0

Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 (có keys)

325 6,211 54

Đang tải.... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 20/09/2015, 15:44

K THI CHN HC SINH NNG KHIU LP CP HUYN NM HC : 2011 - 2012 CHNH THC THI MễN: TING ANH Thi gian lm bi: 90 phỳt ( Khụng k thi gian giao ). H v tờn thớ sinh: Ngy thỏng nm sinh: Trng THCS: Lp: . S bỏo danh: Giỏm th s 1: . Giỏm th s 2: S phỏch Ch tch H ghi Thớ sinh lm bi luụn vo t thi. thi cú 04 trang im bng s: S phỏch Ch tch H ghi im bng ch: Giỏm kho s 1: Giỏm kho s 2: . I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D. (Chn t cú phn gch chõn phỏt õm khỏc vi cỏc t cũn li bng cỏch khoanh trũn A, B, C hoc D 0,5 im) B.wander C. party D. travel 1. A. want 2. A. young B. adult C. group D. discover 3. A. winner B. opinion C. finish D. design 4. A. event B. women C. contest D. dress B. traveled C. planned D. watched 5. A. played II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences: (Chn ỏp ỏn ỳng A, B, C hoc D hon thnh cỏc cõu -2,0 im) 1. nice the weather is! A. What B. Who C. Which D. How 2. This book to me. It s his. A. is not belonged B. belongs not C. not belongs D. doesnt belong 3. My sister is very good . Literature but she doesnt like learning History. A. in B. at C. on D. of 4. My close friend draws very well. She will be a .artist one day. A. fame B. famously C. famous D. fame 5. I enjoy badminton after school. A. doing B. seeing C. going D. playing 6. My parents are farmers. They work very on the farm. A. hard B. hardly C. harder D. hardest 7. He repairs and takes care all machines in his factory A. in B. at C. on D. of 8. Its necessary for me this letter to my friend in Da Nang. A. to send B. send C. sending D. sends. 9. My tooth stopped . afterwards. A. to pain B. hurting C. to hurt D. paining 10. people go to see football matches now than twenty years ago. A. Less B. Lesser C. Fewer D. Few. 11. Studying late at night is one of the things that me tired A. make B. makes C. are making D. making 12. We tried a lot of hotels, but of them had free rooms. A. either B. none C. not D. no 13. Kyoko soon made with other pupils in the class. A. friend B. friendly C. friends D. friendship 14. My brother always part in all activities at his school. A. takes B. take C. taking D. took 15. Joe s not really very in the theater. He prerfers the cinema. A. excited B. interested C. fond D. keen 16. Most of the boys in my class ____________ to play soccer. A. want B. wants C. is wanting D. are wanting 17. ____________coffee without milk is yours. A. An B. A C. The D. ỉ 18. The nurse ____________my temperature. A. tested B. took C. measured D. examined 19. The spinach is very good for you, but you must wash it ____________. A. care B. careful C. carelessly D. carefully . 20. Videos are very ____________in the music industry. A. important B. importance C. importances D. unimportant III. Each of the following sentences has a mistake. Underline the mistake and correct it: (Mi cõu sau cú mt li sai. Gch chõn li sai v sa li 2,0 im) 1. He often plays sports or games along his friends at recess 2. Nam is the most intelligent of the twins 2. 3. My sister has a five months old daughter 4. In the future we will have fewer work and more money to spend 5. Let s getting some of these vegetables 5. 6. My mother added a few salt to the spinach so it tasted good 6. 7. You had better running if you want to catch the bus. 8. Staying at home all day sounds bored to me 8. 9. My brother prefers history than literature 10. She looked very happily when I told her the news . 10 IV. Give the correct form of the word in capital letters given to complete the sentences(Cho dng ỳng ca t in hoa hon thnh cõu- 1,0 im) 1. There are over 50 . in the contest COMPETE 2. We had an trip to Cuc Phuong. ENJOY 3. He enjoyed with his friends and it cost nothing. SOCIAL 4. Reports are a of interviews, videos and news items. MIX 5. There are many contests of . on TV now. KNOW 6. Nam plays volleyball very . SKILL 7. A holiday in Singapore is . cheap SURPRISE 8. I have . time to play than my friend. LITTLE 9. Lam has a lot of stamps in her . COLLECT 10. The noise in the city keeps Hoa at night. WAKE Answers: 1. ; 2. ; 3. ; 5. ; ; 8.; 10 V. Fill in each numbered blank with ONE suitable word to complete the passage: (in vo mi ch trng mt t thớch hp hon thnh on vn- 1,0 im) Fishing (1)______ my favourite sport . I often fish for (2)_______ without catching anything . But this does not worry me . Some fishermen (3)_______ unlucky . Instead of catching (4)______ , they catch old boots and rubbish . I am even less lucky . I never catch anything-not even old boots . After having spent whole mornings (5)______ the river. I always (6)________ home with an empty bag . "You must give up fishing ! " my friends (7)_________ : " It's a waste of (8)____________ " . But they don't realize one important thing . I'm (9)__________ interested in fishing . I am only interested sitting on the boat and doing nothing at (10)__________ Answer: 4. 10. VI. Read the passage and choose the best answer A, B, C or D ( c on sau v chn ỏp ỏn ỳng A, B, C hoc D 1,0 im): SINGAPORE Singapore is an island city of about three million people. It's a beautiful (1) . with lots of parks and open spaces. It's also a very (2) . city. Most of the people (3) in high rise flats in different parts of the island. The business district is very modern with (4) . of high new office buildings. Singapore also has some nice older sections. In China town, there (5) . rows of old shop houses. The Government buildings in Singapore are very (6) . and date from the colonial days. Singapore is famous (7) its shops and restaurants. There are many good shopping centers. Most of the (8) are duty free. Singapore's restaurants (9) Chinese, Indian, Malay and European food, and the (10) are quite reasonable. 1. A. district B. town C. city D. village 2. A. large B. dirty C. small D. clean 3. A. live B. lives C. are living D. lived 4. A. lot B. lots C. many D. much 5. A. is B. will be C. were D. are 6. A. beauty B. beautiful C. beautify D. beautifully 7. A. in B. on C. at D. for 8. A. good B. goods C. goodness D. goody 9. A. sells B. selling C. sell D. sold 10. A. priced B. price C. prices D. prier VII.Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one,beginning with the given words or phrases(Vit li cỏc cõu sau cho ngha khụng i bt u bng cỏc t, cm t cho sn- 2,0 im) 1. My school is the same as my sisters. My sisters school 2. What beautiful buildings! How ! 3. What is the price of the bicycle? How .? 4. It isnt necessary to finish the work today You dont. 5. Hoa did the homework in one hour Hoa spent 6. Would you please lend me your compass? May I ? 7. I would rather go jogging every morning than play tennis I prefer . 8. I didnt understad the lesson. My friends didnt understand it, either. I didnt understad the lesson. Neither 9. Our teacher dont allow us to talk in class. Our teacher dont let 10.Everybody can join in this contest Everybody can take VIII. Fill in the blank with one preposition ( in vo ch trng mt gii t thớch hp 0,5 im): 1. The servant looks my children 2. She is looking forward . seeing her sister. 3. Iam tired working in the same place. 4. Mary is busy her homework. 5. They went out a walk. THE END ( thi cú 04 trang. Thớ sinh khụng c s dng bt k ti liu gỡ, k c t in. Giỏm th coi thi khụng phi gii thớch gỡ thờm). PHềNG GIO DC V O TO OAN HNG P N V HNG DN CHM THI CHN HC SINH NNG KHIU LP CP HUYN NM HC : 2011 - 2012 MễN: TING ANH I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D. (Chn t cú phn gch chõn phỏt õm khỏc vi cỏc t cũn li bng cỏch khoanh trũn A, B, C hoc D 0,5 im) Mi ỏp ỏn ỳng c 0,1 im x = 0,5 im. 1. D 2. C 3. D 4. B 5. D II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences: (Chn ỏp ỏn ỳng A, B, C hoc D hon thnh cỏc cõu -2,0 im) Mi ỏp ỏn ỳng c 0,1 im x 20 = 2,0 im. 1. D 2. D 3. B 4. C 5. D 6. A 7. D 8. A 9. B 10. C 11. B 12. B 13. C 14. A 15. B 16. A 17. C 18. B 19. D 20. A III. Each of the following sentences has a mistake. Underline the mistake and correct it: (Mi cõu sau cú mt li sai. Gch chõn li sai v sa li 2,0 im) Mi li sai tỡm c v sa li ỳng c 0,1 im x 10 = 1,0 im. 1. along with 2. the most intelligent more intelligent 3. five- months-old five- month- old 4. fewer less 5. getting get 6. a few a little 7. running run 8. bored boring 9. than to 10. happily happy IV. Give the correct form of the word in capital letters given to complete the sentences(Cho dng ỳng ca t in hoa hon thnh cõu- 1,0 im) Mi ỏp ỏn ỳng c 0,1 im x 10 = 1,0 im. 1. competitors 2. enjoyable 3. socilalizing. 4. mixture 5. knowledge 6. skillfully 7. surprisingly 8. less 9. collection 10. awake. V. Fill in each numbered blank with ONE suitable word to complete the passage: (in vo mi ch trng mt t thớch hp hon thnh on vn- 1,0 im) Mi ch trng in ỳng c 0,1 im x 10 = 1,0 im. 1. is 2. hours 3. are 4. fish 5. on 6. go 7. say/ advise 8. time 9. not 10. all VI. Read the passage and choose the best answer A, B, C or D ( c on sau v chn ỏp ỏn ỳng A, B, C hoc D 1,0 im): Mi ỏp ỏn ỳng c 0, im x 10 = 1,0 im. 1. C 2. D 3. C 4. B 5. D 6. B 7. D 8. B 9. C 10. C VII.Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one,beginning with the given words or phrases(Vit li cỏc cõu sau cho ngha khụng i bt u bng cỏc t, cm t cho sn- 2,0 im) Mi cõu vit li ỳng c 0,2 im x 10 = 2,0 im 1. My school is the same as my sisters. My sisters school isnt different from my sisters. 2. What beautiful buildings! How beautiful the buildings are! 3. What is the price of the bicycle? How much is the bicycle? How much does the bicycle cost? 4. It isnt necessary to finish the work today You dont have to/ need to finish the work today. 5. Hoa did the homework in one hour Hoa spent one hour doing the homework. 6. Would you please lend me your compass? May I borrow your compass? 7. I would rather go jogging every morning than play tennis I prefer going jogging to playing tennis. 8. I didnt understad the lesson. My friends didnt understand it, either. I didnt understad the lesson. Neither did my friends. 9. Our teacher dont allow us to talk in class. Our teacher dont let us talk in class. 10.Everybody can join in this contest Everybody can take part in this contest. VIII. Fill in the blank with one preposition ( in vo ch trng mt gii t thớch hp 0,5 im): Mi ỏp ỏn ỳng c 0,1 im x = 0,5 im. 1. The servant looks after my children 2. She is looking forward to seeing her sister. 3. Iam tired of working in the same place. 4. Mary is busy with her homework. 5. They went out for a walk. CA TON BI L 10 IM. Lu ý: Cỏc cỏch tr li khỏc nu khụng ging vi hng dn chm m ỳng thỡ giỏm kho cn c vo thang im cho im ti a cho phn tng ng. THI HOC SINH GII MễN TING ANH LP Thi gian: 120 phỳt I. Listening ( pts) Listen and write T (true) or F (false): 1. Liz knows a lot about General Giap. 2. The peoples Army of Viet Nam defeated the French in 1956. 3. The Peoples Army of Viet Nam won the battle of Dien Bien Phu. 4. General Giap was born in 1920. 5. Ba does like history. 6. Liz will lend Ba some history books. II. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others: ( pts) 7. A. taste B. fast C. last D. task 8. A. watched B. mixed C. earned D. washed 9. A. hot B. both C. bottle D. cotton B. boxes C. watches D. tables 10. A. benches III. Choose the word or phrase that best fits the space in each of the following sentences: ( 40 pts) 11. these guidelines and enjoy the food you eat. A. Go B. Take C. Follow D. Do 12. This apartment is for us because it is rather cheap and near the city center. A. easy B. suitable C. best D. ready 13. Mr Brown goes work bus every day. A. to/ by B. to / in C. for / by D. for / in 14. We may know the land well, but we know very about the oceans. A. few B. a few C. a little D. little 15. Do the following things healthy teeth. A. to have B. having C. have D. for having 16. Today Dien Bien Phu is a destination. A. tour B. touring C. tourist D. toured 17. There is always traffic in the city center at rush hour. A. strong B. heavy C. full D. many 18. Excuse me. Can I make a (n) to see the dentist? A. meeting B. experiment C. gathering D. appointment 19. Keep fit and stay healthy. Thats the best to prevent a common cold. A. means B. way C. thing D. road 20. I take you to the airport? That would be nice, thanks. A. Do B. Would C. Shall D. Take 21. Some students just sit andwith friends at recess. A. talk B. talking C. to talk D. for talking 22. Tom is good at. models of things such as cars or planes. A. doing B. working C. making D. giving 23. Hospital volunteers wear striped pink and white. A. uniform B. suit C. clothes D. dresses 24. Teenagers like to listen the. pop music. A. late B. later C. latest D. last 25. Thank you for the invitation. What time would you like? A. we come B. we to come C. that we come D. us to come 26. A journalist for a newspaper. A. sends B. posts C. types D. writes 27. I couldnt go to school. I a bad cold. A. have B. had C. am having D. was having 28. the people in the area live in neighboring villages. A. Most of B. Most C. Almost D. The most 29. The school library opens at any time between two oclock.half past three. A. from B. and C. to D. from 30. Would you please. me where the city post office is? A. tell B. say C. show D. point 31. A farm has. real vacations. A. none B. no C. never D. nothing 32. What we have dinner? Im really hungry. A. with B. at C. for D. of 33. There. very few people in the shop. A. is B. have C. being D. are 34. Try again. Dont give. hope. A. out B. up C. on D. off 35. We.poor when we.to America years ago. A. are / move B. were / moved C. are / moved D. were / move 36. Liz liked the dolphin and the color of the cap. A. either B. neither C. both D. none 37. My father never drinks beer. He like it. A. doesnt B. dont C. didnt D. cant 38. In todays newspaper there a lot of news about the earthquake. A. has B. have C. is D. are 39. When I was a child, I always a bike to school. A. drove B. rode C. ran D. took 40. I dont like tests. Neither A. I B. I dont C. I like D. I 41. Id like to make a. to 1256734, please. A. ring B. call C. phone D. sound 42. . will it last? About two hours. A. When B. How much C. What D. How long 43. Sorry, he isnt here. Can I a message then? A. leave B. let C. make D. ask him 44. My English is not very good. I want to it often. A. keep B. work C. practise D. get 45. Listen, who the guitar in the next room, Alice? A. does play B. is playing C. plays D. are playing 46. The yard is very noisy the bell rings. A. to B. up to C. into D. until 47. This CD player is very small. ?It is A. portable B. porting C. easy to port D. portably 48. There is one channel that only pop videos. A. performs B. displays C. plays D. shows 49. Each football team has eleven players. A. It has eleven people in a football team. B. Eleven people come to a football team. C. There are eleven members in a football team. D. A football team gets eleven people. 50. Police story is Ngas favorite program. A. May likes Police story best. B. They are many programs on TV. C. Police story is among other programs on TV. D. Nga likes all programs, except for Police story. IV. Read the passages and choose the most suitable word for each blank: ( 10 pts) British parents are always(51) that their children spend too much time(52). TV and not enough time doing other activities like sports and reading. A(53) survey of peoples free time activities(54) that young people spend about 23 hours a week in(55). of the television set, that means over hours(56) It is(57) that the average adult watches even more: 28 hours a week. Every household in the county has a TV set and over half have two or more . (58) to the survey people not only watch sitting in their living room , they watch it in the kitchen and in bed as well. We cannot deny that television also(59 ) some negative effects especially children , because many films shown on TV contain violence, crime and other bad things. Excessive watching of TV by children has lowered(60). results in studying at school 51. A. complain B. complaining C. complains D. complained 52. A. to watch B. watch C. watching D. watched 53. A. recent B. recently C. late D. lately 54. A. show B. to show C. showing D. shows 55. A. back B. front C. side D. behind 56. A. a day B. a week C. a month D. a year 57. A. surprise B. surprised C. surprising D. to surprise 58. A. Because B. Addition C. Beside D. According 59. A. have B. having C. has D. had 60. A. Its B. their C. his D. her V. Find the wrong underlined part ( A,B,C or D) in the following sentences: ( 10 pts) 61. I had not to work yesterday because it was my day off. A B C D 62. You must try to make these children clean their tooth. A B C D 63. There is many furniture made of wood in the sitting room. A B C D 64. Eric now drives his bike to school instead of traveling by bus. A B C D 65. Life is more comfortably now and people enjoy watching TV at their own home. A B C D 66. Look at these two beautiful vases. Which one you like best? A B C D 67. Nowadays people are living longer so they are more elderly people. A B C D 68. What you usually at recess? Do you play some games? A B C D . 7. I/ just/ have/ wonderful holiday/ cousins/ Hanoi. . 8. Lan/ like/ cook/ meals/ but/ not like/ washing up. . 9. Brother/ very good/ repair/ household/ appliances. . 10. We/ sometimes/ have/ go/ school/ very early/ do/ class duties. . VI.Đọc điền từ thích hợp vào ô trống ( 10 điểm) The country is(1)beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go there(2) the summer holiday though they cant live(3). all the year round. Some have cottages built in a village(4) that they can go there whenever they(5) find the time. English villages are not all alike, but(6) some ways they are not very different from(7) other. Almost every village(8) a church, the round or square tower of which can(9). seen from many miles around. Surrounding the church is the church yard where people (10). burried. 45. 78.910 VII.Đọc đoạn văn sau làm tập dới đây, khoanh tròn đáp án đúng( 10 điểm) For many people sport is a popular part of school life and (1)in one of the school teams and playing in matches is very important. (2)someone is in a team it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away (3)home, as many matches are played then. It (4)also involve traveling to other towns to play against other school teams and then (5)on after the match for a meal or a drink. Some parents, friends or other students will travel with the team to support (6)own side. When a school team wins a match, it is the whole school which feels proud, (7)only the players. It can also mean that a school (8)well-known for being good at cetain sports and people from that school may end up playing (9)national and international teams so that the school has some really (10)names associated with it. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10 a.having a.If a.at a.ought a.being a.their a.but a.turns a. up a.old b. being b.As b. on b.is b.staying b.its b.however b.makes b.to b.new c.taking c.Then c.for c.can c.leaving c.our c.and c.comes c.for c.common d. putting d. So d. from d.has d.spending d.whose d.not d.becomes d.beside d.famous . VIII. Mỗi câu sau có lỗi sai, tìm sửa lại cho ( 10 điểm) 1. These colour televisions are too expensive for we to buy at this time. 2. Minh is years old. He is not enough old to ride a bike. 3. I dont know what is he doing at the moment. 4. Smoking cigarettes arent allowed in this hospital. 5. Im used to drink coffee with cream, but now I drink it black. 6. The shopkeeper asked the boys dont lean their bikes against his window. 7. We like watching TV at night but our parents loves reading newspapers. 8. Lets stop to work for a while. Im getting tired. 9. Jane hasnt worked for last summer when the factory closed down. 10. Is Jack older than Jerry? No. He is as old as Jerry. IX Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với từ lại (10 điểm) b. about c. account d. sound 1. a. young 2. a. blind b. mint c. hire d. light 3. a. Christmas b. anchor c. chemistry d. cheque 4. a. deliver b. different c. diagram d. disease b. pull c. June d. would 5. a. hurl 6. a. allow b. how c. account d. country 7. a. trade b. payment c. relation d. bank 8. a. value b. change c. actual d. transaction 9. a. holder b. bore c. important d. score 10. a. credit b. service c. letter d. specified Hớng dẫn chấm thi học sinh giỏi cấp huyện Năm học 2007-2008 Môn : Anh văn I. Chọn đáp án để hoàn thành câu (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1. B 2.C 3.B 4.A 5.B 6.C 7.C 8.C 9.D 10.A II.Dùng động từ cho ngoặc (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.are watching 2.have known 3.arrived 4.have begun 5.to cook 6.not to make 7.playing 8.to give 9.is going to rain 10.to live III.Cho dạng từ ngoặc (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.application 6.beautifully 2.airmail 3.orphanage 7. Careless 8.traditional 4.sociable 5.steamer. 9.encourages. 10.children IV. Viết lại câu sau cho nghĩa không đổi (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.He is strong enough to carry that table. 2.Alexader GrahamBel was the inventor of the telephone. 3.Did you go to see the movie Dream City last night? 4.The front yard isnt large enough to play soccer in. 5.Miss Johson told me to read books regularly. 6.My sister asked me not to stay up late. 7.I havent spoken to her for years. 8.Tam used to type faster than she does now/ she can. 9.Minh has collected stamps since 2000/ for years. 10.His car doesnt run as fast as a race car. V.Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh (20 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1. Nam spends most of his free time playing soccer. 2. When we were children, we used to listen to grandmas old folktales after dinner. 3. Can you tell me the best way to learn new words? 4. I write down all the new words in a small notebook. 5. They are going to visit their home village at the weekend. 6.She had to housework all day after her mother died. 7.I have just had a wonderful holiday with my cousins in Ha noi. 8.Lan likes cooking meals but she doesnt like doing the washing up. 9. My brother is very good at repairing household appliances. 10. We sometimes have to go to school very early to (our) class duties. VI.Đọc điền từ thích hợp vào ô trống (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.more 6.in 2.for 7.each 3.there 8.has 4.so 9.be 5.can 10.are VII.Đọc đoạn văn sau làm tập dới (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.c 2.a 3.d 4.c 5.b 6.a 7.d 8.d 9.c 10.d VIII. Mỗi câu sau có lỗi sai, tìm sửa lại cho (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 6. dont lean-> not to lean. 7. loves-> love. 8. to work-> working. 9. for-> since. 10.is-> is not. 1. for we-> for us. 2. enough old-> old enough. 3. is he doing -> he is doing. 4. arent-> isnt. 5. Im-> I IX Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với từ lại (10 điểm- điểm/ đáp án đúng) 1.a 2.b 3.d 4.c 5.a 6.d 7.d 8.b 9.a 10.b . phòng gD&ĐT Việt Yên điểm Bằng số: thi Dự bị Số phách Chữ ký giám khảo 1: Bằng chữ: Lu ý: đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2007 2008 Môn thi: Tiếng anh Thời gian làm bài: 120 phút Chữ ký giám khảo 2: - Đề thi gồm trang, học sinh làm trực tiếp vào tập đề thi này. - Học sinh không đợc sử dụng tài liệu kể từ điển. I. Chọn đáp án để hoàn thành câu (10 điểm) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Please show me how_______ this. a. b. to c. doing d. to have done Hurry! The train________ I don't want to miss it. a. comes b. is coming c. came d. has come Where can______ people buy everything they need? a. the b. a c. an d. no article is needed He likes travel, and_______ does she. a. too b. such c. so d. but He doesn't get up early on Sundays. He gets up_______ a. late b. lately c. slowly d. hardly _____ him a few words of Italian? The waiter. a. Who taught b. What did he teach c. Who did teach d. Whom did he teach "Do you think Margaret will take the job you offered her?" "I dont know. She seemed_____ in it, however". a interest b. interesting c. interested d. interestingly He drives as______ his father does. a. careful as b. more carefully c. the most careful d. carefully as "Are we about to have dinner?". "Yes, it _____ in the dinning room". a. is serving b. serves c. is being served d. served "Dont shout", I said to Jim. a. I told Jim don't shout b. I told to Jim not to shout c. I told Jim not to shout d. I said to Jim don't shout. II.Dùng động từ cho ngoặc ( 10 điểm) 1.Alan took a photograph of Sandra while she (look) 2.I (loose) my key. Can you help me look for it? 3.We (have) a party next week. Would you like to come? 4.The Red River (flow) very fast today-much faster than yesterday. 5.On July 20, 1969, Neil Armstrong (step) down onto the moon, the first person ever set foot on another planet. 6.I am looking forward to (see) my classmates again. 7.The doctor advised me (not stay ) up late. 8. I am used to (get) up early. 9. They (attend) Quang Trung School since last year. 10.Would you mind if I (ask) you a question? III.Cho dạng từ ngoặc ( 10 điểm) 1. Twenty students have entered for the rice-cooking (COMPETE) 2. Nam and I played for the school team. We were (TEAM) 3. Chicago is (SITUATION) right on the shore of Lake Michigan. 4. She left school with good (QUALIFY) 5. She has one of the biggest (COLLECT) in Britain. 6. This coffee is too (HEAT) to drink. 7. After his parents died, he was sent to an (ORPHAN) 8. We are making (ARRANGE) for a trip to Dien Bien next week. 9. TV is one of the cheapest forms of (ENTERTAIN) 10. Our (FLY) from HN to Sydney took 23 hours. IV. Viết lại câu sau cho nghĩa không đổi ( 10 điểm) 1.Keeping the environment clean is very important It is . 2. They last wrote to their parents in March. They. 3. Will you be free tomorrow? She asked me . 4. She wrote the letter in two hours. It took. 5. They have built a new hotel in Hanoi since 2005 A 6. I am happy to look after the baby for you. I dont mind. 7. I cant cook as well as my mother does. My mother 8. He failed the exam because of his laziness. Because he. 9. The librarian didnt allow Nam to take the book home. Nam 10.Lan forgot her birthday and so did I. Lan didnt V.Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh ( 20 điểm). 1. Last Monday/I/went/an excursion/London. 2.I/went/my classmates. 3.I/get up early/and/meet/school. 4.Morning/we/the city. It/ interesting. 5.We/ lunch/a restaurant/ I/ drink/some beer. 6.Afternoon/we/ sit/park/walk/park. 7.I/meet/English man/blue eyes. 8.I/not/practice/English/because/speak French/ all the time. 9. Do/you/nice/weekend? 10. I/you/much. VI.Đọc điền từ thích hợp vào ô trống ( 10 điểm) Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) father was comedian and his mother worked (2) a dancer and a singer. (3) of them was successful so the family had very (4) . money. The (5) time he himself earned money by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved (6) . was working in the theatre. When he was (7) . fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On (8) such tour, he was (9) . a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor and film director. He died in Switzerland in 1977, at the age of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his (10) . and early up-bringing. VII.Đọc đoạn văn sau làm tập dới ( 10 điểm) Mr and Mrs Gray live in a big city, and they (1).a son. His name is Peter, and he doesnt like(2) One day Mrs Gray said(3).her husband, Living in the city all the time isnt good(4).Peter. So last summer they found a small house in the country and took Peter(5).for a vacation. When they arrived(6). the house, Mrs Gray said to Peter,We are going to stay(7). for two weeks. The boy ran (8).the house and looked in all the rooms, and he ran back to (9).mother and said to her, I havent found the bathtub, Mom. Where is it? This is a(10).small house, Peter, his mother said. This is going to be a very nice vacation. 1. a.have b.had c.are having d.has 2. a.washing b.washed c.to wash d.being washed 3. a.for b.with c.about d.to 4. a.to b.with c.for d.at 5. a.here b.there c.house d.countryside 6. a.at b.in c.to d.around 7. a.there b.this house c.here d.this place 8. a.into b.to c.at d.from 9. a.him b.his c.it d.its 10. a.every b.very c.so d.too VIII. Mỗi câu sau có lỗi sai, tìm sửa lại cho ( 10 điểm) 1. Would you like go to the concert with my friends tonight? 2. How about dinner this weekends with the old friends? 3. Do you want go to the museum with us this Friday? 4. Lets me help you with the housework so that you can have enough time for your homework. 5. There are a lot of books in the library but you ought buy some more from the bookshop. 6. The armchair is in the living room, among the TV and the sofa. 7. A new hospital is going to be build in this area. 8. They asked me what was my name. 9. The teacher told the children dont talk in class. 10. Mr Nam used to travel a lot but now he didnt. IX Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống (10 điểm) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Jane doesn't spend much money______ clothes. She always takes good care_______ her children. We went there_______ car and stayed there for the whole day. I write letters _______ my right hand. He congratulated me_______ winning the competition. Mr. Foster lives_____ 667E 76th street______ New York. I prefer coffee______ tea. Washington State is famous______ its apples. Thank you very much_____ what you have done for me. She'll come home ______ April. Hớng dẫn chấm thi học sinh giỏi cấp huyện Năm học 2007-2008 Môn : Anh văn Dự bị Tổng toàn 100 điểm, đáp án cho (1) điểm I. Chọn đáp án để hoàn thành câu (10 điểm) 1.b 6.a 2.b 7.c 3.d 8.d 4.c 9.c 5.a 10.c II.Dùng động từ cho ngoặc ( 10 điểm) 1.wasn't looking 6.seeing have lost 7. not to stay 3. are having 8.getting 4. flows 5. stepped 9. have attended 10.asked III.Cho dạng từ ngoặc ( 10 điểm) 1.Competition 2.teamates 3.situated 7.orphanage 8.arrangements 4.qualifications 9.entertainment 5.collections 10.flight IV. Viết lại câu sau cho nghĩa không đổi ( 10 điểm) 1. It is very important to keep the environment clean . 2. They havent written to their parents since March. 3. She asked me if/whether I would be free the next/following day. 4. It took her two hours to write the letter. 5. A new hotel has been built in Hanoi since 2005. 6. I dont mind looking after the baby for you 7. My mother cooks/can cook better than I do/can 8. Because he was lazy, he failed the exam. 9. Nam wasnt allowed to take the book home. 10.Lan didnt remember her birthday and I didnt, either. V.Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh ( 20 điểm). 1. Last MondayI went on an excursion to London. 2.I went with my classmates. 3.I got up early and met them at the school. 4.In the morning we visited the city. It was very interesting. 5.We had lunch in a restaurant and I drank some beer. 6.In the afternoon we sat in the park and walked through the park. 7.I met an English man with blue eyes. 8.I didnt practice my English because he spoke French all the time. 9. Do you have a nice weekend? 10. I miss you much. VI.Đọc điền từ thích hợp vào ô trống ( 10 điểm) 1. His 2. as 3. Neither 4. little 5. first 6. best 7. about 8. one 9. offered 10. birth VII.Đọc đoạn văn sau làm tập dới ( 10 điểm) 1.a 2.c 3.d 4.c 5.b 6.a 7.c 8.a 9.b 10.b VIII. Mỗi câu sau có lỗi sai, tìm sửa lại cho ( 10 điểm) 1. go to go 2.weekends weekend 6.hot 3.go to go 4.Lets Let 5.ought buy ought to buy 6.among between 7.build built 8.was my name my name was 9.dont not to 10.didnt doesnt IX Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống (10 điểm) 1. on 6. at/in 2. of 7. to 3. by 8. for 4. with 9. for 5. on 10. in Phòng GD&ĐT Việt Yên 7777777777 Kì thi học sinh giỏi cấp huyện đợt năm học :2007-2008 Bậc THCS Môn: Tiếng Anh Ngày thi: 24 tháng 04 năm 2008 - Hội đồng thi: THCS Thân Nhân Trung Họ tên thí sinh:Ngày sinh: / /. Lớp: Trờng THCS: SBD Số phách CT HĐ TEST 12- 25/3/2011 BI I- Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by circling the corresponding letter A, B, C, or D. 1. A. chicken B. couch C. orchestra D. change 2. A. add B. affect C. amount D. appointment 3. A. drought B. ought C. brought D. bought 4. A. unite B. migrant C. habit D. sink 5. A. lunar B. mark C. arrange D. sugar B. limestone C. victim D. giant 6. A. tribe II Circle the correct answer to complete the sentences. 1. She advised me .an apple everyday to stay healthy A. eating B. to eat C.I should eat D. Please, eat 2. Sarah was driving to fast , so I .to slow down A. asked B. asked her C. ask D. have asked 3. When I was a small child, I . meat . A. didnt like B. dont like C. wont like D. havent like 4. we saw surprised us. A. Which B. What C. That D. Thing 5. I remember .the letter a few days before on holiday. A. to receive B. receive C. receiving D. receives 6. .the time you reached the station, they were playing games. A. On B. At C. In D. By 7. Do you my turning the TV on now? A. mind B. want C. object D. disapprove 8. The letter arrived.post. A. by B. with C. through D. from 9. His mother wouldnther ride a bicycle. A. allow B. permit C. let D. accept 10. I wish you.stop correcting every word I say. A. should B. will C. would D. could III. Supply the correct form of the verbs in the parentheses. 1. When Mr. Minh (look) out, she (see) that the children (play) the swings. 2. These skirts need (iron). 3. I only (use) this pen once since the day I had it (mend). 4. Most people prefer (spend) .money to (earn). it. 5. I (meet) him twice this week but I (not / speak) to him. IV. Turn the following sentences into passive voice. 1. Nobody has used this room for ages. . 2. People said that they bought this shop last year. . 3. I had him repair my bicycle yesterday. . 4. They saw her come in. . 5. She hates people staring at her. . V. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed above it. 1. Shall we go to the cinema tonight ? Let 2. Can I borrow your computer, Joe? asked Peter. Peter asked if 3. She started working as a secretary five years ago. She has. 4. She knows a lot more about it than I do. I dont know. 5. My English friend finds driving on the left difficult. My English friend isnt 6. I had a cat once , but now I dont have it any more. I used 7. The front yard isnt too small to play soccer in The front yard isnt 8. The children couldnt go swimming because the sea was very rough. The sea was too 9. Dont come back after ten oclock . said my mother. My mother asked 10. The mechanic serviced my car last week. I had VI. Fill in each blank with a suitable word. Michael Jackson was (1)in San Francisco, California, in 1876. He took a high place in American literature at the (2) of the twentieth (3). . At that time, the library shelves and bookshops of America were already (4)of book by famous (5) but Michaels stories were new (6)his heroes were not like the ones in the book of(7) writers and the (8)he painted were not the same as their pictures. VII. Use given words and phrases to make meaningful sentences. 1. She/ tell/ not/ close/ window. . 2. Nga/ used/ swim/ this river/ but/ I/ not/ any more. . 3. This coffee/ too hot/ me/ drink. . 4. if/ I/ be/ you/ I/ not buy/ that/ bicycle. . 5. Michael/ want/ James/ lend/ money. 6. How long/ she/ learn/ English/ ? . 7. Hoa/ the/ tall/ girl/ class. . 8. You / not / want / sell / house last year ? 9. It / difficult / prevent / people / park here. VIII. Read the passage below and choose the best answer for each question. The Moon revolves once on its axis each time it orbits the Earth, thus always presenting the same face to earth bound observers. However, even to the unaided eye this unchanging face shows two contrasting types of landscape dark, plain- like areas of lower relief, and brighter, decidedly more rugged regions which cover about two- thirds of the surface. Early astronomers mistakenly referred to the smooth dark areas as Maria (or sea) giving the name terrace (or land) to the bright up land regions. The terms have persisted since, even though the Moons surface has long been known to be completely waterless. 1. The Moons revolution is responsible for . A. the way it orbits the sun B. the way its own axis is referred C. the way earth bound people can observe it D. the way it is presented in history book 2. To us, the Moons surface. . A. never changes B. change as we move out position C. always changes D. sometimes changes 3. On the Moon, there are. . A. many kinds of landscapes B. light and dark areas C. very few contrasts D. only low plains to be observe 4. One mistake early astronomers made was . A. to confuse the words Maria and terrace B. ignore the smooth dark area C. to consider some areas to be seas D. to think that the upland regions were bright 5. It is probable that the paragraph after the passage discuss A. the revolution of the Moon on its axis B. the use of incorrect terminology in history C. the different views of early astronomers D. the upland regions- the terrace of the Moon . ------------------------------------------The end--------------------------------------- TEST 12 I- im (0,5 im cho mi cõu ỳng) Cõu ỏp ỏn C A A A B C II- im (0,5 im cho mi cõu ỳng) Cõu ỏp ỏn B B A B C D A A C 10 C III- 10 im (1 im cho mi ng t ỳng) 1. looked , saw.were playing 2. ironing 3. have only used. mended 4. spending . .earning 5. have met. havent spoken IV- im (1 im cho mi cõu ỳng) 1. The room hasnt been used for ages. 2. They were said to buy this shop last year / It was said (that) they bought this 3. I had my bicycle repaired yesterday. 4. She was seen to come in. 5. She hates being stared at. V- 10 im (1 im cho mi cõu ỳng) 1. Lets go to the cinema tonight 2. Peter asked if he could borrow Joes computer/ Joe could lend him her computer. 3. She has worked/ has been working as a secretary for five years. 4. I dont know as much about it as she does. 5. My English friend isnt used/ accustomed to driving on the left. 6. I used to have a cat 7. The front yard isnt large enough to play soccer in 8. The sea was too rough for the children to go swimming. 9. My mother asked me not to come back after ten oclock . 10. I had my car serviced last week. VI- im (1 im cho mi t ỳng) 1. born 2. beginning 3. century 5. writers/authors 6. ones 7. other VII- im (1 im cho mi cõu ỳng) 1. She tells me not to close the window. 2. Nga used to swim in this river but I dont any more. 3. This coffee is too hot for me to drink. 4. If I were you, I would not buy that bicycle. 5. Michael wants Jane to lend him some money. 6. How long has she learnt English? 7. Hoa is the tallest girl in my class. 8. Didnt you want to sell the house last year ? 9. It is difficult to prevent people from parking here. VIII- 10 im (2 im cho mi cõu ỳng) Cõu ỏp ỏn C A B 4. full 8. pictures C C - Tng: 60 im / = 10 im. - Cõu V: Nu hc sinh cú cỏch lm khỏc dỳng cho im ti a. [...]... D X D X D D D D D D D D D X D D 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 91 He drives more slowly and carefully than me 92 It was a two – week trip 93 Khanh speaks English fluently 94 Tam’s collection has over eight hundred stamps 95 They like computer games better than video games 96 Thu often talks to Dave and Mary I English 97 Chicken is Lan’s favorite food 98 Hoa lij\kes beef... D X D X D D D D D D D D D X D D 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 91 He drives more slowly and carefully than me 92 It was a two – week trip 93 Khanh speaks English fluently 94 Tam’s collection has over eight hundred stamps 95 They like computer games better than video games 96 Thu often talks to Dave and Mary I English 97 Chicken is Lan’s favorite food 98 Hoa lij\kes beef... Nam is……………………………………………………………………………………………………………… TRƯ NG THCS KÌ THI H C SINH GI I STT Họ tên: _ Lớp: _SBD: _ Giám thò 1 Môn thi: Tiếng Anh – Khối 7 Thời gian: 120 phút Giám thò 2 SMM Giám kh o 1 Giám kh o 2 Điểm: STT Điểm bằng chữ: Ví d : Ch n A → 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 T T X T X T X A A A A A X A X A A A A A X F X F X B B... Nam is……………………………………………………………………………………………………………… TRƯ NG THCS KÌ THI H C SINH GI I STT Họ tên: _ Lớp: _SBD: _ Giám thò 1 Môn thi: Tiếng Anh – Khối 7 Thời gian: 120 phút Giám thò 2 SMM Giám kh o 1 Giám kh o 2 Điểm: STT Điểm bằng chữ: Ví d : Ch n A → 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 T T X T X T X A A A A A X A X A A A A A X F X F X B B... (73 )………………… arts festival in Britain During this time, the streets of the city are alive with… (74 )………………… and dance from early in the morning until late at night You can even see artists painting … (75 )………………… on the streets! Tens of thousands of …… (76 )………………… come to the Festival to see new films and plays and to hear music played by…… (77 )………………… musicians This year, you can see over five hundred… (78 )………………………... pleasant to live in Many people think so, and go to the country (72 )………their summer holiday though they can’t live (73 )……… all the year round Some have houses were built in the village near their city (74 )……that they can go there whenever (75 )…… find the time English villages are not alike, but (76 )…… some ways they are not very different from (77 )……….other Almost every village (78 )…… a church, the round... …………………………………………………………………… 72 , How much did you weigh two years ago? How heavy ………………………………………………………………………… 73 , The road is 10 miles long The length ………………………………………………………………………… 74 , His height is 5 feet He is ……………………………………………………………………………… 75 , The dictionary is 5 inches thick The dictionary ……………………………………………………………………… 76 , How broad is the window? What ……………………………………………………………………………… 77 , It is not easy to... late at night You can even see artists painting … (75 )………………… on the streets! Tens of thousands of …… (76 )………………… come to the Festival to see new films and plays and to hear music played by…… (77 )………………… musicians This year, you can see over five hundred… (78 )……………………… with actors from more than forty countries The tickets for these performances are quite … (79 )………………, and it is usually easier to see your……(80)……………………... PICTURE TOURISTS FAMOUS PERFORMANCES CHEAP FAVORITE 81ENTERTAIMENT 82 SENSIBLE 83 ADDICTIVE 84 EDUCATION 85 ADDITION 86 PAINFUL 87 UNPLEASANT 88 DECORATOR 89TEENAGERS 90ENERGETIC tr−êng thcs s¬n ®«ng ®Ị thi kh¶o s¸t häc sinh giái N¨m häc : 2013-2014 M«n: TiÕng Anh Líp7 Thêi gian: 150 phót (Kh«ng kĨ thêi gian giao ®Ị ) ®Ị bµi I/ Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others... year, thousands of people come to Edinburgh, the… (71 )……………………… city of Scotland, to be part of the Edinburgh Festival For three weeks every August and September the… (72 )……………… is filled with actors and artist from all over the world They come to Edinburgh for the (73 )………………… arts festival in Britain During this time, the streets of the city are alive with… (74 )………………… and dance from early in the morning . _________________________ Lớp: _________SBD: _____________ KÌ THI HỌC SINH GIỎI STT Môn thi: Tiếng Anh – Khối 7 Thời gian: 120 phút Giám thò 1 Giám thò 2 SMM ĐỀ THI HOC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 Thời. Lớp: _________SBD: _____________ KÌ THI HỌC SINH GIỎI STT Môn thi: Tiếng Anh – Khối 7 Thời gian: 120 phút Giám thò 1 Giám thò 2 SMM trờng thcs sơn đông đề thi khảo sát học sinh giỏi. KỲ THI CHỌN HỌC SINH NĂNG KHIẾU LỚP 7 CẤP HUYỆN NĂM HỌC : 2011 - 2012 ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút ( Không kể thời gian giao đề ). Họ và tên thí sinh: Ngày
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 (có keys), Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 7 (có keys),

Từ khóa liên quan