0

40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo)

351 20,269 156
  • 40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 28/08/2015, 08:06

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HUYỆN HÒA AN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2011-2012 Môn: Tiếng Anh - Lớp 6 Thời gian làm bài: 150 phút (Không kể thời gian giao đề) ĐỀ BÀI Họ và tên: Trường: I. Em hãy tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ còn lại. ( 2 điểm) 1. A. brush B. music C. truck D. bus 2. A. plane B. bank C . paddy D. math 3. A. start B. garden C. warn D. farm 4. A. hour B. house C. help D. home II. Chọn một phương án đúng nhất để hoàn thành mỗi câu sau. ( 4 điểm) 1. Most of us like ………………… to the sea in the summer. A. go B. to be going C. going 2. I don’t know …………………… to buy for dinner. A. when B. how C. what 3. When you go out, please buy ………………… … of soap for me. A. rods B. bars C. pieces 4. Do you ………………… … go for a walk after dinner? A. all times B. every time C. always 5. The farmers ……………… … the truck with vegetables now. A. loads B. is loading C. are loading 6. This sign says “ Stop!” We ……………… go straight ahead. A. don’t can B. must not C. must 7. There are ………………………… on the table. A. an eraser B. two erasers C. three eraseres 8. There isn’t …………………………. milk in the jar. A. any B. some C. many III. Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu sau. ( 4 điểm) 1. She always ( watch) ……………………….…… TV after dinner. 2. You (go) ……………………….……… to school by bike everyday? 3. What …………… … your mother (do) ………………… now? 4. She ( cook) ………………… now. She ( cook) ……… ………. everyday. 5. Look! The teacher ( come) ……………………… ……… 6. Mr. Tan ( not have) ……………………… a small nose. 7. Mai ( brush) ………. her teeth every morning. She ( brush) ……….……. her teeth now. 8. My sister ( study) ……………………………… English every evening. ĐỀ CHÍNH THỨC IV. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau. ( 4 điểm) Greetings from Hanoi. Trung and I are doing something different this year.We’re at the Youth Activity Center. People ……………… (1) here every summer to learn about …………………… ( 2) hobbies and interests. I’m doing photography and tennis, and Trung is learning about computer. We ……… (3) up at half past six every morning and do lessons ………….… (4) seven to half past eleven. We have ………… (5) at twelve o’clock, and then there are more lessons. So it is hard work. But I like it here. We’re ……… …. (6) a super time. It’s a ………… …. (7) past seven in the morning now, and we are sitting out on the grass in ……………… …( 8) of the Center. The weather is good. V. Mỗi câu sau đây có một lỗ sai. Hãy tìm và sửa lại lỗi sai đó. ( 2 điểm) 1. How many classroom are there in your school? …………………………………………………………………………… …… 2. How old is your father and what is he do? ……………………………………………………………………………………. 3. I would like a banana and any water. ………………………………………………………………………….………… 4. My favorite drinking is iced tea. ………………………………………………………………………….………… 5. Phong likes fish, but he isn’t like meat. ……………………………………………………………………….…………… 6. This is my pencil and that are your pencil. …………………………………………………………………….……………… 7. Do you and your sister does the housework after school? ……………………………………………………………… ………………… 8. Are there some vegetables for lunch? ……………………………………………………………………………………. VI. Hãy cho dạng đúng của từ in hoa ở cuối mỗi câu sau để điền vào chỗ trống. ( 2 điểm) 1. Our roads are …………………………………………… places. DANGER 2. We must be …………………………… when we cross the road. CARE 3. The ………………………………. is to the right of the restaurant. BAKE 4. Is Mr. Quang a …………………………………………… ? BUSINESS VII. Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không đổi. ( 2 điểm) 1. Does your school have over eight hundred pupils? Are …………………………………………………………………….……….? 2. That motorbike belongs to Mr. Trung. That is …………………………………….……………………… …………… 3. This exercise is very difficult and I can’t do it. This exercise is too ……………………………………………………………… 4. Trang is riding her bike to school. Trang is going ………………………………………………………… ………. 5. Is your clock small? Is it ……………………………………….…………………………………… ? 6. Huyen walks to school every morning. Huyen goes ………………………….…………………………………………. 7. Mr.Minh has a son, Nam. Mr.Minh is ………………………… ………………………………………… 8. It’s a small house. That ……………………………….…………………………………………… ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 Năm học 2011- 2012 Thời gian 150 phút Người ra đề : Hoàng Thị Đềm- THCS Hoàng Tung (Thang điểm 20) I. Em hãy tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ còn lại. ( 4 x 0,5 = 2 điểm) 1. B 2. A 3. C 4. A II. Chọn một phương án đúng nhất để hoàn thành mỗi câu sau. ( 8 x 0,5 = 4 điểm) 1. C 2. C 3. B 4. C 5. C 6. B 7. B 8. A III. Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu sau. ( 8 x 0,5 = 4 điểm) 1. watches 2. Do you go 3. is your mother doing 4. is cooking / cooks 5. is coming 6. doesn’t have 7. brushes / is brushing 8. studies IV. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau. ( 8 x 0,5 = 4 điểm) 1. come 2. their 3. get 4. from 5. lunch 6. having 7. quarter 8. front V. Mỗi câu sau đây có một lỗ sai. Hãy tìm và sửa lại lỗi sai đó. ( 8 x 0, 25 = 2 điểm) 1. classroom classrooms 2. is he does he 3. any some 4. drinking drink 5. isn’t doesn’t 6. are is 7. does do 8. some any VI. Hãy cho dạng đúng của từ in hoa ở cuối mỗi câu sau để điền vào chỗ trống. ( 4 x 0,5 = 2 điểm) 1. dangerous 2. careful 3. bakery 4. businessman VII. Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không đổi. ( 8 x 0,25 = 2 điểm) 1. Are there over eight hundred pupils in your school? 2. That is Mr. Trung’s motorbike 3. This exercise is too difficult for me to do. 4. Trang is going to school by bike. 5. Is it a small clock? 6. Huyen goes to school every morning on foot. 7. Mr. Minh is Nam’s father. 8. That’s a small house/ That house is small. 1 PHềNG GD-T HOA AN . THI HC SINH GII CP HUYN NM HC 2011- 2012. MễN THI : TIếNG ANH 6 H v Tờn Hc sinh . Ngy thi: / / 2012 .Thời gian: 150 phút. Lớp 6 I. Nối các từ ở cột A với các từ ở cột B sao cho hợp nghĩa (2 points) A B 1. I live 2. She plays 3. I watch 4. I listen to 5. Does he live in a flat ? 6. I do 7. She is 8. Is he a doctor? a. riding her bike. b. music. c. in a house. d. my homework. e. Yes, he is. f. Television. g. video games. h. Yes, he does. Answer : 1. 2. . 3. . 4. . 56. 7 8. II. Chọn từ đúng trong ngoặc để điền vào chỗ trống (2 points) 1, How many floors does your school have ? (have / has / had / havent) It two floors 2, We have Math Monday, Tuesday and Wednesday. (on / in /at / for) 3, Do they read books ? No, they (do /don't/ does/ doesnt) 4, How do you go to school? I go to school bus. (by/ on /in /at) 5. Their house is next a store. (on, in, at, to) 6. Thank you . your letter (for, by, on, on) 7. Minh and Nam are for a train now. ( wait, waits, to wait, waiting) 8. Are the any trees your house ? ( to, by, near, on) 2 III. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi (2 points) Nga lives in an apartment in the city with her mother, father and brother. Their house is next to a bookstore. Nga 's father is a worker. He works in a factory. Her mother is a teacher. She works in a school. Her brother is a student. Everyday, Nga goes to school by bike. *Questions *Answers 1. Does Nga live in the country ? 2. Where does her father work ? 3. Is Nga's mother a doctor ? 4. Does Nga go to school on foot? 5. . How does she go to school ? 6. Is Her brother a teacher? 7.What does her brother do? 8.Are there five people in her family? a, b, c, d, e, f, g, h, IV. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc (3. points) 1. Trang usually (listen) to the teacher in class, but she.(not listen) now. She.(look) out of the window. 2. Where is your father? He is in the bathroom and he (brush) his teeth. He(brush) his teeth in the morning and evening. 3. My teacher (go) to school by bus every day. 4. There (be) many flowers in your garden? 5. Every day Mr Hung(not drive) to work. He (travel) to work by bike. 6. I ( drive ) my car now . 7. On Sunday morning, Minh . (watch) TV and never. (go) out. V. Mỗi câu có một lỗi tìm và chữa lỗi đó (2.5 points) 3 Ex: My name are Lan ……are > is 1. There are two benchs in my room. ……… >…… 2. Mr Hien isn’t live in a house in the country. ……… >…… 3. The Browns are traveling to Ho Chi Minh City in train. ……… >……. 4. There isn't any trees to the left of Lan's house. ……… >……. 5. Ba lives in a apartment in town. ……… >……. 6. How many students there are in your class? ……… >……. 7. I'm twenty-one year old and I' m a student. ……… >……. 8. This is Mr. Tuan. He is me teacher. ……… >……. 9. Our classroom is on the two floor. ……… >……. 10. What time do your brother get up? ……… >…… VI. Nèi A víi B (2 points) 1.What is this ? 2.Where do you live ? 3.What is her name ? 4.How old are you ? 5.Is she a doctor ? 6.Which grade is Nam in? 7.What’s that? 8.What does he do? 1 2 3 4 5 6 7 8 a) yes,she is. b) her name is Hoa. c) I am 12. d) I live in Thai Binh. e) It is a pen. f) That’s my bag. g) He’s a teacher. h)He’s in grade 6 VII. Chän c©u tr¶ lêi ®óng nhÊt . (3,5 points) 1. It’s twelve o’clock, Nam. Let’s _____ home. ( go, going, to go, goes) 4 2. Tuan and I ____ badminton in the yard . ( playing, am playing, are playing, is playing) 3. They are going to New York ____ plane. ( in, by, with, on ) 4. Are there ____ stereos on your street? ( a, an, any, the) 5. How many floors ____ in your school? (there are, there has, are there, have there) 6. Which sound belongs to / iz/ sound? _______ ( houses, pencils, parks, erasers) 7. Which sound has the final sound / s/ ? _______ (pupils, works, pens, teachers) 8. Are they couches? Yes, ____ are. ( they, there, these, it) 9. We can buy books in the ____ ( bakery, bookstore, police station, hospital) 10. Jacks brother ____ to music every day (watches, listens, has, plays) 11. What time does Lan _____ her classes every day? ( finishes, finishs, finish, finishing) 12. She works in a factory. She is a ____ ( doctor, policeman, worker, teacher) 13. Minh lives ____ the country ___ his family. ( in, on / in, with / on, to / on, with ) 14. She is a doctor. She works in a ___ ( drugstore, hospital, bakery, factory) VIII. Hãy viết các câu sau sang Tiếng Anh. (3 points) 1. Có 5 ngời trong gia đình tôi. 2. Họ đang trờ tàu Hoả. 3. Tôi sống trong một ngôi nhà ở nông thôn. 4. Hàng ngày tôi dạy lúc 6 giờ. . 5. Chúng tôi có môn Tiêng Anh vào thứ hai, thứ năm và thứ bẩy. . 6. Bõy gi bn ang lm gi? [...]... mistake in each line of the following passage Find and correct it: (5 × 0,2 =1.0 pt) 56 have -> has 57 with -> from 59 watch -> watching/ to watch 58 go -> goes 60 in -> on c Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 × 0,2=2,0 pts) 61 lots 66 than 62 there 67 flows 63 rivers 68 the 64 south 69 high 65 longest 70 has IV WRITING: a Rearrange the words to make meaningful sentences (5... doing now? 6 7 PHỊNG GIÁO D C VÀ ÀO T O HUY N THANH OAI THI OLYMPIC L P 6 Năm h c: 2013 – 2014 Mơn: Ti ng Anh TRƯ NG THCS BÍCH HỊA Th i gian: 120 phút (khơng k th i gian giao Chú ý: - B thi này g m có 04 trang, t trang 01 n trang 04 - Thí sinh làm bài tr c ti p vào b thi này i m H tên, ch ký c a ngư i ch m thi s 1: - B ng s :…………… ……………………………………… - B ng ch :…………… H tên, ch ký c a ngư i ch m thi s 2:... lives 56 57 58 59 60 c Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10 × 0,2=2,0pts) Vietnam is in the South- East Asia It has (61 ) ………… of beautiful mountains, rivers and beaches (62 ) ………… are two long (63 ) …………… in Vietnam: the Red River in the north and the Mekong River in the (64 ) ………… The Mekong River is the (65 ) …………… river in the South- East Asia and of course it is longer (66 ) …………... 5 Because there is a lot of delicious food for vegetarians 3 TRƯ NG THCS AMSTEDAM TUY N ANH THI HỌC SINH GIỎI NĂM 2013 – 2014 MÔN : Anh 6 - Thời gian : 120 phút ( Khơng k th i gian giao ) I/ Choose and circle the letter a, b, or c that best completes each sentence (2 ms) 1/ He isn’t fat He’s a very fat b thin c teacher 2/ Look! He soccer a play b plays c is playing 3/ Mai doesn’t want... The end 2 PHỊNG GD& T TÂN BÌNH THI H C SINH GI I ( áp án ) TRƯ NG PTDTBT – THCS TÂN Năm h c 2012-2013 Mơn: Anh văn 6 BÌNH Th i gian làm bài: 60 phút (khơng tính giao ) -CHÍNH TH C Question II: (1 ms) - M i t ch n úng cho: 0,2 1 D 2 C 3 B 4 D 5 C Question II: (2,5 ms) - M i câu ch n úng cho: 0,25 1 A 2 C 3 D 4 B 5 A 6 C 7 B 8 A 9 D 10 C Question III: (2,5 ms)...GV ra ®Ị:Hồng Văn Sinh ®¸p ¸n chÊm ®Ị thi häc sinh giái líp 6 N¨m häc : 2011- 2012 M«n: TiÕng Anh Thêi gian: 150 phót I Nèi c¸c tõ ë cét A víi c¸c tõ ë cét B sao cho hỵp nghÜa (2 points) (Mçi c©u ®óng ®¹t 0,25 ®iĨm) 1.c 2.g 3.f 4 b 5.h 6 d 7.a 8.e II Chän tõ ®óng trong ngc ®Ĩ ®iỊn v o chç trèng (2 points) (Mçi c©u ®óng ®¹t 0,25 ®iĨm) 1 has 2 on 3 don’t 4 by 5 to 6 for 7 waiting 8 near III... 2,0 i m) 3 K t lu n: Tóm t t, kh ng nh l i t t c lý do ã trình bày hai ph n trư c hay th hi n tình c m c a mình i v i gia ình ( ư c 0,5 i m) 6 PHỊNG GD& T TÂN BÌNH THI H C SINH GI I TRƯ NG PTDTBT – THCS TÂN Năm h c 2012-2013 Mơn: Anh văn 6 BÌNH Th i gian làm bài: 60 phút (khơng tính giao ) -CHÍNH TH C Question I: Choose the word whose underlined part is pronounced differently... TiÕng Anh (3 points) (Mçi c©u ®óng ®¹t 0,5 ®iĨm) 1 Cã 5 ng−êi trong gia ®×nh t«i There are five people in my family 2 Hä ®ang trê t u Ho¶ They are waiting for a train 3 T«i sèng trong mét ng«i nh ë n«ng th«n I live in a house in the country 4 H ng ng y t«i d¹y lóc 6 giê Every day, I get up at 6 5 Chóng t«i cã m«n TiÕng Anh v o thø hai, thø n¨m v thø bÈy We have English on Monday, Thursday and Saturday 6. .. (3,0pts) (Don’t show your name, your school or your village): 4 HƯ NG D N CH M THI OLYMPIC L P 6 NĂM H C: 2013 – 2014 MƠN: TI NG ANH I PHONETICS: a Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D: (6 × 0,2=1,2 pts) 1 A books 2 D ahead 3 C brother 4 B name 5 A does 6 A city b Choose the word that is different from the others (4 × 0,2=0,8 pt)... the following sentences: (6 × 0,2=1,2 pts) 33 dangerous 36 driver 34 careful 37 riding 35 farmer 38 noisy d Supply the correct form of the verbs in the brackets: (7 × 0,2=1,4 pts) 39 do … eat 40 watches 41 isn’t writing 43 speak 44 isn’t 45 to came 5 42 are … going to buy III READING: a Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10 × 0,2=2,0 pts) 46 - A the 51 - C are 47 - . Tiêng Anh vào thứ hai, thứ năm và thứ bẩy. . 6. Bõy gi bn ang lm gi? 5 GV ra đề: Hong Vn Sinh đáp án chấm đề thi học sinh giỏi lớp 6 Năm học : 2011- 2012 Môn: Tiếng Anh Thời. ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN MÔN TIẾNG ANH LỚP 6 Năm học 2011- 2012 Thời gian 150 phút Người ra đề : Hoàng Thị Đềm- THCS Hoàng Tung (Thang điểm 20). ĐÀO TẠO HUYỆN HÒA AN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2011-2012 Môn: Tiếng Anh - Lớp 6 Thời gian làm bài: 150 phút (Không kể thời gian giao đề) ĐỀ BÀI Họ và tên: Trường:
- Xem thêm -

Xem thêm: 40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo), 40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo), 40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo)

Từ khóa liên quan