0

Giáo án phụ đạo tiếng anh 11 cơ bản

16 12,008 11
  • Loading ...
    Loading ...
    Loading ...

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 06/01/2015, 14:00

Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II Period 1,2,3 & 4 UNIT 13 I.READING * Exercise 1: Circle the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage. I like to be near water sea, lake or river. That I probably because I was born in a village by the sea, and I have lived most of my life close to water. When I am in some place which is far from lake, river and sea, I am restless and I always feel that there is something missing, even though it is sometimes hard for me to decide what it is. Of course, the sports I like are the ones which need water sailing, rowing and swimming. It is possible to swim in small swimming pools, but rowing and sailing are impossible without a lot of water. Rowing is best in a river and sailing on the sea or a big lake, but one can do some sailing on a river and one can certainly row on a lake or the sea when the weather is good. Of the three sports swimming, rowing and sailing I like rowing best because it is the easiest to continue during the winter, when the water is too cold for comfortable swimming and the sea is often too rough for sailing. Even on the coldest days one rows, only ice on the water or thick fog can stop one. Sometimes it is so cold when I go out rowing that drops of water freeze wherever they fall. In such weather, it is not very pleasant to swim as one cannot stay in the water very long. However, when rowing, one gets warmer the longer one goes on. 1. Where was the writer born? A. In a village by the river B. In a village near a lake C. In a village by the sea D. In a sea town 2. How does the writer feel when he is in some place which is not near the water? A. Comfortable B. Convenient C. Losing something D. Missing something 3. What type of sport does he like? A. Water sports B. Sports without water C. Sports played only on the sea D. Sports played near lakes and river 4. Where can people row and sail? A. In a swimming pool B. In the river C. On the sea D. Both B and C 5. Why does he like rowing best? A. Because it makes him warmer B. Because he can still play it on cold days C. Because it makes him stronger D. Because it is easier to play 6. Why are swimming and sailing not easy sports to continue in winter? A. Because the sea is too rough B. Because the sea is coo cold C. Because the water is too cold D. Both A and C 7. What can stop people from rowing? A. Ice on the water or thick fog B. Cold weather C. Hot weather D. Cold water 8. What sometimes happens when he goes out rowing in very cold weather? A. Water drops B. Water is too cold C. Drops of water freeze in the places they fall D. Drops of water fall 9. Why is it unpleasant to swim in cold weather? A. One can only stay in the water for a short time B. The water becomes icy C. One stays in the weather for a long time D. The water gets warmer 10.What does the word which in paragraph 1 refer to? A. Lake B. River C. Sea D. Some place Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II * Exercise 2: Read the passage carefully and choose the correct answer. Stamp collecting is the collecting of postage stamps and related objects, such as envelopes or packages with stamps on them. It is one of the worlds most popular hobbies, with estimates of the number of collectors ranging up to 20 million in the United States alone. Many collectors enjoy accumulating stamps without worrying about the tiny details, but the creation of a large or comprehensive collection generally requires some philatelic knowledge. This is especially important for those who intend to spend large amounts for stamps. Stamp collectors are an important source of revenue for some small countries that create limited runs of elaborate stamps designed mainly to be bought by stamp collectors. The stamps produced by these countries far exceed the postal needs of the countries. Some collectors, observing the generally rising prices of rare stamps, have taken to Philatelic Investment. Rare stamp are among the most portable investments and are easy to store. They offer an attractive to art, other collectible investments, and precious metals. 1) Stamp collecting ____. A. does not consist of collecting envelopes B. is not rather popular C. is popular in the USA D. is a rare hobby 2) The word accumulating has a close meaning to ____. A. estimating B. purchasing C. counting D. collecting 3) According to the passage, ____. A. there are some people who spend a lot of money on stamp collecting B. all stamp collectors are interested in tiny details of a stamp C. about 20 million people in the USA re not interested in stamp collecting D. stamp collecting needs no knowledge 4) Which sentence is true? A. All stamps are created for the postal needs. B. There are stamps created to be bought by stamp collectors. C. Stamps cannot bring revenue. D. Elaborate stamps re designed for postal needs. 5) Stamps ____. A. cannot be invested B. are easy to store C. are not easy to store D. are importable investments Answer keys: Exercise1: 1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.D 7.A 8.C 9.A 10.D Exercise2: 1.C 2.D 3.A 4.B 5.B Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II II.WRITING Exercise 1: Use the words given to make up meaningful sentences 1. My/ hobby / reading. 2. I/ read /story books,/ magazines,/ newspapers /any kind / material / I/ find/ interesting. 3. I /start/ reading/ when/ I / a little girl. 4. I / used / ask / my father / read /fairy tales. 5. Then /I/ learn / read. 6. At first/ I / read / simple books,/ then stories. 7. Now /I / read /everything. / I /love/ read / novels. 8. Especially / I / interested /in / read / funny stories. Exercise 2: Use the words given to make up meaningful sentences 1. My/ hobby / collect/ stamps 2. I/ have/ collect/ both/ local/ stamps/ and foregn stamps/ more than 5 years/ so/ i/ have / great/ collection/now. 3. My hobby/ start/ when/ I / little girl. 4. I/ have / always/ want / beautiful/ pictures/ the tampts/ so/ I / think/ way/ keep/ them. 5. At first/ I / only/ collect/ local stamps/ which/ i/ get/ from/letters/ my friends / relatives. . 6. Then / my relatives /go/ aboard/ so / many collection / foregin stamps / start/ increase. . 7. Now/ I / have / two albums. I / classify/ stamps/ into/ categories/ before/ put / them / my stamp album. 8. I/ be/ very/ proud/ of/ my collection 9. It/ help/ broaden/ my knowledge/ about/ world. . 10. It/ be/ also/ effective way/ improve/ my / geography. Answer keys: Exercise 1: 1. My hobby is reading 2. I read story books, magazines, newspaper and any kind of materials that I find interesting. 3. I started reading when I was a little girl. 4. I used to ask my mother to read fairy tales. 5. Then I leanred to read. 6. At first, I read with sinple books, thenstories. 7. Now, I read everything. I love reading novels. 8. Especially, I am interested in reading funny stories. Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II Exercise 2: My hobby is collecting stamps. I have been collecting both local stamps and foreign stamps for more than 5 years so I have a great collection now. My hobby got started when I was a little girl. I had always wanted the beautiful pictures on the stamps so I thought a way to keep them. At first I only collected local stamps which I got from the letters of my friends and relatives. Then my relatives went abroad so many collection of foreign stamps started to increase. I am very proud of my collection. It helps to broaden my knowledge about the world around me and it is also an effective way to improve my geography. III. VOCABULARY AND GRAMMAR *Exercise 1: Read the explanation carefully and try to guess what the words are. 1. things you do regularly for pleasure in your free time: h _ _ _ _ 2. a person who collects things: c _ _ _ _ _ _ _ _ 3. to look at somebody / something with pleasure: a _ _ _ _ _ 4. to play music for a singer or another instrument: a _ _ _ _ _ _ _ _ 5. busy: o _ _ _ _ _ _ _ 6. skilled : a _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ *Exercise 2: Complete each sentence with a suitable word in the box 1. Jane is fully .with her two young children. 2. I my uncle very much because of his talent in music. 3. What do you like doing in your time? 4. Tom used to coins, but now he switches to gems. 5. We have our projects and are ready to take on something new. 6. My brother spends a lot time computer games. 7. Jim was lucky as he was .at the piano by his sister. 8. My friend has a wonderful stamp . *Exercise 3:Circle the best answer for each sentence. 1. My father is an ____ guitarist. A. accomplishing B. accomplished C. accomplish D. accomplishment 2. She is a very accomplished pianist. The word accomplished is closest in meaning to ____. A. skilled B. beautiful C. interesting D. admired 3. My uncle is interested in ____ stamps. A. collect B. collecting C. collected D. to collect 4. He is very good at ____ people singing with his guitar. A. making B. getting C. accompanying D. having 5. A ____ is a series of musical notes that is pleasant and easy to remember. A. musical instrument B. guitar C. practice D. tune 6. I dont have much money, so I bought the camera ____. A. newly B. second-hand C. immediately D. profitably 7. They live in a fairy modest house, considering their wealth. A. expensive B. fairy small C. very cheap D. very big 8. My ____ for my mother is infinite. A. admire B. admirer C. admiration D. admirable Hoa Da High School Accomplished playing collection occupied accompanied Admire collect spare discard mention Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II 9. I am quite keen on my fathers valuable stamp ____. A. collect B. collecting C. collection D. collector 10. I really admire him for his ____. A. succeed B. success C. successful D. successfully 11. ____ I bought the golden fish. A. It was from this shop that B. I was from this shop where C. It was this shop which D. It was this shop that 12. ____ I first met my girlfriend. A. It was in London that B. It was in London where C. It was London that D. It was London which 13. ____ the police had rescued from the fire. A. The baby B. The baby that C. It was the baby whom D. The baby whom 14. ____ my parents gave me the fish tank. A. It was on my birthday when B. It was my birthday on that C. It was my birthday that D. It was on my birthday that 15. ____ on the phone. A. It is his mother whom is B. It was his mother whom is C. It was his mother who is D. It is his mother who is 16. It was Tom ____ to help us. A. comes B. that comes C. to come D. who came 17. ____ a high level of blood cholesterol. A. It is eggs that contain B. Those are eggs it contains C. It is eggs that contains D. It is eggs contain 18.____ England won the World Cup. A. It was in 1966 that B. It was on 1966 that C. It was in 1966 when D. It was 1966 in that 19. ____ took my car. A. It was you B. It were you C. It was you that D. It was you whom 20. It is the library ____. A. that I often borrow books B. that I often borrow books from C. where I often borrow books from D. from that I often borrow books *Exercise 4:Rewrite the sentences , using the cleft sentences structures with it to emphasized the subject, objects, or adverbial. 1. He bought it at the market, not the supermarket. It was 2. My mother helps me with my homework. It is. 3. Young children learn forgein languages very fast, not adults. It is. 4. Mr. Alan teaches French, not English It is 5. They prepare their lessons in the library, not at home. It is. 6. The students are talking in English, not Vietnamese. It is. 7. I want to talk to your parents, not you. It is. 8. My mother helps me with my homework. It is. AnswerKeys: Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II Exercise 1: 1. hobby 2. collector 3.admire 4.accompany 5. occupied 6. accomplished Exercise 2: 1. occupied 2. admire 3.spare4. collect 5. accomplished 6. playing 7. accompanied 8. collection Exercise 3: 1.B 2.A 3. B 4.C 5.D 6.B 7.B 8.C 9.C 10.B 11.A 12.B 13. C 14.A 15.D 16.D 17.A 18.A 19.C 20.B Exercsie 4: 1. It was at the market that he bought it, not the supermarket. 2. It is my mother who helps me with my homework. 3.It is young children who learn foreign languages very fast, not adults. 4. It is French that Mr.Alan teaches, not English. 5. It is in the library where / that they prepare their lessons, not at home. 6. It is in English that the students are talking, not Vietnamese 7. It is your parents that I want to talk to, not you. 8. It is my mother who helps me with my homework ANSWER KEYS Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II I.READING Exercise1: 1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 6.D 7.A 8.C 9.A 10.D Exercise2: 1.C 2.D 3.A 4.B 5.B II.WRITING Exercise 1: 1. My hobby is reading 2. I read story books, magazines, newspaper and any kind of materials that I find interesting. 3. I started reading when I was a little girl. 4. I used to ask my mother to read fairy tales. 5. Then I leanred to read. 6. At first, I read with sinple books, thenstories. 7. Now, I read everything. I love reading novels. 8. Especially, I am interested in reading funny stories. Exercise 2: My hobby is collecting stamps. I have been collecting both local stamps and foreign stamps for more than 5 years so I have a great collection now. My hobby got started when I was a little girl. I had always wanted the beautiful pictures on the stamps so I thought a way to keep them. At first I only collected local stamps which I got from the letters of my friends and relatives. Then my relatives went abroad so many collection of foreign stamps started to increase. I am very proud of my collection. It helps to broaden my knowledge about the world around me and it is also an effective way to improve my geography. III. VOCABULARY AND GRAMMAR Exercise 1: 1. hobby 2. collector 3.admire 4.accompany 5. occupied 6. accomplished Exercise 2: 1. occupied 2. admire 3.spare4. collect 5. accomplished 6. playing 7. accompanied 8. collection Exercise 3: 1.B 2.A 3. B 4.C 5.D 6.B 7.B 8.C 9.C 10.B 11.A 12.B 13. C 14.A 15.D 16.D 17.A 18.A 19.C 20.B Exercsie 4: 1. It was at the market that he bought it, not the supermarket. 2. It is my mother who helps me with my homework. 3.It is young children who learn foreign languages very fast, not adults. 4. It is French that Mr.Alan teaches, not English. 5. It is in the library where / that they prepare their lessons, not at home. 6. It is in English that the students are talking, not Vietnamese 7. It is your parents that I want to talk to, not you. 8. It is my mother who helps me with my homework Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II * Exercise 3: Read the text and then do the task that follow My Hobby I started learning the guitar when I was ten years old. I am seventten now, so I have been playing for seven years. My first guitar was a present from my uncle. It was very old and needed repairing , but I loved it used to play it until my fingers hurt. On my twelth birthday, my fatther bought me a brand- new one, and I started going to private guitar lessons. My teacher teachs classical guitar, which I like, but I really want to play rock music. Sometimes I play an elctric guitar. It is very loud and my mother hates it. Unfortunately it is not mine, it I my friends. My ambition is to play I a rcok band and make records; I would like tp travel around the world , playing in different countries. My friend is a good singer, so we are going to form a band together. All we need to do is find a drummer and a bass player. I will write some songs and we will practise in my bedroom. I am sure my mother wont mind. 1. The writer has done all of the following EXCEPT A. learning to play the guitar with a private teacher. B. learning to play classical music C. writing some songs D. playing an electric guitar. 2. What can be inferred about the electric guitar? A. It belongs to the writers friend, not him B. It is nit very loud C. The writers mother doesnt dislike it. D. It is an unfortunate instrument. 3. Which of the following is true? A. His uncle gave him a guitar when he was twelve B. His father gave him a guitar as a birthday present. C. The guitar his father bought him was old and needed repairing D. Hid fingers hurt when he played because the guitar was old. Hoa Da High School Giao án phụ đạo 11CB Học kỳ II 4. Which of the following is not true about what the writer’s ambition? A. To play in a rock band B. To break world records in music. C. To visit different parts of the world D. To play music in many different countries. Period 19 & 20 DEFINING AND NON - DEFINING RELATIVE CLAUSES (Mệnh đề quan hệ xác đònh và không xác đònh) 1. Defining relative clause (Mệnh đề quan hệ xác đònh): Who, Whom, Which, That, Whose/of which. Dùng để bổ nghóa cho danh từ đứng trước. Nếu bỏ đi mệnh đề chính sẽ không rõ nghóa. Danh từ đứng trước Chủ từ Túc từ Sở hữu Người Who/That Who/Whom Whose Vật/Động vật Which/That Which/That Whose/of which Ex: I don’t like people who/that talk a lot. 2. Non-defining relative clause (Mệnh đề không xác đònh): Who, Whom, Which Dùng để bổ nghóa cho danh từ đứng trước, là phần giải thích thêm. Nếu bỏ đi mệnh đề chính vẫn rõ nghóa. Mệnh đề này thường được tách khỏi mệnh đề chính bằng dấu phẩy. Ta dùng mệnh đề quan hệ không hạn đònh khi: - Trước danh từ quan hệ có: this/that/these/those/my/her/his… - Từ quan hệ là tên riêng hoặc danh từ riêng. Danh từ đứng trước Chủ từ Túc từ Sở hữu Người Who Who/Whom Whose Vật/Động vật Which Which Whose/of which Ex: My father, who is fifty years old, is a goldsmith. [trong câu này, nếu bỏ đi mệnh đề who is fifty years old, thì câu vẫn rõ nghóa, không ảnh hưởng đến nghóa của câu vì My father đã rõ nghóa rồi] LƯU Ý: KHÔNG dùng THAT trong mệnh đề này. 3. Exercises: * Circle the best answer for each sentence. 1) I cannot tell you all ____ I heard A. which B. that C. as D. because 2) I can answer the question ____ you say is very difficult. A. which B. whom C. who D. whose Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II 3) This is Mr Jones, ____ invention has helped hundreds of deaf people. A. which B. that C. whose D. whom 4) This school is only for children ____ first language is not English. A. who B. whose C. which D. that 5) Tom, ____ sits next to me, is from Canada. A. that B. whom C. who D. whose 6) The reason I left is ____ I was bored. A. why B. that C. day D. what 7) The building whose walls are made of glass is the place ____ I work. A. which B. where C. that D. what 8) With our senses, we perceive everything ____. A. is around us B. that is around us C. whom is around us D. whose is around us 9) The volunteers, ____ enthusiasm was obvious, finished the work quickly. A. who B. whom C. whose D. that 10) Many scientists have claimed that ____ like music are often good at mathematics. A. children B. children who C. children whom D. whose children 11) Do you remember the time ____ we first visited London. A. which B. when C. that D. on that 12) My friend, ____ I visited lask week, is taking a holiday soon. A. that B. whom C. which D. whose 13) The doctor re examining a patient ____ was taken to hospital last night. A. which B. who C. whom D. whose * Put in a relative pronoun who, which, where, whose , or that 14) The house _______ I lived as a child has been pulled down now. 15) Stop him. Hes the man _______ stole my wallet. 16) There are many people _______ lives have been spoiled by that factory. 17) Is that the button _______ you pressed? 18) Could everybody _______ luggage has got please stay here? 19) The man _______ I saw last week said something totally different. 20) They have invented television set ______ is a small as a watch. 21) My grandmother, _______ was an extraordinary woman, I lived to the age of a hundred and fifteen. * Join the sentences , using relative clause. Use commas if necessasy. 1) Last week I ran into an old friend. I hadnt seen her for years. 1) My bike has disappared.I left my bike at the gate. 2) A bomb went off this morning. It caused a lot of damage. 3) A footballer has been banned from playing. He took durgs. 4) Pauls sister is a doctor. She is my close friend. 6) I read the newspaper. The newspaper war lying on the table. Hoa Da High School [...]... 9 He is asking me a lot of questions 10 They have to repair the engine of that car 11 The boys broke a lot of money on advertising every year 12 The teacher gave each of us two exercise books 13 Someone will tell him that news 14 They have sent money to these poor boys Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II 15 Nobody swept this street last night 16 Her father was planting the... you? 10.You must clean the wall before you paint it 11 No one told me that he was ill 12 When did you buy this computer? 13 People believe that 13 is an unlucky number 14 They will build a bridge across this river 15 They have provided the victims with food and clothing Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II Answer Keys: Exercise 1 1 The shop is opened at... How much will you be paid? 10 The wall must be cleaned before you paint it 11 I was not told that John was ill 12 When did you buy this computer? 13 People believed that 13 is an unlucky number 14 A bridge will be built across this river 15 The victims have been provided with food Hoa Da High School Hoùc kyứ II Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoa Da High School Hoùc kyứ II ...Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II 7) Mr Ba is over seventy He is still very strong 8) Annes brother refused to go to the cinema with her He hates horror films 9) She pul on the clother She had bought them the day before... given back her last Sunday 7 I was bought a bike in my birthday by my father 8 He was found in the forest by the police 9 I am being asked a lot of questions 10 The engine of that car has to be repaired 11 A lot of money is spent on advertising every year 12 Each of us was given two exercise books by the teacher 13 He will be told that news (by someone) 14 Money has been sent to these poor boys 15 This... time people believed the Earthwas flat 3 He is going to increase my salary 4 They used to start these engines by hand 5 He gave her the money last Sunday Exercise 3: Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB 1 2 3 4 5 6 B C B A C A Exercise 4: 1 Some trees have been planted by the gardener 2 You will be given some advice by Doctor Brown 3 The hotel will be decorated by a famous designer 4 The srystal... retired A He was given a present when he retired B A present was given by his colleagues when he retired C He was given a present by his colleagues when he retired Hoa Da High School Giao aựn phuù ủaùo 11CB Hoùc kyứ II D A present was given him when he retired 6 They will ask you a lot of questions at the interview A You will be asked a lot of questions at the interview B You will be asked a lot of questions . repairing D. Hid fingers hurt when he played because the guitar was old. Hoa Da High School Giao án phụ đạo 11CB Học kỳ II 4. Which of the following is not true about what the writer’s ambition? A mệnh đề quan hệ không hạn đònh khi: - Trước danh từ quan hệ có: this/that/these/those/my/her/his… - Từ quan hệ là tên riêng hoặc danh từ riêng. Danh từ đứng trước Chủ từ Túc từ Sở hữu Người Who. đònh): Who, Whom, Which, That, Whose/of which. Dùng để bổ nghóa cho danh từ đứng trước. Nếu bỏ đi mệnh đề chính sẽ không rõ nghóa. Danh từ đứng trước Chủ từ Túc từ Sở hữu Người Who/That Who/Whom Whose Vật/Động
- Xem thêm -

Xem thêm: Giáo án phụ đạo tiếng anh 11 cơ bản, Giáo án phụ đạo tiếng anh 11 cơ bản, Giáo án phụ đạo tiếng anh 11 cơ bản