0

Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 ( kèm đáp án)

30 17,072 131
  • Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 ( kèm đáp án)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 17/08/2014, 16:00

I. PHONETICS: a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (6 0,2=1,2 pts)1. A. seriousB. symptomC. sugarD. sauce 2 .A. cableB. station C. answerD. latest3. A. wrongB. weightC. waitD. weather4. A. mathB. monthC. bothD. with5. A. teenageB. shortageC. messageD. passage6. A. startedB. weighedC. measuredD. called Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Đề số 1: ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7 Năm học: 2013 – 2014 Môn: Tiếng Anh Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Chú ý: - Bộ đề thi này gồm có 05 trang, từ trang 01 đến trang 05. - Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này. Điểm Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 1: Số phách - Bằng số:…………… ……………………………………… (Do Chủ tịch hội đồng chấm thi ghi) - Bằng chữ:…………… Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2: ………………… ……………………… ……………………………………… I. PHONETICS: a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (6 × 0,2=1,2 pts) 1. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce 2 .A. cable B. station C. answer D. latest 3. A. wrong B. weight C. wait D. weather 4. A. math B. month C. both D. with 5. A. teenage B. shortage C. message D. passage 6. A. started B. weighed C. measured D. called b. Choose the word whose stress pattern is different from the others: (4 × 0,2=0,8 pt) 7. A.ill B.sick C.sad D.unwell 8. A.doctor B.nurse C.dentist D.teacher 9. A.tablet B.chocolate C.medicine D.pill 10. A.virus B.flu C.headache D.stomachache II. VOCABULARY AND GRAMMAR a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15 × 0,2=3,0 pts) 11 Jane and Jack stood in front of the mirror and looked at ……………… a. herself b. himself c. themselves d. ourselves 12. Which one is ……… milk or orange juice? a. better b. the best c. good d. well 1 PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HUYỆN THANH OAI TRƯỜNG THCS LIÊN CHÂU Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 13. The news on TV last night ……………………. very good. a. was b. has c. were d. be 14. The smaller the room is, the ……….furniture it needs. a. fewer b. smaller c. more d. less 15. …………… seeing beautiful sites , visitors enjoy traditional food. a. According to b. Together c. Apart d. As well as. 16. Thanks for giving me good advice. a. You’re welcome b. What about going to the movies? c. I’d love to. What time? d. Thank you 17. His English is better than …………… a. me b. my c. I d. mine 18. Isn’t it easy to learn English well ? - ……………………… a. No, it is b. No, it does not c. Yes, it is d. Yes. It does 19. There are two churches in the town and ………………of them are extremely old. a. each b. all c. both d. most 20. “ Nghi doesn’t like American beer” – “ ……………… does Vy”. a. Either b. So c. Neither d. too 21. Mr Robinson speaks Vietnamese very…………………… a. skillfully b. good c. fluently d. best 22. He…………be tired after all that hard work. I’m sure about that. A.may B. can C. must D. certainly 23. Tim wants to hear about ……………………. A. how students in Viet Nam live. B. how students in Viet Nam live? C. how do students in Viet Nam live? D. how do students in Viet Nam live. 24.________ is a fun, easy and inexpensive activity A. Walk B. Walking C. Walked D. for a walk 25. Dien Bien Phu is only 30 kilometers from the Laos’…………… a. place b. region c. border d. capital b. Fill in the blanks with the correct prepositions. (7 × 0,2=1,4 pts) 26. I’m reading a book … history of China. 27. The shirt looked beautiful. I tried it… but it didn’t fit. 28. It is far… your house to the school. 29. John’s worried … his final exam. 30. What’s HCM city famous… ? 31. Her sister is working… a computer company. 32. My aunt sliced the beef thin strips 2 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) C. Write the correct form of the words given in capital letters: (6 × 0,2=1,2 pts) 33.The most popular at recess is talking. ACT 34 Hoa is having a check-up. MEDICINE 35. The nurse wanted to know Nga’s height and WEIGH 36. Edison’s most famous was thethe electronic bulb. INVENT 37.This dictionary is very for you to learn english. USE 38. I have time to play than my friends. LITTLE d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (7 × 0,2=1,4 pts) 39. No one enjoy (go) ……………….to hospital. 40. What you (do)………… at the moment? - I (watch) …………… T.V. 41. A new school (build) ………………near our school now. 42. You (be) ………… angry if he refuses to help you? 43. I will send him the message as soon as he (return)……………… 44. A little girl can’t spend all her time (listen) ………………… to stories. 45. He sent a telegram for his mother (learn) ……………………….good news. III. READING: a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 × 0,2=2,0 pts) For good or bad, computers are now part of our daily life. Experts predict that before long all schools and businesses and most families in the rich parts of the world will (46)__________a computer of some kind. Among the general public, computers arouse strong feelings-people either love them (47)___________ hate them. The computer lovers talk about how useful computers can be in business, in education and (48) ____________the home. Apart (49) ______________ all the games, you can do your accounts on them, learn languages from them, write letters on them, and in some places even(50)_____________ your shopping with them. They say that computers bring leisure, as many (51)______________ jobs are taken over by computerized robots. The haters, on the other hand, argue that computers bring not leisure but (52)______________. They worry, too, that people (53)__________spend all the time talking to computers may forget (54) ________________ to talk to each other. Their biggest fear is that computers may eventually take (55) _____________ from human beings altogether. 46. A. own B. do C. learn D. make 47. A. to B. but C. and D. or 48. A. at B. on C. in D. to 49. A. for B. from C. with D. to 3 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 50. A. do B. make C. have D. surf 51. A. interesting B. skillful C. pleasant D. unpleasant 52. A. unemployedB. employment C. unemployment D. employ 53. A. that B. on who C. who D. whom 54. A. why B. how C. that D. when 55. A. over B. in C. place D. off b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it: (5 × 0,2 = 1.0 pt) Eg. 0.What does the new student like ? -oh, she is tall and beautiful 0/.is From at nine in the morning until four in the afternoon Mr. Tuan works in the fields with his father 56. My dad always has a three-weeks vacation. 57. What is Hoa unhappy? - Because She misses her family very much 58. The doctor says you should spend a little time to play video games 59. Ba is in the class 7A and he enjoys the school very much 60. c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 × 0,2=2,0 pts). Americans like sport very much. One of the (61) popular kinds of sports in Autumn is football. All the high schools(62) universities have their own teams. In winter the most popular kind of sports (63) basketball. There is usually a match every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there is a lot of (64) and ice. Many people like skiing and skating. In the other two (65) , millions of Americans enjoy baseball. The schools have their games in (66) , but the most important professional games are played during summer. Many people listen to the games (67) the radio, watch them on television or read about them (68) the newspapers. Some also play tennis or golf and others (69) fishing. They like to stay outdoors (70) it is warm during the months of June, July and August. IV WRITING: a: Use the words given to complete the following sentences (5 × 0,2 = 1.0 pt) 71. you / better / eat / too / candies / because / they / not good / your teeth 72. Hoa / measure / height / weigh / the scale / the moment. 4 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 73. Mr.Lam / now wear / face mask / protect him / breathe / dust 74. “ balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything. ………………………………………………………………………………………… 75. children / spend / only / small part / free time / play / electronic games. ………………………………………………………………………………………… b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the words given in any way: (5 × 0,4=2,0 pts) 76. I took Mr. Hoang half an hour to walk to work to yesterday. Mr. Hoang spent 77. Lan didn’t go to school yesterday because of her sickness. Because Lan……………………………………………………………………………… 78. Listening to music is more interesting than watching TV. I prefer 79. I spend two hours doing my washing every day. It takes………………………………………………………………………………… …… 80. we didn’t enjoy the trip because of the heavy rain. The heavy rain prevented…………………………………. ……………………………. c. Write a composition about 100 words about what you usually do in your free time: (don’t show your name, your school or your village): (3.0pts) 5 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7 NĂM HỌC: 2013 – 2014 MÔN: TIẾNG ANH I. PHONETICS: a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (6 × 0,2=1,2 pts) 1. C.sugar 2. C.answer 3. A. wrong 4. D. with 5. A. teenage 6. A. started b. Choose the word whose stress pattern is different from the others: (4 × 0,2=0,8 pt) 6 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 7. C.sad 8. D. teacher 9. B.chocolate 10 . A. virus II. VOCABULARY AND GRAMMAR: a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15 × 0,2=3,0 pts) 11- C .themselves 12- A. better . 13 – A. was 14 – D. less 15 – D. As well as 16 – A. You’re welcome 17 – D. mine 18– C. Yes, it is 19 – C.both 20- C.neither 21 – C.fluently 22 – C.must 23 – A.how students in Viet Nam live 24 – C.walked 25 – C.border b. Fill in the blanks with the correct prepositions: (1,4 pts) 26.about 27.on 28.from 29.about 30.for 31.for 32.into c. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences: (6 × 0,2=1,2 pts) 33. activity 34.medical 35.weight 36.invention 37.useful 38.less d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (7 × 0,2=1,4 pts) 39.going 40.are….doing, am watching 41.is being built 42. will… be 43. returns 44. listening 45.to learn III. READING: a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (2,0 pts): 46-A. 47 - D 48 -C 49 - B 50 - A 51 - D 52 - C 53 - C 54 - B 55 - A b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it: (5 × 0,2 = 1.0 pt) 56 At - bỏ at 7 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 57. three- weeks- three- week 58. What - Why 59. to play- playing 60. the school- his school c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (2,0 pts) 61. most 62.and 63. is 64.snow 65.seasons 66.spring 67.on 68.in/ on 69.go 70.because IV. WRITING: a. Rearrange the words to make meaningful sentences: (5 × 0,2 = 1.0 pt) 71. you had better not eat too many candies because they are not good for your teeth. 72. Hoa is measuring her height and weighing on the scale at the moment. 73. Mr Lam is now wearing a face mask to protect him from breathing in dust. 74. “ balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much anything. 75. Children should spend only a small part of their free time playing electronic games. b. Complete the second sentence, using the word given in brakets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way: (5 × 0,4=2,0 pts) 76. Mr. Hoang spent half an hour walking to work yesterday. 77. Because Lan was sick, she didn’t go to school yesterday. 78. I prefer listening to music to watching TV. 79. It takes me two hours to do my washing everyday. 80. The heavy rain prevented us from enjoying the trip. c. Write a composition about 100 words about what you usually in your free time: The essay must have at least three ideas below. 1. Mở bài: Nêu được chủ đề của bài viết.(được 0,5 điểm) 2. Thân bài: Nêu và trình bày được một số hoạt động mà người viết thường làm khi rảnh rỗi (như tham gia vào các hoạt động vui chơi, giải trí, thể thao, văn hóa, văn nghệ, vv…) (được 2,0 điểm) 3. Kết luận: Tóm tắt, khẳng định lại tất cả lý do đã trình bày ở hai phần trước. (được 0,5 điểm) 8 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Đề số 2: BỘ ĐỀ THI – ĐÁP ÁN HS GIỎI TIẾNG ANH 7 Question I:Choose the word that the underline parts ponounced differently from the others(5p)- by circling A, B, C or D 1. A. new B. sew C. few D. knew 2. A. plays B. looks C. wants D. helps 3. A. decided B. preferred C. listened D. enjoyed 4. A. much B. drug C. buffalo D. future 5. A. horrible B. hour C. hundred D. hold Question II:Choose the word that is different from the rest in each group. (5p) -by circling A, B, C or D 1. A.ill B.sick C.sad D.unwell 2. A.doctor B.nurse C.dentist D.teacher 3. A.tablet B.chocolate C.medicine D.pill 4. A.virus B.flu C.headache D.stomachache 5. A.couching B.sneezing C.disease D.runny nose Question III:Choose the word or phrase which best completes each sentence(10p) -by circling A, B, C or D 1. I bought this dress at the on Hang Bai street. A. clothes’store B. store of closes C. clothes store D. closing store 2. Isn’t it easy to learn English well ? A. No, it is B. No, it does not C. Yes, it is D. Yes. it does 3. There are two churches in the town and of them are extremely old. A. each B. all C. both D. most 4. When they children, they often played with together. A. was B. will C. are D. were 5. Mr.Nam to work yesterday. A. wasn’t drive B. not drive C. didn’t drove D. didn’t drive 6. The news on TV last night very good. A. was B. has C. were D. be 7. Lan did not know the world. Hoa didn’t, A. so B. neither C. either D. too 8. My sister will be 16 … Sunday ………… A. on - May 25th B. on - May 25 C. in - 25th May D. in - May 25 9. If he eats all that food, he eats A. quite much B. too many C. quite many D. too much 10. Mr.Robinson speaks Vietnamese very A. skillfully B. good C. fluently D. best Question IV:Each of the following sentence has one mistake.Identify and correct the the mistakes in four underlines(10p) 1 . From at nine in the morning until four in the afternoon Mr. Tuan works in the fields with his father. 2.There is fewer work in the evening than there is in the morning. 3.My dad always has a three-weeks vacation. 4.What is Hoa unhappy? - Because She misses her family very much. 5.The doctor says you should spend a little time to play video games . 6.The public library in the city has thousand of good books. 7.What does the new student like ? -oh, she is tall and beautiful. 9 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 8.Ba is in the class 7A and he enjoys the school very much 9.My father always has a lot of houseworks to do 10.There is a ten-floors building in front of my house Answer: 1. -> 6. -> 2. -> 7. -> 3. -> 8. -> 4. -> 9. -> 5. -> 10. -> Question V:Provide the correct form of the verbs in brackets(10p). 1. You ( go ) out last night? – Yes. I ( go ) to the cinema but I ( not enjoy ) the movie very much. 2. It often ( take) me twenty minutes to go to school. How long it ( take ) you , Linh? 3. My sister ( go ) to the Youth club every weekend. She enjoys ( play ) sports very much. 4. Be quiet! I ( want ) to hear the news. 5. My father ( play ) roller- skating when he ( be) a child. Question VI:Provide the correct form of the words in CAPITAL LETTERS(10p) 1. English is an and important subject. INTEREST 2. In electronics they learn to repair appliances. HOUSE 3. The most popular at recess is talking. ACT 4. Hoa is having a check-up. MEDICINE 5. The nurse wanted to know Nga’s height and WEIGH 6. Hoa is the …… … student in her school. GOOD 7. I’d like a nice orange. JUICE 8. Edison’s most famous was thethe electronic bulb. INVENT 9. This dictionary is very for you to learn english. USE 10. I have time to play than my friends. LITTLE Quetion VII:Read the passage and choose the best option (10p) -by circling A, B, C or D James has two jobs. (1)………….Monday, Tuesday and Wednesday he works in a (2) ……….where he helps to look after children who (3)……… ill. He goes to the hospital (4)……… bus. He starts (5)………at ten o’clock and works until quarter (6)……….five. He (7)………at home on Thursday and Friday, he writes stories. In (8)……… evening, one of his roommates cooks the meal. After dinner, they (9)…………at the newspapers to see what’s on TV or they (10)………… about the day. 1. A. At B. In C. On D. Up 2. A. school B. hospital C. office D. factory 3. A. am B. is C. are D. be 4. A. in B. on C. under D. by 5. A. job B. day C. hand D. work 6. A. to B. at C. by D. about 7. A. work B. works C. working D. to work 8. A. a B. an C. O D. the 9. A. see B. watch C. look D. meet 10. A. sing B. talk C. hear D. listen Question VIII:Fill in each gap with a suitable preposition.(10p) 10 [...]... (ký,ghi rõ họ tên) Giám khảo 2 (ký,ghi rõ họ tên) Số phách Bằng chữ: *) Lưu ý: - Đề thi này gồm 04 trang - Học sinh làm bài vào đề thi, không được sử dụng tài liệu, kể cả từ điển I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với các các từ còn lại trong câu: (5 đ) 13 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 1 A review B sew C renew D few 2 A.prove B remove C improve D stove 3 A... những cách giải Thí sinh có thể giải theo cách khác, giám khảo căn cứ vào bài làm cụ thể của thí sinh để cho điểm - Tổng điểm toàn bài: 100 điểm- Sau đó quy ra thang điểm 10 Đề số 5: ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI Môn thi: TIẾNG ANH LỚP 7 Điểm bài thi Bằng số: Giám khảo 1 (ký,ghi rõ họ tên) Giám khảo 2 (ký,ghi rõ họ tên) Số phách Bằng chữ: *) Lưu ý: - Đề thi này gồm 04 trang - Học sinh làm bài vào đề thi, không... happy and 19 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) wished to keep this activity, (4 ) , we organized this club The number of participants increases every week The regular activity of the club is a 5 km (5 ) to the beach (6 ) Sunday morning Another activity is a walk-to-school day or (WTS day) Members living near school volunteer to take a walk (7 ) of taking... Question VI :(1 0p-01p/a correct one) 1.interesting 2.household 3.activity 4.medical 5.neighborhood Question VII :(1 0p-01p/a correct one) 6.best 7 juicy 8.invention 9.useful 10.less 12 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 1C 2B 3C 4D 5 D 6A 7B 8D 9C 10B Question VIII :(1 0p-01p/a correct one) 1 about 2 on 3.from 4 in 6 in 7 for 8 for 9.to/ with Question IX :(1 0p-01p/a correct... with B for C in D to 7 Do you think cooking is also a useful ? A hobby B work C time D meal 8 Mr Long has days off than Mr Tuan A many B less C fewer D much 25 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Question 3 Give the correct form of each verb in brackets to complete the following sentences (2 pts) 1 You (a) (go) out last night? – Yes I .(b) (go) to the cinema... with a suitable preposition (4 x 0.25 = 1pt) 1 from 2 for 3 in 4 on SECTION III READING: (6 pts) 29 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Question 7 Read the passage below and choose the best option (A, B, C or D) for each space Circle your option (1 0 x 0.25 = 2,5pts) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C B A D A D C B A B Question 8 Read the text below and think of the word which best... Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 16 Brother/ 17 years/ and /he/ grade 12 …………………………………………………………………………… 17 He/ love/ collect /stamps/ He / have/ hundreds/ stamps/ collection ……………………………………………………………………………… 18 Please write/ me soon/ and tell/ your/ family ……………………………………………………………………………… Best wishes, Mai The end HƯỚNG DẪN CHẤM + BIỂU ĐIỂM KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI... better than cure” (prevent) 9 The nurse needs to know Hoa’s (high) 10 Mr Pike didn’t go to work yesterday because of his _ (sick) VII/ Đọc và chọn từ, cụm từ cho trước để hoàn thành đoạn văn sau: (1 0đ) 22 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Last Monday William Murphy (1 ) a walet on a lonely street in Montreal He picked up the wallet and (2 ) a ticket... 2A 3D 4B 5B 6A 7D 8C 10C 1C 1C VI .(1 0) VII .(1 5) 6C 2A 3B 4B 5D 9 ages 4 therefore 5 walk 10 enjoy 2 for 7 instead 3 prize 8 Walking 9D 1 What is your weight ? 2 Remember to come back home before 9.30! 3 I prefer listening to music at home to going to the concert 4 No one in our class is more beautiful than this girl 20 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) 5 You’d better... a suitable preposition (1 pt) ( iền vào chỗ trống với một giới từ phù hợp) 1 Trang received a letter …… …… her aunt last week 2 Eating too much candy is bad …… …… you 3 My school team took part ……… …… walking competition last year 4 They always go to school …… …… foot 26 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) SECTION III READING: (6 pts) Question 7 Read the passage below . Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Đề số 1: ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7 Năm học: 2013 – 2014 Môn: Tiếng Anh Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Chú. free time: (don’t show your name, your school or your village): (3 .0pts) 5 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 7 NĂM HỌC: 2013. nghệ, vv…) ( ược 2,0 điểm) 3. Kết luận: Tóm tắt, khẳng định lại tất cả lý do đã trình bày ở hai phần trước. ( ược 0,5 điểm) 8 Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 ( kèm đáp án) Đề
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 ( kèm đáp án), Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 ( kèm đáp án), Tuyển tập các đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 ( kèm đáp án)

Từ khóa liên quan