0

Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys)

210 6,910 37

Đang tải.... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 23/09/2015, 22:24

THI OLYMPIC LP Nm hc: 2012 2013 PHềNG GIO DC V O TO HUYN THANH OAI Mụn: Ting Anh Thi gian: 120 phỳt (khụng k thi gian giao ) Chỳ ý: - B thi ny gm cú 05 trang, t trang 01 n trang 05. - Thớ sinh lm bi trc tip vo b thi ny. im H tờn, ch ký ca ngi chm thi s 1: - Bng s: . - Bng ch: H tờn, ch ký ca ngi chm thi s 2: . . S phỏch (Do Ch tch hi ng chm thi ghi) I. PHONETICS: a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (6 ì 0,2=1,2 pts) B. days C. prays D. plays 1. A. says 2. A. husband B. surrounding C. rubbish D. plumber 3. A. informative B. information C. formal D. forward 4. A. stream B. teacher C. weather D. teammate 5. A. restaurant B. festival C. sentence D. semester 6. A. through B. shout C. household D. mountain b. Choose the word whose stress pattern is different from the others (4 ì 0,2=0,8 pt) 7. A. demontrate B. commercial C. comfortable D. generous 8. A. institute B. position C. behavior D. equipment 9. A. medical B. minimize C. physical D. selection 10. A. grateful B. order C. reduce D. comfort II VOCABULARY AND GRAMMAR: a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15 ì 0,2=3,0 pts) 11. The representatives from Friends of the Earth show us how to the environment. A. prevent B. protect C. refill D. reduce 12. Tam last night when the telephone A. was sleeping - rang B. slept - was ringing C. slept - rang D. was sleeping - was ringing 13. She knows that she to pay now. A. ought B. mustnt C. had better D. should 14. John Susan to go out with him but her parents didnt let her out. A. helpes B. insisted C. suggested D. invited 15. He hates to something by others. A. to ask B. asking C. to be asked D. being asked 16. Everyone has to follow this way to get into the fair, ? A. they B. doesnt he C. dont they D. doesnt she 17. This time last year my brother in London. A. will study B. studied C. has studied D. was studying 18. The prefix re- in the word reuse means A. against B. again C. for D. no 19. This book is that I try to read it from beginning to end at one time. A. so interested B. too interesting C. so interesting D. such interesting 20. Which sentence has the same meaning as the root one? He said that he had to leave then. A. I had to leave then, he said. B. I must leave now, he said. C. He had to leave now, he said. D. He has to leave then, he said. 21. If you don't understand many words, you can them up in the dictionary. A. finish B. get C. find D. look 22. We cant help when he told us what happened. A. laughing B. laugh C. to laugh D. to be laughing 23. Do you know the boy to Mrs Nga? A. is talking B. talked C. talking D. he talks 24. It's an hour since he , so he must be at the office now. A. has left B. is leaving C. was leaving D. left 25. TV is bringing not only information entertainment. A. although B. and C. but also D. as b. Fill in the blanks with the correct prepositions: (7 ì 0,2=1,4 pts) 26. The cinema is ..the drugstore and the temple. 27. What ..having dinner at Mr. Toms house this evening? 28. We are interested in playing soccer. We always play it..Sunday afternoon in the school ground. 29. Charles Dickens was very famous..his novels. 30. When my eldest brother grew up, she went to Australia ..study mathematics and chemistry. 31. Miss Huong used to spend much money..shoes and clothes. 32. I havent written to my penpal in New York .. last Christmas. c. Write the correct form of the words given in capital letters: (7 ì 0,2=1,4 pts) 33. Mr. John runs his business .. (SUCCESS) 34. In electronics, we learn to repair ..appliances. (HOUSE) 35. Two..from the group Friend of the Earth are talking to the students in this school about how to protect the environment. (REPRESENT) 36. Every day, there are two ..from Da Nang to Ho Chi Minh city. (FLY) 37. The Sword Lake is one of the ..places in Ha Noi. (HISTORY) 38. He drives very.. He is sure to have an accident. (CARE) 39. Environmental ..is every ones responsibility. (PROTECT) d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (6 ì 0,2=1,2 pts) 40. The thiefs were caught when they (leave) .. the bank. 41. Remember (turn) ..of the fans before leaving the class. 42. A: You (see) ..the film Titanic yet? - B: Yes, I saw it in 2010. 43. Every year in Asia, many historical places (destroy) ..seriously. 44. There (be) ..no rain here for over four months. 45. We have known them for six years, when we first (meet)..them, they were working in a foreign company. III. READING: a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 ì 0,2=2,0 pts) Mr. and Mrs Gray live in a big city, and they (46) ..a son. His name is Peter, and he doesnt like (47) ... One day Mrs Gray said (48)..her husband, (49)... in the city all the time isnt good for Peter. So last summer they found a small house in the country and took Peter (50)...for a vacation. When they arrived (51) ... the house, Mrs Gray said to Peter, We are going to stay (52) ... for two weeks. The boy ran (53) ...the house and looked in all the rooms, and he ran back to (54)...mother and said to her, I havent found the bathtub, Mom. Where is it? This is a very small house, Peter, his mother said. This is (55) ... to be a very nice vacation. 46. A. have B. has C. are having D. had 47. A. wash B. washed C. to wash D. being washed 48. A. with B. from C. at D. to 49. A. Live B. Living C. Lives D. Lived 50. A. house B. this C. here D. there 51. A. between B. from C. at D. to 52. A. here B. this house C. there D. this place 53. A. to B. into C. for D. from 54. A. his B. him C. they D. their 55. A. going B. go C. goes D. went b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it: (5 ì 0,2 = 1.0 pt) Eg: 0. I havent saw my grandmother for two years. 0/ seen My name is Anderson and I have been here for a little days. I am from 56. -> out of town. I have several friends in this city and I have come to visit them. Actually, I am used to live in this city many years ago. I was 57. -> born here and my wife was born in a little town nearby. We both went to school and had a lot of friends here. We have been in 58. -> New York since more than fifteen years. We live in the suburbs and I work in the city. I must to get up early 59. -> every day to go to work. I work from eight oclock in the morning until a little after six hour in 60. -> the evening. c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 ì 0,2=2 pts) In the first year of lower secondary (61)., I had some difficulties in learning English. My English pronunciation (62).really bad and my English grammar was worse. I did not (63).how to improve them. I didnt want my father (64).mother to know about this. One afternoon after the lesson, my teacher (65).English told me to wait (66). her outside the classroom. She took (67) . to the school library and showed me tapes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an EnglishEnglish dictionary to (68).my English grammar. Now I think you know what you should she said. I made much progress and only one year later, I won the first (69).in the English Speaking Contest (70).for secondary school students in my hometown. IV WRITING: a. Rearrange the words to make meaningful sentences: (5 ì 0,2 = 1.0 pt) 71. chairs/ to/ mind/ put/ helping/ those/ do/ and/ away?/ you/ tables/ us . 72. asked/ to/ much./ play/ his/ games/ Mr. Thanh/ not/ video/ too/ son . 73. met/ the/ such/ singer./ time/ it/ I/ a/ is/ first/ famous . 74. this/ have not/ last/ my/ since/ eaten/ kind/ parents/ food/ summer./ of . 75. water/ children/ warm/ enough/ wasnt/ these/ the/ swim (in)./ for/ to . b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the words given in any way: (5 ì 0,4=2,0 pts) 76. Nobody used this house last year. -> This house 77. I would like you to help me clean the house. -> Do you mind . ? 78. The milk was so hot that he could not drink it. -> The milk was not 79. Remember to lock all the doors and windows before going out. Dont . 80. Where are you going next weekend? Trung said to his friends. -> Trung asked. c. Write a composition about 130 words about the subject you like best: (dont show your name, your school or your village): (3.0pts) HNG DN CHM THI OLYMPIC LP NM HC: 2012 2013 MễN: TING ANH I. PHONETICS: a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D. (6 ì 0,2=1,2 pts) 1. 2. 3. 4. 5. 6. A. says B. surrounding B. information C. weather D. semester A. through b. Choose the word whose stress pattern is different from the others (4 ì 0,2=0,8 pt) 7. 8. A. institute 9. 10. B. commercial D. selection C. reduce II. VOCABULARY AND GRAMMAR: a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15 ì 0,2=3,0 pts) 11 - B. protect 16 - C. dont they 21 - D. look 12 - A. was sleeping - rang 17 - D. was studying 22 - A. laughing 13 - A. ought 18 - B. again 23 - C. talking 14 - D. invited 19 - C. so interesting 24 - D. left 15 - D. being asked 20 - B. I must leave now, he said. 25 - C. but also b. Fill in the blanks with the correct prepositions: (7 ì 0,2=1,4 pts) 26 - between 27 - about 28 - on 29 - for 30 - to 31 - on 32 - since c. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences. (7 ì 0,2=1,4 pts) 33. successfully 37. historical 34. household 38. carelessly 35. representatives 39. protection 36. flights d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (6 ì 0,2=1,2 pts) 40 were leaving 41 to turn 42 Have seen 43 are destroyed 44 has been 45 met III. READING: a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 ì 0,2=2,0 pts) 46 - A. have 51 - C. at 47 - C. to wash 52 - A. here 48 - D. to 53 - B. into 49 - B. Living 54 - A. his 50 - D. there 55 - A. going b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it: (5 ì 0,2 = 1.0 pt) 56. a little -> a few 57. am used to-> used to 58. since -> for 59. must to -> must/ have to 60. hour -> oclock c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 ì 0,2=2 pts) 61. school 62. was 63. know 64. and 65. of 66. for 67. me 68. improve 69. prize 70. held IV. WRITING: a. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5 ì 0,2 = 1.0 pt) 71. Do you mind helping us to put those chairs and tables away? 72. Mr. Thanh asked his son not to play video games too much. 73. It is the first time I met such a famous singer. 74. My parents have not eaten this kind of food since last summer. 75. The water wasnt warm enough for these children to swim (in). b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the words given in any way. (5 ì 0,4=2,0 pts) 76. This house wasnt used last year. 77. Do you mind helping me to clean the house? 78. The milk was not warm/cool enough for him to drink. 79. Dont forget to lock all the doors and windows before going out. 80.Trung asked his friends where they were going the following weekend. c. Write a composition about 130 words about the subject you like best: (dont show your name, your school or your village): (3.0 pts) The composition must have at least three ideas below. 1. M bi: Nờu c ch ú l mụn hc m em a thớch l mụn gỡ. (VD: , I like English best)(c 0,5 im) 2. Thõn bi: Nờu v trỡnh by c mt s liờn quan n mụn hc ú nh: Mụn hc ú mang li cho hc sinh nhng li ớch gỡ hay lý thớch mụn hc, thi gian cng nh cỏch hc nh th no vv (c 2,0 im) 3. Kt lun: Túm tt, khng nh li c cỏc lý ó trỡnh by hai phn trc v cm ngh hay hng ca ngi hc tng lai vi mụn hc . (c 0,5 im) PHòNG Giáo dục TiềN hảI THI CHN HC SINH GII LP THCS NM HC 2010 - 2011 Mụn: TING ANH Ngời coi thi thứ Ngời coi thi thứ hai Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Họ tên: Số BD: Ngày sinh: Trờng THCS: ... Phòng thi: . Giám khảo 1: . Điểm thi: . Giám khảo 2: . Bằng chữ : (Đề gồm 04 trang, thí sinh làm trực tiếp vào đề thi này) Bài 1: A. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với từ lại (1, điểm) B. drought C. discount D. sound 1. . 1. A. young 2. A. blind B. assistant C. hire D. itinerary 2. . B. character C. chemistry D. brochure 3. . 3. A. Christmas 4. A. nature B. behavior C. separate D. arrange 4. . 5. A. competition B. chore C. conscious D. promise 5. . B. wanted C. started D. finished 6. . 6. A. needed B. Chọn từ có trọng âm rơi vào vị trí khác từ lại. (0, điểm) 7. A. award B. include C. struggle D. enroll 7. . 8. A. volunteer B. commercial C. traditional D. accessible 8. . 9. A. florist B. citizenship C. curly D. participate 9. . 10. A. participation B. representative C. accommodation D. organization 10. . Bài 2: Chọn đáp án (A, B, C D) để hoàn thành câu sau. (2, điểm) 11. My new friend, Nam is . His jokes often make his friends laugh a lot. A. generous B. humorous C. out going D. unusual 12. Im sorry. Im to help you lift the table. A. not enough strong B. enough not strong C. not strong enough D. enough strong not 13. We moved here five years ago. We in our present house since then. A. have lived B. live C. are living D. lived 14. In the past, women used to wash clothes by hand. Now we have a . A. steamer B. dishwasher C. hair dryer D. washing machine 15. It took my sister a long time to get used glasses. A. to wear B. to wearing C. wearing D. wear 16. Their wedding party at the Rex Hotel next week. A. is held B. is being held C. will be held D. is going to hold 17. Who is your brother? ~ . A. He is the boy wearing a white T shirt B. He is the boy worn a white T shirt C. He is the boy is wearing a white T shirt D. He is the boy is worn a white T shirt 18. I got wet because I lost my umbrella. ~ You your umbrella. A. always lose B. are always losing C. are always lose D. always lost 19. Yesterday, we took part in a in our village. A. cook ricing B. rice cooking C. cooking rice D. rice cooking 20. Two team members try to make a fire rubbing pieces bamboo together. A. with / by B. by / with C. of / by D. by / of 11. 12. 13. 14. 15. 16. Bài 3: Cho dạng từ in hoa. (2, điểm) 21. After taking an aspirin, my headache 22. The farmer said he had something called 17. 18. 19. 20. APPEAR WISE 23. You must make a quick . about who wins the contest. 24. You dont have to that work. In other words, its . for you. 25. Tet is one of the . festivals in Viet Nam. 26. Five students in my class participated in the English speaking yesterday. 27. Tuan, Ba and I played for the school team. We were 28. Chicago is . right on the shore of Lake Michigan. 29. This coffee is too . to drink. 30. Hoa enjoys stamps. She has one of the biggest stamp . in our club. 21. 22. 23. 24. DECIDE NECESSITY TRADITION COMPETE TEAM SITUATION HEAT COLLECT 25. 26. 27. 28. 29. 30. Bài 4: Gạch chân lỗi sai câu sau sửa lại cho theo mẫu. (2, điểm) 0. My brothers are a teacher. 0. teachers 31. It is not easy that difficult work. 31. 32. He won the race so he tried his best to run fast. 32. 33. When she came, I read a novel written by Nguyen Tuan. 33. 34. Its dangerous to drive fastly in busy streets. 34. 35. Dave is a friend of mine. I knew him for a long time. 35. 36. The table is in the living room, among the armchair and the sofa. 36. 37. My school is going to be rebuild next month. 37. 38. The teacher told the students in class 8C dont talk in class. 38. 39. Mr. Nam used to travel abroad a lot but now he didnt. 39. 40. Would you like go to the concert with my friends tonight? 40. Bài 5: Chia dạng động từ ngoặc (2, điểm) a) He (41 watch) a film on TV when I (42 come) to see him last night. b) You (43 buy) a new school bag by your father two years ago? c) I (44 not see) my cousin for a month. He (45 not go) out since he (46 buy) a new color TV. d) Leave me alone. I (47 do) my homework. e) On July 20th, 1969, Neil Armstrong (48 step) down onto the moon. f) I am used (49 get) up early now. Last year, I used (50 get) up late. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. Bài 6: Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống. (2, điểm) a) Jane doesn't spend much money (51) . clothes. b) In Da Lat it is usually cold (52) . night, but its warm (53) . the day. c) She always takes good care (54) . her children. d) (55) . the rice cooking festival, fire is made (56) . the traditional way. e) He congratulated me (57) . winning the competition. f) Suddenly, the canoe overturned and everyone fell (58) . the deep and dangerous water. g) She got (59) . late this morning because her alarm clock didnt go (60) 51) 52) 53) 54) 55) 56) 57) 58) 59) 60) Bài 7: Chọn từ thích hợp cho sẵn khung để điền vào chỗ trống đoạn văn. (2, điểm) each other where should has more for by so there most each in can have be The country is (61) beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go there (62) the summer holiday though they cant live (63) all the year round. Some have cottages built in a(khi vit thờm vo) village (64) that they can go there whenever they (65) find the time. English villages are not all but (66) some ways they are not very different from (67) Almost every village (68) . a church, the round or square tower of which can (69) . seen from many miles around. Surrounding the church is the church yard (70) dead people are buried. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. Bài 8: Đọc đoạn văn chọn đáp án điền vào chỗ trống. (2, điểm) BIRTH OF THE COMPUTER Most people think of the computers as very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer (71) . worked out over two centuries ago by a man (72) . Charles Babbage. Babbage was born (73) .1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines (74) . he called engines. But despite the fact that he (75) . building some of these he never finished any of them. Over the years people have argued (76) . his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building (77) . engine based on one of Babbages designs. (78) . has taken six years to complete and more (79) . four thousand parts have been specially made. Whether it works or not, the machine will be shown at a special exhibition in the Science Museum (80) . remind people of Babbages work. 71. A. has B. was C. had D. is 72. A. known B. recognized C. written D. called 73. A. on B. by C. in D. for 74. A. which B. who C. these D. whose 75. A. wanted B. made C. started D. missed 76. A. until B. whether C. while D. though 77. A. some B. the C. an D. that 78. A. One B. He C. They D. It 79. A. than B. therefore C. when D. then 80. A. to B. as C. for D. so 71. 72. 73. 74. 75. 76. Bài 9: Dùng từ gợi ý viết thành câu. (2, điểm) 81. I / play table tennis / Nam / when / my friends / come. 82. We ought / use/ cloth bags/ instead / reuse/ plastic bags. 77. 78. 79. 80. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. A. while A. leaders A. whose A. for A.feel A. given A. Any A. way B. during B. chiefs B. which B. up B. rest B. kept B. No B. kind C. for C. drivers C. their C. after C. experience C. shown C. All C. sort D. through D. pilots D. that D. round D. lie D. taken D. Not D. part IX. Read the following passage then answer the questions below: Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on telivision, in the office or among their friends. Most people must work hard to learn English. Why all these people learn English? Its not difficult to anwer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magezines in nglish. 1. According to the writer. English is learn by . A. young children B. adults C. teenagers D. all are correct 2. In the line of the second part, the word it refers to A.country B. young childen C.English D. question 3. Where many boys and girls learn English? A. at home B. at school C. in evening classe D. in the office 4. Why adults learn English? A. Because they want to see movies in English B. Because they need it for their job. C. Because they are foced to learn it D. Because its not difficult to learn. 5. What of the following is NOT mentioned in the passge? A. Children like reading English newspapers B. People in many countries learn English C. English is one subject in school. D. Some books are written in English. -------------------------------------------------The end----------------------------------------------------Thí sinh không đợc sử dụng tài liệu kể từ điển Họ tên thí sinh: . SBD: Phòng giáo dục tam đảo đáp án thang điểm chấm Kỳ thi khảo sát học sinh giỏi lớp - thcs Môn : Tiếng Anh Câu I : (5 điểm)Mỗi câu cho 0,5 điểm 1. D 2. B 3. D 4. D 5. A 6. A 7. A 8. A 9. A 10. A Câu II : ( 10 điểm) . Mỗi câu cho 0,5 điểm 1. C 2. B 3. A 4. A 5. B 6. D 7. C 8. C 9. B 10. A 11. C 12. D 13. D 14. C 15. A 16. A 17. B 18. B 19. D 20. C Câu III : (15 điểm). Mỗi câu cho 1,5 điểm 1. There used to be a Church near the post office in my town 2. While I was opening the letter, the phone rang 3. I am very pleased to see Tom again after a long time. 4. You look thinner . Have you losen weight ? 5. Do you think you will make the radio work again. 6. I bought the book days ago 7. A man said to the girl there was a cafe nearby 8. When I saw Nancy yesterday she was driving a car 9. They have known each other for moths. 10. Nams teacher have taught / have been teaching him since he came here in 2000 CâuIV : (10 điểm) . Mỗi động từ cho điểm 1. repairing 2. not to cross 3. havent met 4. Has she worked . 5. reads - dicuss 6. have known - worked 7. walk - go Câu V : (15điểm) . Mỗi câu cho 1,5 điểm. 1. neighborhood 2. friendly 3. flights 4. height 5. knowledge 6. comfortable 7. childhood 8. weight 9. helpful 10. luckily Câu VI : ( 10 điểm) . Mỗi câu cho điểm 1. B to me - for me 6. A collect collection 2. C will - would 7. D in the radio - on the radio 3. D on March - in March 8. B play tennis - playing tennis 4. B gathering - gather 9. C so too 5. B hear - hearing 10. A turn in turn on Câu VII : ( 20 điểm) . Mỗi câu cho điểm 1. Henry asked me if I could lend him some money 2. Neither of the chairs are comfortable 3. The date of the meeting will have to be changed again 4. It took Peter three hours to repain his house. 5. They moved here six years ago. 6. Its the most romantic novel I have ever read. 7. Barbara is the hardest worker/ Bafbara works the hardest 8. Its two years I havent met him. 9. Richard is a good cooker 10. The film ends dramatically Câu VIII : (10 điểm) . Mỗi câu cho điểm 1.A 2.A 3.B 4.D 5.A 6.C 7. A 8. D 9. B 10. A Câu IX : (5 điểm) . Mỗi câu cho điểm 1. D 2. C 3. B 4. B 5. A - Tổng toàn 100 điểm : 10 = 10 điểm - Câu : Nếu học sinh có cách làm khác , cho điểm tối đa. đề thi học sinh giỏi khối năm học 2007-2008 Môn : Tiếng Anh . Thời gian làm bài: 60 phút ( không kể thời gian giao đề) Câu I: Write the correct tense of the verbs in brackets. 1. I ( not see ) him for ages. 2. What you ( ) when I ( phone ) you last night ? 3. Look . The teacher ( come ) here. 4. Lan is saving money. She ( buy ) a new bicycle. Câu II : Each sentence has a mistake, find and correct it. 1. Children dont go to school on Sundays on the world. 2. My book is the same of yours. 3. He speaks English is like an English man. 4. They their best to keeping the family happy. 5. There are many differently ways of learning words. Câu III : Fill in each blank with one suitable preposition. 1. My mother is always proud me and my brother. 2. I was born January 1st, 1965. 3. Do you want to watch the sky sunset ? 4. You dont have to learn heart this poem. 5. I dont know what hes doing this moment. Câu IV : Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets. 1. Lynn is the most girl in the country. ( beauty ) 2. Ba is from his father. ( differ ) 3. Its to go swimming in the summer. ( interest ) 4. Are you a or are you living here ? ( tour ) Câu V : Rewrite the following sentences that keep the same meaning. 1. The teacher said to the children : Dont make noise in class The teacher told 2. Nam will solve the problem soon. The problem. 3. A big house was built last year. They. Câu VI : Make sentences, using the words given. 1. what/ you/ do/ when/ storm/ occur ? 2. The singer/ have/ three albums/ so far. 3. I/ used to/ chase/ butterflies/ my sister. Câu VII : Fill in each space with a correct word to complete the text below. remember make example tongue heart piece Different language learners learn words in different ways. Some learners (1) a list and put into it the meanings of new words in their mother (2) , and try to learn them by (3) . However, others not. Instead, they write one or two (4) sentences with each new word in order to (5) how to use the word in the right way. Câu VIII : Choose the best option to complete each sentence below. 1. It in winter ; now it . A. rains/ doesnt rain B. rains/ isnt raining C. is raining/ isnt D. is raining/ doesnt rain 2. He normally quickly but today he slowly. A. is speaking/ isnt speaking B. speaks/ doesnt speak C. is speaking/ speaks D. speaks/ is speaking 3. He not only sings dances. A. but also B. and C. as well D. also 4. You should cool the burn . A. immediate B. immediately C. immediating D. immediated 5. is easy. A. recycle B. recycling C. to recycle D. recycles 6. My friend doesnt know the City very . A. good B. more C. a lot D. well 7. This is the first time I his mother. A. meet B. am meeting C. have met D. met 8. The doctor a red car lives near my house. A. to drive B. driving C. drove D. driven 9. It is to find a modern hotel in this town. A. difficult B. difficulty C. difficultly D. more difficult 10.Would you mind if I a photo ? A. take B. took C. taking D. to take Hớng dẫn chấm thi học sinh giỏi lớp năm học 2007- 2008 Môn thi : Tiếng Anh. Thời gian làm : 60 phút. Câu I : ( ì 0,5 = 2,5 điểm ) 1. havent seen ( have not seen ) 2. were you doing ; phoned 3. is coming 4. is buying ( is going to buy ) Câu II : ( ì 0,5 = 2,5 điểm ) 1. on the world in the world 2. of as 3. is like like 4. keeping keep 5. differently different Câu III : ( ì 0,5 = 2,5 điểm ) 1. of 2. on 3. at 4. by Câu IV : ( ì 0,5 = điểm ) 1. beautiful 2. different 3. interesting 4. tourist 5. at Câu V : ( ì 0,5 = 1,5 điểm ) 1. The teacher told the children not to make noise in class. 2. The problem will be solved by Nam soon. 3. They built a big house last year. Câu VI : ( ì 0,5 = 1,5 điểm ) 1. What were you doing when the storm occurred ? 2. The singer has had three albums so far. 3. I used to chase butterflies with my sister. Câu VII : ( ì 0,5 = 2,5 điểm ) 1. make 2. tongue 3. heart 4. example Câu VIII : ( 10 ì 0,5 = điểm ) 1. B 3. A 2. D 4. B 5. B 6. D 5. remember 7. C 8. B 9. A 10. B Thang điểm: 20 điểm ( ý 0,5 điểm ) Kè THI CHN HC SINH GII TING ANH LP Thi gian lm bi: 150 phỳt I/ Chn t cú phn gch chõn c phỏt õm khỏc nhng t cũn li bng cỏch khoanh trũn ch cỏi A, B, C, hoc D. (5 ) 1. A. looked B. watched C. carried D. stopped B. success C. surprise D. sugar 2. A. study B. underline C. university D. uniform 3. A. unite 4. A. danger B. angry C. language D. passage 5. A. character B. children C. teacher D. change II/ Chn t cú õm tit c nhn khỏc vi cỏc t cũn li. (5) 1. A. realize B. improve C. possible D. comfortable 2. A. important B. especially C. prefer D. influence 3. A. general B. opinion C. abroad D. surprise 4. A. comfort B. nation C. apply D. moment 5. A. medical B. advise C. vegetables D. physical III/ Chn cõu tr li ỳng nht. Khoanh trũn vo ch cỏi A,B,C, hoc D. (15) 1. Are you interested .playing badminton after class? A. in B. with C. on D. for 2. " What .going to Hanoi tomorrow? " A. to B. in C. about D. for 3. Hoa works very so she always gets good marks. A. badly B. good C. hardly D. hard 4. The building was built .1962 and 1969. A. between B. from C. since D. for 5. This school in 1997 A. built B. is built C. was built D. has built 6. Of all my friends, Hoa is . A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller 7. Would you mind if Ia photo ? A. take B. took C. would take D. am going to take 8. Last week I my children to the biggest zoo in town. A. got B. brought C. fetch D. took 9. Are you proud.your country and its tradition ? A. about B. on C. of D. for 10. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp. A. collecting B. collector C. collect D. collection 11. It is very dangerous in the polluted environment. A. to live B. lives C. living D. live 12. Our resources are limited so we should recycle all used things. A. nature B. natural C. naturing D. naturally 13. His car is the same color . my uncles. A. alike B. as C. like D. to 14. This ruler of plastic. A. make B. made C. is making 15. I take part most youth activities of my school. A. in B. of C. on D. is made D. at IV/ Dựng ỳng thi, dng ca ng t cho ngoc. (10) Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 be) still opportunities for other people (4 invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 attempt) to show all the devices which people (6 invent ) recently. The people (7 organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 develop) by private inventors. However, it is important (9 consider) these questions : Will it work? Will it (10 want)? Is it new? 1. __________________ 6. ___________________ 2.__________________ 7. ___________________ 3. __________________ 8. ___________________ 4. __________________ 9. ___________________ 5. __________________ 10. __________________ V/ in vo ch trng mt gii t phự hp. (10) 1. Could I help you ______________ your bag? 2. Na got up late this morning because her alarm clock didnt go ___________ . 3. Im looking forward ____________ seeing you in June. 4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water. 5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site 6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30. 7. My mother often picks me ___________ from the school. 8. Im going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight. 9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. VI/ in ỳng dng ca t c in hoa hon thnh cõu. (10) 1. We have two postal ___________________ a day. 2. He left the room without ___________________ . 3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . 4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. 5. They left the house in a __________________ mess. 6. He said Good morning in a most ______________ way. 7. There is no easy ______________ to this problem. 8. He always drives more ________________ at night. 9. Does this _______________ suit you? 10. He is a very _________________ carpenter. (DELIVER) (EXPLAIN) (ACT) (SUN) (FRIGHT) (FRIEND) (SOLVE) (CARE) (ARRANGE) (SKILL) VII/Gch chõn li sai mi dũng on sau ri sa sang bờn (nh vớ d).(10) Example: 0. I havent saw you for two month 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ___________ holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area in Hoa Binh province. They gone there to help make a road through a forest among two villages. It was very difficult because there had no water to drink and no shops where we could bought food,said Nam. It was very cold and wet in the mountains. It is one of the wetter places in the country. Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping to return next year to any more work there 2/ ___________ 3/ ___________ 4/ ___________ 5/ ___________ 6/ ___________ 7/ ___________ 8/ ___________ 9/ ___________ 10/ __________ VIII/ in 01 t vo ch trng hon thnh on sau : (10) Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to know something. You must be able to things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first? IX/ Ghộp hai cõu lm mt, dựng t gi ý. (5) 1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to ) 2. Im learning English. I want to read book in English. (in order to) . 3. She said nothing . She didnt want to make him angry (so as to) 4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle) 5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle) . X/ Dựng t gi ý vit li cỏc cõu sau cho ngha ca cõu khụng thay i. (10) 1. Keeping the environment clean is very important. - Its 2. They will show the time machine to the public when they finish it. - The time machine 3. He was delighted to receive his aunts letter. - He was delighted that 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals. - People 5. Im very sad that I wasnt accepted in that group. - Im very sad not . 6. Its three years since I last spoke to her. - I havent 7. Tam doesnt type as fast as she used to. - Tam used 8. Please turn down the radio for me, said my father. - My father asked 9. Lan will be fifteen next week. - It is Lans 10. How long is it since you used the pen? - When .? XI/ Sp xp cỏc t sau thnh cõu hon chnh. (10) 1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he. - . 2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am. - 3. back / in / months / England / going / two / are / to / they. - 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing . - 5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a. - . HNG DNCHM THI Mụn : TING ANH LP Tng im 100:10 = 10 im I/ im Mi cõu ỳng im 1- C 2- D 3- B 4A 5A II/ im Mi cõu ỳng im 1B 2- D 3-A 4- C 5- B III/ 15 im Mi cõu ỳng im 1- A 2C 3-D 6A 7B 8D 11 A 12 B 13 B 4-A 9C 14 D 5C 10 B 15 A IV/ 10 im Mi ng t ỳng im 1. are caried out 2. working 3. are 4. to invent 5. attempts 6. have invented 7. organizing 8. be developed 9. to consider 10. be wanted V/ 10 im Mi gii t ỳng im 1. with 2. off 3. to 6. betwwwn 7. up 8. for 4. into 9. in / for 5.by VI/ 10 im Mi t ỳng im 1. deliveries 3. activities 5. frightening 2. explanation 4. sunny 6. friendly 7. solution 8. carefully 9. arrangement 10. skillful VII/ 10 im Mi cõu ỳng im 1. interested -> interesting 3. gone -> went 2. him -> his 4. among -> between 7. wetter -> wettest 9. did -> done 8. since -> for 10. any -> some VIII/ 10 im Mi t ỳng im 1. learning 2. are 3. of 6. book 7. fly 8. yourself 5. had -> was 6. bought -> buy 4. you 9. playing 5. how 10. practice IX/ 10 im Mi cõu ỳng im 1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy. 2. Im learning English in order to read book in English. 3. She said nothing so as not to make him angry. 4. The man injured in the accident was taken to the local hospital. 5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous. X/ 10 im Mi cõu ỳng im 1. Its very important to keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent him a letter. 4. People recycle old car tires to make shoes and sandals. 5. Im very sad not to be accepted in that group. 6. I havent spoken to her for three years. 7. Tam used to type faster than she can/ does now. 8. My father asked me to turn down the radio for him. 9. Its Lans fifteenth birthday next week. 10. When did you use the pen? XI/ 10 im Mi cõu ỳng im 1. Minh has collected stamps since he was a child. 2. I am not working tomorrow so we can go somewhere. 3. They are going back to England in two months. 4. TV bringing not only information but also entertainment. 5. At home on the farm life is always a struggle with nature. TEST - 11 I: Supply the correct word form: 1. Nam is running ( slow ) ., and seems ( tire ) 2. The wind is so ( strength ) that the door is going to slam. 3. Please tell me the importance of his ( invent ) 4. The ( participate ) look eager to start the games. 5. Be ( care ) .! the car is coming. 6. My brother always gets good grades because he studies (hardly ) 7. We were ( nervously ) before the race started 8. He ( congratulation ) his friend on good exam results. 9. I am going to participate in a stamp ( collect ) club. 10. Whats the weather like ? Its ( cloud ). II: Supply the correcr form and tense: 1.Look at the big clouds. It ( rain) 2. We ( know) him since he ( be ) a child. 3. Its difficult ( find ) a comfortable flat there. 4. I ( phone ) you as soon as I arrive in Ho Chi Minh city 5. Last year the 22 nd SEAGAMES ( take ) place in my country. 6. They stopped ( talk ) when the teacher came in. 7. It ( rain ) heavily now. 8. I ( live ) with my parents until I went to Ho Chi Minh city 9. The athletes dream of ( win ) a gold medal. 10. When I ( be ) young, I usually ( swim ) across this river. III: Rewrite sentences: 1. She is bad at cooking. She cooks . 2. My brother can swim well My brother is a . 3. They intend to ski this Sunday. They are . 4. What you intend to buy Loan for her birthday ?What are you 5. Ba is very young. He cant ride a bike. Ba isnt 6. My house is to the left of the cinema. The cinema 7. Shall we meet at the front door ? Let . 8. No one in my class is more careful than he is. He is the . 9. Do you want to leave her a message ? Would you 10. Lien enjoyed talking about her favorite film star. Lien was IV: Multiple choice. 1. Dont until the race finishes. A. talking B. to talk C. talk D. talked 2. Its difficult .him. A. beating B. to beat C. beat D. beaten 3. We let you know as soon as we made our A. decide B. decided C. decesive D. decision 4. The baby doesnt look I think shes going to cry. A. happy B. happily C. happiness D. unhappily 5. They hope they will receive a gold . A. prize B. award C. medal D. all are correct. 6. I have alot of to do, so I cant go with you. A. homework B. homeworks C. houseworks D. homeless 7. The first Olympic games were held Greece A. on B. in C. at D. from 8. Congratulation passing the exam. A. on B.in C.at D. from 9. People stopped fighting for three months to participate the Games. A. on B.in C.at 10. She succeeded .teaching and she loved her job. A. on B.in C.at D. from D. from Correct mistakes 1. Lan is understanding the lesson well . 2. China is biger than Viet Nam 3. I have to alot of homeworks. . 4.I am making some cakes when the electricity went out yesterday. . 5.My sister is good on cooking. . 6. We have known him since five months. . 7. Could you tell me some informations about the train, please? . 8. What are you doing every day ? . 9. I didnt saw you yesterday. . 10. There are five peoples in my family. . 11. The children is playing soccer at the moment. . 12. My mother can sings English songs. . 13. My sister can cook good. . 14. She looks happily. . 15. What was you doing when I phoned you yesterday ? . 16. My father enjoys to play soccer very much. . 17. I am afraid to going out at night. . 18. When I got up this morning, the sun is shining, birds are singing . 19. Hoa is interested on painting. . 20. I my test well yesterday. . 21. Do you see her recently ? . 22. Do you ever been to Ha Long Bay ? 23. My mother buys me a bike last Sunday. irregular verbs: Hiện Quá khứ P II Nghĩa broadcast burst cut hit hurt let put read set spread broadcast burst cut hit hurt let put read set spread broadcast burst cut hit hurt let put read set spread phát sóng nổ, vỡ cắt đánh, đụng làm đau để đặt đọc bố trí, để become bring build burn buy catch feed feel find fight get have hear hold keep lay lead lend learn leave lose make mean meet pay run say became brought built burnt bought caught fed felt found fought got had heard held kept laid led lent learnt/ed left lost made meant met paid ran said become brought built burnt bought caught fed felt found fought got had heard held kept laid led lent learnt/ed left lost made meant met paid run said trở nên mang xây đốt cháy mua đón, bắt cho ăn cảm thấy tìm chiến đấu lấy có nghe giữ, tổ chức giữ đẻ trứng dẫn dắt cho mợn học rời bỏ mất, lạc làm nghĩa gặp trả chạy nói trải ra, truyền bá Hiện Quá khứ P II come sit sleep spend stand teach tell think win be came sat slept spent stood taught told thought won come sat slept spent stood taught told thought won was/were been trở nên ngồi ngủ tiêu xài đứng dạy học kể nghĩ begin bear blow break choose drink drive eat fall fly go give grow know lie ride rise ring see sing speak swim show take throw wake began bore blew broke chose did drank drove ate fell flew went gave grew knew lay rode rose rang saw sang spoke swam showed took threw woke bắt đầu sinh đẻ thổi vỡ chọn làm uống lái xe ăn ng bay đa cho begun born blown broken chosen done drunk driven eaten fallen flown gone given grown known lain riden risen rung seen sung spoken swum shown taken thrown woken Nghĩa chiến thắng thì, là, trồng, mọc biết nằm, trải dài cỡi mọc, lên cao reo chuông nhìn hát nói bơi chỉ, cho xem lấy ném thức dậy send sell shine sent sold shone sent sold shone gửi bán chiếu sáng wear write forget wore wrote forgot worn mặc written viết forgotten quên [...]... yesterday'work 8 Hoa said " Would you like to join me for dinner, Mai ? " Hoa invited Mai to join her for dinner 5 PHềNG GIO D C V O T O K ANH CHNH TH C Lu ý: K THI CH N H C SINH GI I HUY N L P 8 THCS NM H C 2011 - 2012 Mụn thi: TI NG ANH Th i gian lm bi: 150 phỳt ( khụng tớnh th i gian giao ( thi cú 04 trang, g m 08 ph n) ) Thớ sinh khụng s d ng b t k ti li u no, k c t i n Thớ sinh lm bi tr c ti p vo thi, ... c tiờu : 2 d THI CH N H C SINH GI I L P 8 THCS NM H C 2010 - 2011 Mụn: TI NG ANH Ngời coi thi thứ nhất Ngời coi thi thứ hai Thời gian l m b i: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Họ v tên: Số BD: Ng y sinh: Trờng THCS: .. Phòng thi: . Giám khảo 1: . Điểm b i thi: Giám khảo 2: . Bằng chữ : (Đề gồm 04 trang, thí sinh l m b i trực tiếp v o đề thi n y) B i 1: A Chọn từ m phần gạch chân... as) His car doesnt 98 Its very dangerous to walk home late at night Walking 99 I spent three hours doing my homework last night It took 100.The man is my brothers teacher He is talking to the headmaster (talking) The man PHòNG Giáo dục TiềN hảI Hớng dẫn chấm thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2010 2011 Môn: Tiếng Anh 8 B i 1: Ngữ âm (2, 0 điểm) 1 A 2 B 3 D 4 C 5 B 6 D 7 C 8 A 9 D 10 B B i 2:... faster (as as) His car doesnt 98 Its very dangerous to walk home late at night Walking 99 I spent three hours doing my homework last night It took 100.The man is my brothers teacher He is talking to the headmaster (talking) The man Hớng dẫn chấm thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2010 2011 Môn: Tiếng Anh 8 B i 1: Ngữ âm (2, 0 điểm) 1 A 2 B 3 D 4 C 5 B 6 D 7 C 8 A 9 D 10 B B i 2: Chọn đáp án... fast as a race car 98 Walking home late at night is very dangerous 99 It took me three hours to do my homework last night 100.The man talking to the headmaster is my brothers teacher CHNH TH C Lu ý: K THI CH N H C SINH GI I L P 8 THCS NM H C 2012 - 2013 Mụn thi: Ti ng Anh Th i gian lm bi: 150 phỳt Thớ sinh khụng s d ng b t k ti li u no, k c t i n Thớ sinh lm bi tr c ti p vo thi, ghi cõu tr l i vo... 78 A One B He C They D It 79 A than B therefore C when D then 80 A to B as C for D so 71 72 73 74 75 76 B i 9: Dùng từ gợi ý viết th nh câu (2, 0 điểm) 81 I / play table tennis / Nam / when / my friends / come 82 We ought / use/ cloth bags/ instead / reuse/ plastic bags 77 78 79 80 83 Could / give me / information? 84 I / used / look after / younger / brother / sister / when / parents / at / work 85 ... D 73 C 74 A 75 C 76 B 77 C 78 D 79 A 80 A B i 9: Dùng từ gợi ý viết th nh câu (2, 0 điểm) 81 I was playing table tennis with Nam when my friends came 82 We ought to use cloth bags instead of reusing plastic bags 83 Could you give me some information ? 84 I used to look after my younger brother and sister when my parents were at work 85 Why do we have to put the dangerous things out of childrens reach?... D 73 C 74 A 75 C 76 B 77 C 78 D 79 A 80 A B i 9: Dùng từ gợi ý viết th nh câu (2, 0 điểm) 81 I was playing table tennis with Nam when my friends came 82 We ought to use cloth bags instead of reusing plastic bags 83 Could you give me some information ? 84 I used to look after my younger brother and sister when my parents were at work 85 Why do we have to put the dangerous things out of childrens reach?... / dangerous things / out / childrens reach? B i 10: Xếp các từ bị xáo trộn th nh câu ho n chỉnh 86 Mrs Lan / up / order / to / early / this / the / morning / has / in / get / to / meeting / on / get / time / to 87 Children / Africa / dont / enough / and / to / in / food / eat / warm / have / to / clothes / wear 88 Its / at / easy / learn / two / the / languages / not / same / to / time 89 My / like... P N V H NG D N CH M THI CH N H C SINH GI I HUY N , L P 8, NM H C 2011 - 2012 PART I points 1 B 2.A 3.C 4 A 5 D 6 C 7 B 8 D 9 B 10 D PART II - points 1 B 2 B 3 A 4 A 5 C 6 C 7 B 8 C 9 A 10 C 11 C 12 B 13 D 14 C 15 D 16 C 17 B 18 A 19 B 20 C PART III points 1 scientist 2 urbanized 3 uninteresting 4 participation 5 absence 6 hopeless 7 laziness 8 products 9 contestants 10 especially . ĐÀO TẠO HUYỆN HÒA AN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2011-2012 Môn: Tiếng Anh - Lớp 8 Thời gian làm bài: 150 phút (Không kể thời gian giao đề) ĐỀ BÀI Họ và tên: Trường:. GIỎI HUYỆN LỚP 8 THCS NĂM HỌC 2011 - 2012 Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 150 phút ( không tính thời gian giao đề) (Đề thi có 04 trang, gồm 08 phần) Lưu ý: → Thí sinh không. ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 8 Năm học: 2012 – 2013 Môn: Tiếng Anh Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) Chú ý: - Bộ đề thi này gồm có 05 trang, từ trang 01 đến trang 05. - Thí sinh
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys), Tuyển tập 50 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys),

Từ khóa liên quan