0

Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 ( có đáp án)

31 22,865 100

Đang tải.... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 18/08/2014, 16:03

ĐỀ SỐ 1:I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm mỗi câu)1. A. planetB. characterC. happyD. classmate2.A. washedB. cookedC. laughedD. loved3. A. chair B. check C. machine D. child 4. A. happy B. honorC. high D. hotel 5. A. boxesB. washesC. watchesD. goesII. Tìm ra từ có phần trọng âm khác so với các từ còn lại.(1 điểm mỗi câu)6. A. climateB. compriseC. impressD. farewell7. A. divideB. puppetC. ethnicD. notice8.A. tropicalB. religionC. primaryD. Buddhism9. A. impressionB. difficultC. optionalD. separate10.A. currencyB. primaryC. mausoleumD. friendliness TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) ĐỀ SỐ 1: I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm / mỗi câu) 1. A. planet B. character C. happy D. classmate 2. A. washed B. cooked C. laughed D. loved 3. A. chair B. check C. machine D. child 4. A. happy B. honor C. high D. hotel 5. A. boxes B. washes C. watches D. goes II. Tìm ra từ có phần trọng âm khác so với các từ còn lại.(1 điểm / mỗi câu) 6. A. climate B. comprise C. impress D. farewell 7. A. divide B. puppet C. ethnic D. notice 8. A. tropical B. religion C. primary D. Buddhism 9. A. impression B. difficult C. optional D. separate 10. A. currency B. primary C. mausoleum D. friendliness III . Chọn đáp án đúng nhất hoàn thành các câu sau hoặc từ phù hợp có thể thay thế cho từ được gạch chân. 11. ________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city A. As B. Such as C. Like D. Similar 12. I told her she could stay with us. That’s what I ________. A. said to her B. said her C. told to her D. told 13. I wish I ________his name. A. knew B. know C. will know D. would know 14. Minh’s father often take him ________the park every summer. A. on B. to C. in D. after 15. Buddhism is a(n) ________. A. group B. religion C. association D. imagination 16. Do you ________me say this in class? A. let B. allow C. permit D. mind 17. How do people learn languages? A. How are languages learned? B. How are languages learned by people? C. How languages are learned? D. Languages are learned how? 18. Your car is in ________condition than mine. A. worse B. worst C. bad D. good 19. Hoa doesn’t cook ________her mother does. A. as bad as B. as good as C. as quick as D. as well as 20. The car ________by my father yesterday. A. were washed B. was washed C. washed D. has been washed 21. It is ________that I have read it twice. A. such an interesting book B. so interesting a book. C. too interesting a book D. so an interesting book. 22. Jane is ________to do this exercise. A. no intelligence enoughB. not intelligent enough C. not enough intelligent D. so intelligent enough 23. Two billion dollars________not enough for the victims of the tsunami last year. A. was B. were C. is D. are 24. Neither the mother nor the children________aware of the danger. A. were B. was C. is D. has been 25. If only he ________us the true in the first place, things wouldn’t have gone so wrong. A. has told B. had told C. would have told D. should have told 26. The doctor suggested that his patient________ . A. stop smoking B. stops smoking C. stopped smoking D. to stop smoking 27. It is necessary that he _______ the books. A. don’t find B. doesn’t find C. find D. did not find 28. ________Saturday night I went to bed ________11 o’clock. A. On / for B. On / until C. On / in D. On / at 29. I haven’t heard any news of Peter ________1999 . A. in B. since C. on D. before 30. ________Christmas day we always have special meals. 1 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) A. in B. at C. on D. until 31. The United States has a ________of around 250 million A. population B. introduction C. separation D. addition 32. We are really ________by the beauty of Hue A. impression B. impress C. impreessive D. impressed 33. Malaysia is divided ________ two regions. A. to B. in C. into D. on 34. Vietnamese people are very ________. A. friend B. friendly C. friendship D. friendliness 35. He often goes to the ________to pray because his religion is Islam. A. temple B. mosque C. church D. pagoda 36. He doesn’t depend ________ his parents. A. in B. on C. at D. for 37. She went out ________saying a word. A. to B. with C. without D. between 38. –“I’ve passed my driving test.” –“________.” A. Congratulations! B. That’s a good idea. C. Do you? D. It’s nice of you to say so. 39. –“Have a nice weekend!” –“Thank you. ________.” A. Me too B. same to you C. The same to you D. The same with you 40. His parents wouldn’t ________him stay out later than 10.30 at night. A. allow B. permit C. agree D. let 41. After a lot of difficulties he finally________in starting the car. A. succeeded B. coped C. managed D. worked out 42. Charles Dickens is ________as one of the greatest names in English literature. A. told B. known C. spoken D. considered 43. Mrs. Green ________all her life to teaching orphans. A. devoted B. gave C. compared D. spent 44. Up to now, I ________a lot of information about her. A. would learn B. have learnt C. have learn D. will learn 45. After an explosion, a flame ________ high into the sky. A. raised B. rose C. flew D. jumped 46. Have some orange juice, ________ ? A. won’t you B. do you C. do we D. will you 47. - ________we go to the tailor's? - Yes, let's. A. Shall B. Will C. Do D. Would 48. What were you doing when he ________? A. came B. come C. to come D. coming 49. It seems difficult for us ________abroad at the moment. A. went B. gone C. to go D. go 50. They ________go to Nha Trang in summer. A. use B. used to C. are used D. are used to 51. He made a deep ________on the memebers of his speaking English club. A. impression B. impress C. impressing D. impressed. 52. He allows ________him questions. A. to ask B. asking C. asked D. ask 53. Nothing will make me ________my mind. A. to change B. changing C. changed D. change 54. It’s very kind ________you to say so ! A. of B. in C. to D. with 55. It’s time we ________the bus. A. to catch B. catch C. catching D. caught 56. Mary got ________quickly and went to her club. A. dress B. dresses C. dressed D. dressing 57. She did the test very well and I did ________. A. even B. also C. too D. so 58. He can’t swim and________can I . A. too B. nor C. so D. either 2 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) 59. Minh suggested ________to the library. A. go B. to go C. went D. going 60. If you saw a UFO, what ________you do? A. will B. would C. can D. did IV. Chia động từ trong ngoặc ở thì hoặc hình thức thích hợp.( 1 điểm / mỗi câu) 1. His hair is short. He (61. have)___________ a haircut. 2. He said that he (62. see)___________ that man before. 3. If today (63. be)___________ Sunday, we would go picnic. 4. This house didn’t use to (64. paint)___________ green. 5. She wishes she (65. not punish)___________ tomorrow. 6. My father told me (66. not stay)___________ up too late. 7. When I met him at the bookstore, he (67. talk)___________ to his friends 8. He ate as if he (68. not, eat) ___________ anything for a long time. 9. He intends (69. help)__________________ his mother to clean the house tomorrow. 10. I remembered (70. lock)_____________ the door last night before I went to bed V. Mỗi câu sau đây có 1 lỗi sai em hãy gạch chân lỗi sai đó và sửa lại cho đúng.(1 điểm / mỗi câu) 71. She has been to Da Nang for one month and now she used to the hot weather there. 72. He hardly travels by bus to school, doesn’t he? 73. He can't speak English without to make mistakes. 74. She noticed something burn in the kitchen. 75. I wish I were at home yesterday to meet her. 76. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai . 77. –“How long did they worked in that factory?” –““For 3 months.” 78. Liverpool is an industry city in the North of England. 79. Thank you for invite me to the party. I wish I could but I can’t. 80. Primary school children can learn three language at school in Malaysia. VI. Cung cấp hình thức đúng của các từ được in đậm hoàn thành các câu sau.(1 điểm / mỗi câu) 81. They are old enough to be____________ of their parents. DEPEND 82. The small garden ___________ their flat. BEAUTY 83. They enjoyed very____________ moment in the countryside. PEACE 84. Smoking and drinking a lot is a(n) _______________ lifestyle. HEALTH 85. Be _______________ in your work CARE 86. This exercise seems _______________ DIFFICULTY 87. The story is about an _______________ trip EXCITE 88. Ky Hoa lake is one of the areas of _______________ ENTERTAIN 89. The road is being ____________________. WIDE 90.They were impresed by the____________ of the local people. FRIEND VII. Đọc kỹ đoạn văn sau đó chọn đúng câu trả lời cho các câu bên dưới.(0.5 điểm / mỗi câu) The wind controls our planet , s weather and climate, but now how much do we understand about this complex (91)_______ , which can kill and spread fear? On the night of 15 October 1987, the south of England was (92) _______ by the strongest winds it had known for over two hundred years. (93) _______ of over 130km/h blew through the region. Nineteen people were killed, $1,5 billion-worth of (94) _______ was caused and 19 million trees were (95) _______ in just a few hours. Although people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (96) _______ storm force. They are far better known than the much more serious storms of 25 January 1990, (97) _______ most of Britain was hit by daytime winds of up 173 km/h. On this (98) _______, 47 people were killed, even though, (99) _______ in 1987, the weather forecasters issued accurate (100) _______. 91. A. air B. climate C. weather D. force 92. A. occurred B. caused C. struck D. destroyed 93. A. Gusts B. Blows C. Hits D. Clouds 94. A. hurt B. damage C. injury D. destruction 95. A. let down B. cut down C. blown down D. fallen down 96. A. serve B. serious C. powerful D. dangerous 97. A. that B. where C. which D. when 98. A. occasion B. incident C. accident D. event 99. A. like B. as C. likely D. unlike 100. A. warnings B. treats C. news D. signs 3 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) VIII. Đọc kỹ đoạn văn sau sau đó trả lời đúng (T), sai (F) so với nội dung của bài đọc Computers are now very useful and important for people all over the world. Computers have been in use widely in Vietnam nowadays and they completely changed the face of Vietnam. Computers have contributed greatly to the modernization of Vietnam. With the help of computers, we can communicate with people thousands of kilometers away in a second. We can know the information on science and technology, medicine or education not only in our country but also in others countries very quickly. Accounting tasks took a person the whole day to calculate but it can accomplish in a very short time. Some universities without libraries have recently opened in the USA and Singapore. All information normally found in libraries is now stored in the universities’ computers. Students can send and receive messages by using computers. Computers are wonderful. They can help us save time. Statements True False 101. Computers are not very useful and important for people. 102. Computers haven’t been in use widely in Vietnam nowadays. 103. It is very quick to communicate with other people who live far away with the help of computers. 104. Computers can help us withcalculation. 105. We can store all the information in the libraries in computers. IX. Viết lại các câu sau với nhừng từ cho sẵn giữ nguyên nghĩa như câu gốc cho trước. 106. He started learning English three years ago. => He________________________________________________________________________________. 107. He bought so many books that he didn't know where to put them. => He bought such______________________________________________________________________. 108. They have just sold that old house. => That old house_______________________________________________________________________. 109. Lan is better cook than Hoa. => Hoa can’t___________________________________________________________________________. 110. Although he took a taxi, Bill still arrived late for the concert. => Despite_____________________________________________________________________________. 111. It may rain hard this afternoon, so take the rain coat with you. => In case_____________________________________________________________________________ 112. Nam is sorry that his little sister isn’t here with him now. => Nam wishes _________________________________________________________________________ 113. “Do you often watch TV programmes?”. John said to Daisy => John asked Daisy_____________________________________________________________________ 114. That meal was excellent! => What_______________________________________________________________________________ 115. This is my first visit to Singapore. => I __________________________________________________________________________________ X. Viết câu có nghĩa từ các từ được cho sau đây. 116. Many people / fond / go / countryside / weekends. => ___________________________________________________________________________________. 117. It / take / her / two hours / finish / such / difficult test. => ___________________________________________________________________________________. 118. I wish / not have / do / lot / home work / today. => ___________________________________________________________________________________. 119. Telephone / invent / Alexander Granham Bells. => ___________________________________________________________________________________. 120. I / not eat / this / kind of food / before. ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI (ĐỀ 1) I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm / mỗi câu) 1. D 2. D 3. C 4. B 5. D II. Tìm ra từ có phần trọng âm khác so với các từ còn lại.(1 điểm / mỗi câu) 6. A 7. A 8. B 9. A 10. C 4 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) III . Chọn đáp án đúng nhất hoàn thành các câu sau hoặc từ phù hợp có thể thay thế cho từ được gạch chân.iểm / mỗi câu) 11. C 12. A 13. A 14. B 15. B 16. A 17. A 18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. A 24. A 25. B 26. A 27. C 28. D 29. B 30. C 31. A 32. D 33. C 34. B 35. B 36. B 37. C 38. A 39. C 40. D 41. A 42. D 43. A 44. B 45. B 46. A 47. A 48. A 49. C 50. B 51. A 52. B 53. D 54. A 55. D 56. C 57. C 58. B 59. D 60. B IV. Chia động từ trong ngoặc ở thì hoặc hình thức thích hợp.( 1 điểm / mỗi câu) 61. have had 62. had seen 63. were 64. be painted 65. will not be punished 66. not to stay 67. talking 68.had not eaten 69. to help 70. locking V. Mỗi câu sau đây có 1 lỗi sai em hãy gạch chân lỗi sai đó và sửa lại cho đúng.(1 điểm / mỗi câu) 71. She has been to Da Nang for one month and now she used to the hot weather there.=> is used to 72. He hardly travels by bus to school, doesn’t he? => does he? 73. He can't speak English without to make mistakes. => making 74. She noticed something burn in the kitchen. => burning 75. I wish I were at home yesterday to meet her. => had been 76. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai . => have 77. –“How long did they worked in that factory?” –““For 3 months.” => have 78. Liverpool is an industry city in the North of England. => industrial 79. Thank you for invite me to the party. I wish I could but I can’t. =>inviting 80. Primary school children can learn three language at school in Malaysia. => languages VI. Cung cấp hình thức đúng của các từ được in đậm hoàn thành các câu sau.(1 điểm / mỗi câu) 81. They are old enough to be__ independent _ of their parents. DEPEND 82. The small garden _ beautifies __ their flat. BEAUTY 83. They enjoyed very__ peaceful __ moment in the countryside. PEACE 84. Smoking and drinking a lot is a __ unhealthy___ lifestyle. HEALTH 85. Be __careful__ in your work CARE 86. This exercise seems ___difficult__ DIFFICULTY 87. The story is about an _exciting__ trip EXCITE 88. Ky Hoa lake is one of the areas of _entertainment____ ENTERTAIN 89. The road is being ___widened___. WIDE 90.They were impresed by the__friendliness_ of the local people. FRIEND VII. Đọc kỹ đoạn văn sau đó chọn đúng câu trả lời cho các câu bên dưới.(1 điểm / mỗi câu) 91. D 92. C 93. A 94. B 95. C 96. C 97. C 98. B 99. A 100. A VIII. Đọc kỹ đoạn văn sau sau đó trả lời đúng (T), sai (F) so với nội dung của bài đọc( 2 điểm / mỗi câu) 1. F 2. F 3. T 4. T 5.T IX. Viết lại các câu sau với nhừng từ cho sẵn giữ nguyên nghĩa như câu gốc cho trước.( 2 điểm / mỗi câu) 106. He has been learning English for three years. Or He has learnt/learned English for three years. 107. He bought such a lot of books that he didn't know where to put them. 108. That old house has just been sold 109. Hoa can’t cook as well as Lan 110. Despite taking a taxi, Bill still arrived late for the concert. 111. In case it rains afternoon, take the rain coat with you. 112. Nam wishes that his little were here with him now 113. John asked Daisy if she often watched TV programmes 114. What an excellent meal ! 115. I have never been to Singapore before X. Viết câu có nghĩa từ các từ được cho sau đây. ( 1.5 điểm / mỗi câu) 116. Many people are fond of going to the countryside on the weekend. 117. It took her two hours to finish such difficult test 118. I wish I didn’t have to do a lot of homework today 119. Telephone was invented by Alexander Granham Bells. 120. I haven’t eaten this kind of food before ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS (§Ò Sè 13) I. Find the word which is pronounced differently in the part underlined. 1. a. trouble b. flu c. tooth d. shoe 5 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) 2. a. warm b. thought c. got d. saw 3. a. break b. weight c. plane d. said 4. a. lived b. buy c. wine d. fine 5. a. sit b. feet c. in d. if II. Choose a, b, c or d to complete the following sentences . 1. My sisiter will have a Course of English next month. a. two month, b. two – months c. two – month. d. second - month 2. To prepare his works , he spent his while days in his library. a. science b. scientific c. scientist d. sciences 3. The less we study , the we are.(a. worse b. bad c. well d. good) 4. After the summer holiday, the children all looked a. health b. healthy c. healthful d. healthily. 5. The person he works with like him very much.(a. who b. whom c. Whose d. which. 6. Football all over the world.(a. plays b. is playing c. is played d. played 7. I know she has gone for holiday.(a. when b. where c. why d. which.) 8. Come here and sit me.(a. besides b. beside c. between d. among.) 9.Andrew came to the party he hadn't been invited.(a. although b. despite c. incase d. even) 10.It was Sunday shop was open, all the others were closed.(a. one b. a c. an d. some) III. Fill each gap in the sentences with a suitable preposition . 1. The teacher divided the class two groups. 2. I apologized Mary for the misunderstanding. 3. Look these flowers . Aren’t they pretty? 4. I like the picture hanging the wall the kitchen 5. Tom’s parents was disappointed him because he failed the final test. 6. My present job isn’t wonderful, but I prefer it what I did before. 7. The plane flew ………. the clouds to avoid the storm. 8. The people next door are furious … us … making so much noise last night . IV. Give the correct form of the word in the bracket. 1. Almost every country in the world is the a member of this (organize) 2. The 22 nd SEA GAMES were great (succeed). 3. How this man is ! (danger ) 4. You are very from your brother . (differ) 5. We can see many on T.V everyday. (advertise ) 6. Is it possible to between a hobby and an interest? (distinct) 7. It was a long, slow film. I nearly died of (bore) 8. On a day we receive about fifty letters. (type) 9. Freedom of is one of the fundamental rights. (speak) 10. The duty of the police is the of law and order. (maintain ) V: Find out the mistake in four parts underlined of each sentence . 1. There's a new Oriental restaurant in town, isn't it? A B C D 2. Nam seldom pays his bills on time, and his brother does, too. A B C D 3. Mai didn’t go to the zoo with her friends last Sunday because her sickness A B C D 4. The water and land around the chemical factory are serious polluted. A B C D 5. Our neighbor will look for the garden when we go on holiday. 6 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) A B C D VI. Use the following sets of words and phrases to write complete sentences. 1. Look! / sun / set / mountains 2. I/ wait/ half an hour/ but she/ not come. 3. If I/ be/ him / I / choose/ English / learn 4. In/ end/ I decide/ not buy / dictionary / because/ too expensive 5. This video film / so interesting / I / see /twice. VII. Give the correct tense of the verb in the parentheses . 1. We couldn’t risk ( leave) him alone. 2. I’m sitting in class right now. I (sit) in class at this time yesterday. 3. I’m sure you will have forgotten me by the time I (be) back in five years. 4. Up to now, our teacher ( give ) our class five tests. 5. Trung is used to ( get ) up early every morning. 6. If you ( smoke ) less, you would have much more money . But I don’t think you will. 7. What shouldn’t the children ( drink ) ? 8. Tom’d rather ( be) early than late. 9. I knew him when I ( be ) a child. 10. I can’t go with you as I ( not finish ) my work. VIII , Fill in each blank with the most suitable word to complete the text. The Browns live in the countryside. Last week when they came up to London, they …1… their times in seeing as much as …2… . Mrs Brown was most interested in stores, especially in Oxford Street, and bought some of …3… things which she could not find in the shops in the countryside. Their two children, George and Susan, …4… had never been to London before, were surprised …5… the crowds everywhere. They enjoyed travelling on the underground and going down the moving stairs …6… lead to the platforms. One day they went to Hyde Park and walked along on the grass to Kensington Garden …7… the bright autunm sunshine. It was very quiet here. Only …8… noise from the streets reminded them that they were still in a city. The …9… of the tall trees were turning red, brown and yellow, birds were … 10… about, sheep …11… eating the grass, there were …12… of flowers, and ducks were swimming about on the Round Pond. George, …13… hobby was planes and boats, was very much interested in the model boats which boys were sailing …14… the Pond. Before the end of the week they had seen a great …15… . They hoped, however, to see more of London on their next visit. IX. Rewrite the following sentences with suggested words. 1. It’s such a pity your sister can’t come as well. If only 2. The house seemed to have been occupied for several months. It looked 3. He was so tired that he fell asleep before the end of the film. He was too.……………………………… 4. Everyone heard about the accident before I did. I was the …………………………………. 5. Keeping the environment clean is very important. It’s………………………………………….… 6. He didn’t attend the seminar simply because he was not informed. If …………………………………… 7. Although I’m short of money, I’ll lend you some. In spite of ………………………………………. 8. “Don’t swim out too far, boys” I said. I warned …………………………… 7 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) 9. She forgot to add salt, so the food was tasteless. If she hadn’t forgotten …………… 10. What a shame you didn’t tell me earlier. If only ……………………………… ĐÁP ÁN - ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS (§Ò Sè 2) I. Find the word which is pronounced differently in the part underlined. ((5 Points) 1. a 2. c 3. d 4. a 5. b II.Choose a, b, c or d to complete the following sentences .( 10Points ) 1. c 2. b 3. a 4. b 5. b 6. c 7. b 8. b 9. a 10. a III. Fill each gap in the sentences with a suitable preposition . ( 10 Points ) 1. into 2. to 3. at 4. on – in 5. in 6. to 7. above 8. with - for IV. Give the correct form of the word in the bracket. ( 10 Points ) 1. organization 2. success 3 . dangerous 4. different 5. advertisements 6. distinguish 7. boredom 8. typical 9. speech 10. maintenance V. Find out the mistake in each sentence . ( 5 Points ) 1. D 2. D 3. C 4. D 5. B VI. Use the following sets of words and phrases to write complete sentences. ( 5 Points ) 1. Look! The sun is setting behind the mountains 2. I have been waiting for her for half an hour but she hasn’t come (yet). 3. If I were him , I would choose English to learn. 4. In the end, I decided not to buy that (the) dictionary because it was too expensive. 5. This video film is so interesting that I have seen it twice. VII. Give the correct tense of the verb in the parentheses. ( 10 Points ) 1. leaving 2. was sitting 3. am 4. has given 5. getting 6. smoked 7. drink 8. be 9. was 10. haven’t finished VIII. Fill in each blank with the most suitable word to complete the text. ( 15 Points ) 1. spent 6. which 11. were 2. possible 7. in 12. lots 3. the 8. the 13. whose 4. who 9. leaves 14. on 5. at (by) 10. flying 15. deal IX. Rewrite the following sentences with suggested words. ( 10 Points ) 1) If only your sister could come as well. 2) It looked as if / though the house had been occupied for several months. 3) He was too tired to stay awake until the end of the film. 4) I was the last person to know about the accident. 5) It’s very important to keep the environment clean. 6) If he had been informed, he would have attended the seminar. 7) In spite of being short of money, I’ll lend you some. 8) I warned the boys not to swim out too far. 9) If she hadn’t forgotten to add salt, the food wouldn’t have been tasteless. 10) If only you had told me earlier. 8 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 – THCS. (§Ò Sè 3) Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.(10points) 1. She felt that she (look) at. 2. I can't go out because I (not finish) my homework. 3. If you kicked the policeman, you (arrest) 4. All students objected to (do) that work. 5. Trang isn't in her room at the moment. She (cook) in the kitchen. 6. I can't afford ( go) on holiday abroad this year. 7. Passengers (travel) on this bus bought their tickets in books. 8. I (not use) the car this evening, so you can have it. 9. The man who (rescue) had been in the sea for ten hours. 10. People always (blame) their circumstances for what they are. Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences.(10 points) 1. The child should be punished because of his bad ( behave) 2. The in this town are very friendly (reside) 3. Every week, there are two from Ha Noi to Nha Trang. (fly) 4. We're very impressed by the of your town's people. (friend) 5. All the newspapers praised the of the firemen (brave) 6. It was not to write down the address. ( fool) 7. The tiger wanted to see the farmer's (wise) 8. Bell experimented with ways of transmiting over a long distance. (speak) 9. Freedom of is one of the fundamental rights. (speak) 10. The duty of the police is the of law and order. (maintain) Question3: a) Change the following sentences into reported speech (5 points) 1. "Do you live here?" Liz asked 2. She said "He doesn't buy this book." 3. The teacher said "All the homework must be done carefully." 4. "Don’t throw that bottle away. We can reuse it," said Mr Cuong. 5. "I don’t understand what you are saying. "Tom told us. b) Fill in the blanks with a suitable preposition.(5points) 1. Measuring money must be very difficult to carry 2. In this respect, French differs English 3. I'll come to pick her up at 8 o'clock. 4. The passage is written English . 5. Mr Duc Thanh is thinking of exporting rice India. Question 4: Fill in each numbered blank with a suitable word (10 points) If you live in a city, you probably see many people, hear the (1) of traffic, and smell the pollution (2) cars and factories. We are entering a new time in (3) history of the world. Before this, most (4) were farmers. They lived in the country. Now many people are (5) the farms and moving into the cities. They are looking for better jobs. The cities are growing very quickly. Most cities are very crowded. People are driving more cars, burning more fuel, (6) more water, eating more food, making more garbage, and producing more things in factories than (7) before. Life is becoming difficult. Some governments are trying to plan for the future. They are building new roads, putting (8) new houses, looking for more water, and limiting growth in certain areas. Still, city planners are getting worried. People are crowding into the cities (9) than cities can take them. The cities are running out (10) room. What is the answer to this problem? Question 5: Read the passage and choose the best answer. (5 points) It is very important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How does a tooth go bad? The decay begins in a little crack in the enamel covering of the tooth. This happens after germs and bits of food have collected there. Then the decay slowly spreads inside the tooth. Eventually, poison goes into blood, and we may feel quite ill. 9 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) How can we keep our teeth healthy?. Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste at least twice a day- once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay. 1. Good teeth help us to A. be nice B. have a good eye sight. C. chew our food D. be important 2. When food and germs collect in a small crack, our teeth A. become hard B. begin to decay. C. send poison into the blood.D. makes us feel quite ill. 3. A lot of people visit a dentist only when A. their teeth grow properly B. they have holes in their teeth C. they have toothache D. they have brushed their teeth. 4. We ought to try clean our teeth A. once a day B. at least twice a day C. between meals D. before breakfast. 5. We shouldn’t eat a lot of A. red rice B. fresh fruit C. fish D. chocolate. Question 6: a/ Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.(5points) 1. This video film / be/so / interesting / I/ see/ twice/. 2. It / difficult/ learn English / without/ good dictionary. 3. He / learn/ English / two years now. 4. She /used/ stay / her uncle/ when / be / a child. 5. I/ meet/ my friend/ before/ I / meet her b/ There is a mistake in the sentence. Find the mistake and correct it.(5points) 1. The climate in Vietnam is different than that of England . 2. The boys said they have to bring home medals. 3. He has waited here for a quarter past six. 4. Surface is many cheaper than airmail. 5. The bicycle is such old that I don’t want to use it. Question7: Complete the second sentence with the same meaning.(10points) 1. Vinh keeps forgetting his homework  Vinh is 2. It's a pity your friend isn't at this party.  I wish 3. We started living here fifteen years ago.  We have 4. Trung's parents gave him a microcomputer on his birthday Trung 5. He has never played a computer game before.  This is 6. Nga is pleased to meet her aunt again soon.  Nga is looking 7. He is too old to have more children.  He is so 8. "I'm very busy. I'll ring you tomorrow," Susan said to me.  Susan 9. Their teacher is making them to study hard. - They are 10 [...]... 25 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) GIANG BI THI CHN HC SINH GII VN HểA CP TNH NGY THI 30/3/2013 (DE 18) THI CHNH THC I 5 pts (Mi cõu ỳng 1 im) 1 A perform 2 D politics 3 B although 4 C mystery 5.C territory II 10 pts (Mi cõu ỳng 1 im) 1 A 2 C 3 A 4 C 5 A 6 B 7 D 8 B 9 C 10 A III 5 pts (Mi cõu ỳng 0,5 im) 1 D 2 C 3 F 4 G 5 E 6 J 7 B 8 A 9 H 10 I IV 5 pts (Mi gii t ỳng... 4 only 9 really 5 most 10 program( me ) 14 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) THI CHN HC SINH GII LP 9 ( ề Số 16) A Phonetics - Grammar - Vocabulary: Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5 p): 1 A photo B below C wonder D lotus 2 A forest B resort C reason D visit 3 A health B speak C each D seat 4 A thirsty... can do the things they have never had time for 28 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) (5 4) the other hand, there are some serious disadvantages Firstly, many people become ill and consequently have to (5 5) time in hospital or become (5 6) on their children and friends Many of them (5 7) this dependence annoying or embarrassing In addition to this, the (5 8) people... 59 hard/difficult 64 D 55 spend 60 enough 65 D Part 1 (5 points) 66 This is the first time I have seen this film 67 He denied being/ having been there/ (that) he had been there at the/ that time 30 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) 68 The train does not take as long as the bus (does) 69 Never in my life have I seen such a mess! 70 That car belongs to my father Part 2 (5 ... by their teacher 10 No one has signed this cheque 11 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) THI CHN HC SINH GII LP 9 ( ề Số 15) Question I: Phonetics (5 points) a, Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others 1 A looked B missed C stopped D united 2 A smooth B both C month D think 3 A host B lost C most D post b, Pick out the word whose... (1 0 pts) 26 Peter did not get used to (get) up early when he first came to Vietnam 27 By the time your brother (return) here next year, the city will have changed a lot 28 What tune (play) when we came in? 27 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) 29 I wish I (know) her address now 30 They (learn) English from nine to ten in this room Dont let anyone disturb them...TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) 10 This cheque has not been signed - No THE END P N THI CHN HC SINH GII LP 9( Đề Số 3) Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets 1 was being looked 5 is cooking 9 was rescued 2 haven't finished 6 to go 10 are always blaming 3 would be arrested... problem of (5 ) good food for everybody has not yet been solved Many wars have been (6 ) for food But it is no longer necessary to go to war for food Nations are beginning to put (7 ) knowledge to work 16 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) for a (8 ) of their food problems They work (9 ) in the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) to help... latter D latest 12 TUYN TP CC THI CHN HC SINH GII MễN TING ANH LP 9 THCS ( Cể P N) Question IV: (1 0 points) Give the correct form of the word in the bracket 1 The situation was Nobody could do anything to help (hope) 2 Rudeness never gets you what you want ; always pays ! (polite) 3 Are there any rivers left on earth ? (pollute) 4 There was a .of water here last year (short) 5 The scientist took... Imagine you (be) in London now, Where you (like) to visit ? 7 Im hungry because I (not have) breakfast or lunch 8 No one expected that he (be) so successful 9 Its about time something (do) about traffic problems in big cities 10 I still remember (take) to Thu Le zoo once 11 The boat was made (return) by the police 12 Is there anything here worth (buy) ? Question III: (1 5 points) Choose the best answer to . unlike 8. or 4. only 9. really 5. most 10. program( me ) 14 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 ( Ò Sè 16) A. Phonetics. day. 9. They are being made to study hard by their teacher. 10. No one has signed this cheque 11 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH. TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 9 THCS ( CÓ ĐÁP ÁN) ĐỀ SỐ 1: I. Hãy tìm từ có phần gạch chân dược phát âm khác so với các từ còn lại. (1 điểm / mỗi câu) 1.
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 ( có đáp án), Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 ( có đáp án),

Từ khóa liên quan