 44. Rachel misses lectures too often. d. Painting the ceiling is difficult. 45. Will there be a lot of people there ? e. Yes, It always absolutely on time. 46. Have you noticed how thin Jane has got ? f. She’s on a diet. 47. Is it true you saw a ghost last night ? g. Yes, I think it’s going to rain. 48. Will the bank be opened at half past nine ? h. Yes, I went there with Andrew. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 2 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 49. What did you do yesterday ? At the sports i. Yes, I did. center ? 50. It’s very cloudy. j. Yes, It’s likey to be pretty crowed C. READING I. Read the passage and then decide whether the following statements are true (T) or false (F). The zipper is a wonderful invention. They are very common so we forgot that they are wonderful. They are strong, but they open and close very easily. They come in many colors and sizes. In the 1810s, people in the US wore high shoes or clothes with a long rows of buttons. It was hard for them to wear anything. They wanted an easier way to put on and take off clothes. Whitcomb Judson invented the first zipper in 1839. He called it a slide fastener.A zipper has three parts. There are dozens of metal or plastic teeth in two rows. These are fastened to two flexible strips of cloth. A faster slides along and fastens the teeth together. When it slides the other way, it takes the teeth apart. 51. Using zipper is a difficult way to wear something. 52. A zipper hardly closes and opens. 53. The first zipper was made in 1810. 54. Zippers can be made of plastic or metal. 55. Each zipper consists of three parts. II. Read the passage below and choose the best answer for each blank Clothes can tell a lot about a person. Some people like very colorful clothes (56) ________ they want everyone to look at them and they want to be the center of things. Other people like to wear nice clothes, (57) _______ their clothes are not colorful or fancy. They do not like people to look at them. Clothes today are very different (58) _______ the clothes of the 1800s. One (59) _______ is the way they look. For example, in the 1800s all women (60) _______ dresses. The dresses all had long skirts. But today women do not always wear dresses (61) _______ long skirts. Sometimes they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between 1800 and today (62) _______ the cloth. In the 1800s, clothes were made only from (63) ________ kinds of cloth. They (64) _______ cotton, wool, silk or linen. But today there are many kinds of (65) _______ cloth. A lot of clothes are now make from nylon, or polyester. 56. A. but B. because C. because of D. so as 57. A. but B. because C. so D. if 58. A. of B. about C. from D. at 59. A. different B. differ C. differed D. difference 60. A. wear B. wearing C. wore D. worn 61. A. with B. about C. of D. on 62. A. was B. is C. are D. were 63. A. nature B. naturally C. natural D. naturalness 64. A. were made from B. from were made C. made from were D. were from made 65.A. man make B. man made C. man making D. made man BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 3 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA III. Complete the letter that Tom wrote to his family while he was on vacation. Write ONE word in each gap Hi everyone, I've been in Paris for almost a week now and I'm having a good (66) _______ . I spent the first few days visiting the Eiffel (67) ________, Notre Dame, and other tourist attractions. Most places are crowed (68) ________ tourists, so yesterday I decided to go (69) ________ and bought a few (70) ________ . Today I've been to a couple of interesting art galleries. I got lost on my (71) ________ back to the hotel but it didn't matter because I discovered a very fascinating market with lots of little stalls (72) ________ just almost everything from needles to elephants. I ate in the hotel the first night, but usually I go (73) ________ and have dinner in a restaurant. I guess I've (74) ________ a lot of money, but it's a great place. I've (75) ________ lots of photos, and I'll show you when I get back home on the 15th. See you soon, Tom D. WRITING I. Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the sentence printed before it. 76. He doesn’t like coffee and neither do his friends. Neither he ………………………………………………………………………. 77. After the match Lucky was so tired that she couldn’t eat much. After the match Lucky was …………………………………………………… 78. It was difficult to persuade Rick to buy the book. I had ……………………………………………………………………………… 79. Hoa couldn’t go to school because it rained heavily. Heavy rain prevented …………………………………………………………… 80. The police think the man holding the hostages is heavily armed. The man …………………………………………………………………………. II. Use the suggested words and phrases to write a letter to your pen pal. Dear Maryam, 81. I / have / great time / here / England. 82. I / be / here / three months / my university term / start / two months ago. 83. I / live / dormitory / some foreign students. 84. They / come / different parts / the world. 85. They / be / very friendly and helpful, / and / their English / much better / mine. 86. I / practice / speak / English / them / everyday. 87. Now / I / make / good progress. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 4 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 88. My pronunciation / much better / and / I / understand / almost everything. 89. I / hope / my English / considerably / improve / the end / course. 90. Write / me / soon. Your truly, Lan III. Write a paragraph about 100 – 120 words with the following topic sentence. Vietnamese women should wear the ao dai at work ANSWER KEY: A. PHONETICS I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 1. D 2. C 3. A 4. A 5. B II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others. ( 6. C 7. D 8. C 9. D 10. C B. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose the sentences or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space. 11. A 12. A 13. D 14. D 15. B 16. D 17. C 18. B 19. D 20. A II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English. 21. C 22. D 23. D 24. A 25. A 26. B 27. B 28. C 29. B 30. B III. Use the correct form of the word in brackets for each gap (10 points) One point for each correct answer 31. competitive 32. satisfactory 33. unfortunately 34. specialize 35. inconvenience 36. behavior 37. division 38. inspiration 39. warmly 40. separated IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. 41. c 42. d 43. b 44. a 45. j 46. f 47. i 48. e 49. h 50. g C. READING I. Read the passage and then decide whether the following statements are true or false. 51. F 52. F 53. F 54. T 55. T II. Read the passage below and choose the best answer for each blank 56. B 57. A 58. C 59. D 60. C 61. A 62. B 63. C 64. A 65. B III. Complete the passage with a suitable word in each gap 66. time 67. Tower 68. with 69. shopping 70. souvenirs BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 5 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 71. way 72. selling 73. out 74. spent 75. taken D. WRITING . Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the sentence printed before it. 76. Neither he nor his friends like coffee. 77. After the match Lucky was too tired to eat much. 78. I had / found difficulty in persuading Rick to buy the book. 79. Heavy rain prevented Hoa from going to school. 80. he man holding the hostages is thought to be heavily armed. II. Use the suggested words and phrases to write a letter to your pen pal. Dear Maryam, 81.I am having a great time here in England. 82. I have been here for three months and my university term started two months ago. 83. I live / I’m living in the dormitory with some foreign students. 84. They come from different parts of the world. 85. They are very friendly and helpful, and their English is much better than mine. 86. I practice speaking English with them every day. 87. Now I am making / I have made good progress. 88. My pronunciation is much better and I can understand almost everything 89. I hope my English will considerably improve at the end of the course. 90. Write to me soon Your truly, Lan III. Write a paragraph about 100 – 120 words with the following topic sentence. (10 points) * Form - correct form of a passage. * Task fulfillment: - complete the passage with all relevant information - well-organized. *Language: - accurate grammar - appropriate vocabulary Tiết 3, 4 - to be accustomed to doing st= quen với - get on well with sb= có mối quan hệ tốt - effect on = có ảnh hưởng - blow off = dụng xuống - object to doing st= ph ản đ ối - have st done = nhờ ai làm gì - câu bị đông với những động từ chỉ nhận thức cảm giác: think , say, report PRACTICE TEST 2 BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 6 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA QuestionI:Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others 1. A. artificial B. province C. special D. facial 2. A. clear B. dear C. wear D. hear 3. A. fan B. bad C. catch D. wash 4. A. prefer B. better C. worker D. teacher 5. A. buildings B. schools C. zoos D. markets Question II. Choose the words that has a different stress pattern from the others : 1. A. completely B. decided C. company D. develop 2. A. average B. aquatic C. athletic D. accustomed 3. A. schedule B. report C. promise D. orbit 4. A. potential B. delicate C. apprentice D. astonished 5. A. technique B. treatment C. guidance D. plastic Question III. Choose the word or phrase which best completes each sentence : 1.The teacher gave back the papers which ______ marked A. was B. has been C. had been D. have been 2. Mrs Ramsay was accustomed ______ in this rickety house. A. by living B. to living C. with living D. lining 3. Neither Mary nor her two brothers _____ superstitious. A. is B. was C. are D. have 4. If my candidate had won the election, I _____ happy now. A. am B. was C. would be D. can be 5. I _____ very well with my father now, we never have any arguments A. go on B. carry on C. get on D. put on 6. People have different ways of preparing _____ . A. their exams B. to exams C. for exams D. in exams 7. Lack of sleep can have a noticeable _____ your performance at work . A. effect to B. effect in C. affect on D. effect on 8. I’ve got to see the dentist for a check - up tomorrow; I just hope I don’t need to _____ . A. have anything done B. be done something to C. let anything be done D. make something done 9. He climbed up the tree _____ to pick the apples before the wind blew them off . A. so B. in order C. so that D. for 10. Next summer, we’re _____ a swimming pool built in our garden. A. making B. deciding C. letting D. having Question IV. Each of the following sentence has one mistake. Identify and correct the mistakes: 1.These televisions are very expensive for us to buy at this time, but perhaps we will return later. 2. Because they had spent too many time considering the new contract, the students lost the opportunity to lease the apartment. 3. After she had bought for herself a new automobile, she sold her bicycle. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 7 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 4. The food that Mary is cooking in the kitchen is smelling delicious. 5. Buying clothes are often a very time - consuming practice because those clothes that a person likes are rarely the ones that fit him or her . 6. The next important question we have to decide is when do we have to submit the proposal. 7. John decided to buy a car in the morning , but in the afternoon he change the mind. 8. Many theories on conserving the purity of water have proposed, but not one has been as widely accepted as this one . 9. Jack always arrives lately for his chemistry class even though he leaves his dormitory in plenty of time . 10. It has been a long time since we have talked to John, isn’t it ? Question V. Provide the correct form of the words in brackets : 1. My tooth was really ______, so I went to see the dentist. (PAIN) 2. She extremely ______ about the history of art . (KNOW) 3. I’m afraid you aren’t suitably _____ for the job . (QUALIFICATION) 4. Thousands of people are living in ______ after earthquake . (MISERABLE) 5. She has an ______ command of the language. (IMPRESS) 6. You can always rely on Barbara. She is very _____ . (DEPEND) 7. I watch the news everyday because it’s very _____ . (INFORM) 8. A holiday in America can be _____ cheap. (surprise) 9. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _____ to better my knowledge. (COURAGE). 10. Many chemicals have a _____ effect on the environment . (DISASTER) Question VI . Read the passage and choose the best option . You have probably never heard of Charles Burgess Fry but in the early years of this century, he has the most famous man in England. He became (1)__________while still at the university, mainly (2)________ of his sporting achievements. He as, at the same time, captain of the university football, cricket and athletics team and held the world record for the long jump. He was (3)________ a popular sport journalist. He was so famous that letters addressed to “ Mr. Fry, Oxford” were delivered to him (4)________ any difficulty. His college, although it has a quite different name, (5)________ known as “ Fry’s College”. Some people have criticized Fry’s sporting (6)________ . They point out that he lived at a time (7)________ standards were quite low and (8)________ was much easier to do well in several sports. It is certainly true that athletes at a time did not have the totally delicate approach of modern athletes. However, it is only fair to judge him (9)________ the standards of his (10)________ time. There is no doubt that he had extraordinary skills and an ability to write about sport with style and intelligence. 1. A. fame B. rich C. well-known D. common 2. A. because B. that C. which D. thus 3. A. so B. too C. also D. of 4. A. with B. without C. no D. not 5. A. be B. which C. what D. was BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 8 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 6. A. achievements B. succeed C. famous D. expect 7. A. then B. when C. which D. that 8. A. him B. men C. they D. it 9. A. at B. beneath C. out of D. to 10. A. single B. owe C. own D. private Question VII : Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word : There is much more water than land (1)______ the surface of the earth. The sea and oceans (2)______ nearly four-fifths of the whole world, and only one-fifth of (3)______ land. If you traveled over the earth (4)______ different directions, you would have to spend much more of your time (5)______ on water than on roads or railways. We sometimes forget that (6)______ every mile of land there is four miles of water. There is much water on the surface of our earth that we (7)______ to use two words to describe. We use the word seas to (8)______ those parts of water surface which (9)______ only a few hundreds of miles wide, the word oceans to describe the huge areas of water which are thousands of miles wide (10)______ very deep. Question VIII : Read the following passage carefully and choose the best answer to each question : One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of industrial effluent which pour into the lake everyday. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world’s water surface. But it is the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore . Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage . Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We should do something now. 1. According to the writer, one environmental problem in the world today is ________ . A. acid rain B. industrial pollution. C. safe water shortage. D. population explosion . 2. Many sources of water are not drinkable because of _______ . A. acid rain. B. industrial pollution. C. garbage D. all A, B, C, are correct 3. What is serious problem of Lake Baikal in Russia? A. It contains a rich variety of animals and plants. B. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it . BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 9 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA C. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world . D. The government did not have the power to enforce laws and regulations. 4. How many countries throw industrial waste into the Mediterranean Sea regularly? A. nearly 16 B. exactly 16. C. exactly 15 D. less than 15. 5. What is the message to reader? A. We should take action to protect our water resources. B. We should take all water resources into account. C. We should limit the use of water resources. D. We should encourage people to use safe water. Question IX: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first : 1. They’ve been living here for six years now . -> They moved 2. You should take two tablets every four hours. -> Two tablets should 3. I’m really sorry I didn’t invite her to the party. -> I really wish 4. “Do you know where Tony is ? ”- I asked my brother. -> I asked my brother 5. “I’ll see you here tomorrow ”said Sue ‘And don’t be late’. -> Sue said she 6. People say that the bus driver was listening to his walkman at the time of the crash. -> The bus driver is said 7. They think the owner of the house is abroad. -> The owner 8. My flute is being repaired at the moment. -> I am 9.“ Why don’t you put your luggage under the seat” he asked. -> He suggested 10. He was annoyed because his secretary came late to work. -> He objected Question X. Use the suggested words and phrases to write complete sentences of a passage about the birth of a computer : 1. Most people/ think/ computers/ very modern inventions,/ products / our new/ technological/ age. 2. But actually/ the idea/ computer/ be /work out/ over two centuries ago/ a man/ call/ Charles Babbage. 3. Babbage/ bear/ 1791/ and grow/ be/ brilliant mathematician. 4. He/ draw up/ plans/ several calculating machines/ he / call “engines”. 5. But despite/ fact that/ he/ start/ build/ some/ these/ he never/ finish/ any of them. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 10 [...]... MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 17 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 2 in August 21st 2 on August 21st 7 majority 7 major 3 making 3 made 8 where 8 which 4 by 4 in 9 three-fourth 9 three-fourths 5 the expression 5 an expression 10 large 10 the largest Section IV: Reading I Choose the correct answer to complete the passage 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 BADBDBCCDC III Fill in each gap... LẠNG -2013/2014 – Trang 33 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA I Phonetics I (0,15 x 4 = 0,60) 1: A 2 C 3 A 4 D II (0,10 x 4 = 0,40 ) 1 C 2 C 3 A 4 D II Grammar and vocabulary III : (0,30 x 36 = 10,80) 1 D 11 D 21 B 31 D 2 A 12 B 22 B 32 B 3 B 13 D 23 B 33 D 4 A 14 A 24 B 34 C 5 C 15 B 25 D 35 B 6 C 16 B 26 B 36 C 7 A 17 C 27 D 8 C 18 C 28 C 9 B 19 D 29 B 10 C 20 D 30 B III Reading:... time A Will be B Would be C is D was 9 Would you mind If I………… a little later ? A Come B Came C have come D have came 10 There is……… tobe a serious energy crisis in the next century A Reputed B Known C Bound D foreseen 11 She gives each of her children fifty pence a week …………… money 1 BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 29 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA A Spare B free... busy these days She has……… free time A a little B little C a few D few 9 That novel was written by a well-known writer It is worth …………… A to read B reading C read D have read 10 He couldn’t afford to …………… his car repaired A do B get C make D pay BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 19 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 11 Is this the address to ……… you want the package... can’t…………………………………………………………… 8 He doesn’t know much about life in America Little…………………………………………………………… 9 Despite his illness, he went to the station with his friends Even though………………………………………………………… 10 We have a six deadline for this work BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 16 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA This work…………………………………………………………… I.Use the following words or phrase...TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 6 Over the years/ people/ argue whether/ his machines/ ever work 7 Recently, however,/ the Science Museum/ London/ finish/ build/ engine based/ one / Babbage’s designs 8 It/ take/ six years/ complete/ and/ more/ four thousand parts/ specially/ make 9 Whether/ it/... television 8 Reference book must not be taken away from the reading room 9 It was such a boring movie that I fell asleep III Write an essay on the following topic (about 150 – 200 words) Tiết 7, 8 - by three goals to nil = ba không - afford to = khả năng BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 18 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA - well-prepared = chuẩn bị kỹ càng - deal with... encouragement 10 disastrous Question VI : 1 C 2 A 3 C 4 B 5 D 6 A 7 B 8 D 9 A 10 C Question VII : 1 on 2 cover 3 its 4 in 5 moving 6 for 7 have 8 describe 9 is 10 and Question VIII :) BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 11 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 1/ C 2/ D 3/ B 4/ A 5/ A Question IX : They moved here 6 months ago 1 Two tablets should be taken every 4 hours 2 I really... more difficult than last week’s Last week’s…………………………………… ◊ 9 “Less noise!” the father asked the children The father shouted ……………………◊ 10 Mrs Brown has two children Mrs Brown is……………………… ◊ II Make complete sentences from the sets of words and phrases provided : BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 22 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 1 The baby/ begin/ cry/ middle/ night... 3 will be cleaning ; does 4 would tell ; were 5 weeding ; done D READING: BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 23 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA I Choose the best option A, B, C, D to fill in the numbered blanks from 1 to 10 1C 2D 3C 4A 5D 6A 7B 8C 9A 10C II Read the following passage and choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions . TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA Tài liệu Bồi Dưỡng HSG tiếng Anh lớp 9 - If only + S + V( past simple) - need +V-ing. Trang 17 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 2. in August 21st 2. on August 21st 7. majority 7. major 3. making 3. made 8. where 8. which 4. by 4. in 9. three-fourth 9. three-fourths 5 went there with Andrew. BIÊN SOẠN: MAI VĂN LẠNG -2013/2014 – Trang 2 TÀI LIỆU ÔN THI HỌC SINH GIỎI ANH 9- VÒNG THI CẤP QUỐC GIA 49. What did you do yesterday ? At the sports i. Yes, I did. center
- Xem thêm -

Xem thêm: Tài liệu bồi dưỡng HSG tiếng anh lớp 9, Tài liệu bồi dưỡng HSG tiếng anh lớp 9,