0

Các đề ôn thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 6

19 7,496 37

Đang tải.... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 17/08/2014, 15:36

C©u I: Chän tõ cã phÇn g¹ch ch©n cã c¸ch ph¸t ©m kh¸c c¸c tõ cßn l¹i:1.A. hungry B. thirsty C. my D. empty2.A. yes B. he C. she D. we3.A. five B. fine C. live D. nine4.A. cat B. hat C. black D. an5. A. body B. onion C. store D. orange6.A. when B. who C. why D. where7.A. green B. bean C. head D. jeans8.A. full B. hungry C. ruler D. blue9.A. read B. teacher C. eat D. head10.A. apple B. man C. water D. map B ễN THI HSG TING ANH 6 ***tuyentapcactruong*** Phgd dt đề thi hsg môn tiếng anh lớp 6 năm học: 2012 - 2013 Thời gian : 120 phút .Minh Ngc Câu I: Chọn từ có phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại: 1. A. hungry B. thirsty C. my D. empty 2. A. yes B. he C. she D. we 3. A. five B. fine C. live D. nine 4. A. cat B. hat C. black D. an 5. A. body B. onion C. store D. orange 6. A. when B. who C. why D. where 7. A. green B. bean C. head D. jeans 8. A. full B. hungry C. ruler D. blue 9. A. read B. teacher C. eat D. head 10.A. apple B. man C. water D. map Câu II: Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành các câu sau: 1. He (go/ goes/ going) to school everyday. 2. How (much/ many/ often) do you go to the cinema? 3. I always (play/ go/ ride) my bike. 4. How (much/ many/ often) pens does he have? 5. Hai is sitting (in/ on/ at) front of Long. 6. She (want/ wants/ dont want) some butter. 7. Do you have (a/ any/ some) tea? 8. (When/ Where/ Who) are they waiting for? 9. Is your city bigger than this city? - No, its (small/ smallest/ smaller) than this city. 10. Do you help your mother (for/ about/ with) the housework? Câu III: Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc: 1. They(practice) English at the moment. -> 2. Minh (go) sailing every fall. -> 3. Nga and her sister (visit) Hue next year. -> 4. Ba (live) near our house. -> 5. Nga always (brush) her teeth before she (go) to bed > 6. We often (play) volleyball in the spring but this spring we (play) basketball. -> Câu IV: Đặt câu hỏi cho phần có gạch ở những câu sau: 1. Nam watches TV in his room > 2. He goes jogging every morning > 3. She reads once a week > B ễN THI HSG TING ANH 6 ***tuyentapcactruong*** I often play table tennis in my free time > 4. No . they never go to school on Sunday > 5. Theyd like some beans > 6. His pen is 6000 đ. -> 7. Its often cool in the fall. -> 8. Her brother goes to work by car > 9. Im going to stay for a week > Câu V: Mỗi câu có một lỗi sai, tìm và sữa lại cho đúng: 1. The girls are going jogging everyday. -> 2. My friend never go sailing. -> 3. How often does Mai goes to the park? -> 4. They play sometimes volleyball. -> 5. What are the weather like in the winter? -> 6. We dont need some apples. -> 7. Ngoc and I am going to play badminton. -> 8. What is her parents going to do? -> 9. How many milks do you have? -> 10. Its often hot on the summer. -> Câu VI:Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi bắt đầu bằng từ cho sẵn: 1. My brother is taller than me. -> I 2. Hes Minh. -> His 3. Nam likes tea > Nams favorite 4. Lets go fishing > Why dont we 5. The bookstore is to the left of the bakery >the bakery . 6. Ha walks to school everyday. -> Ha goes 7. She is Hoas mother. -> Hoa 8. My room is bigger than his. Her room is bigger than mine. ->Her room 9. A year has four seasons. -> There 10. Nam often goes to work at six thirty B ễN THI HSG TING ANH 6 ***tuyentapcactruong*** -> Nam often goes to work at half Câu VII: Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh: 1. What/ eweather/ like/ fall?- > When/ it/ cold/ we/ play/ soccer 2. What/ she/ do/ when/ it/ cool? > 3. How often/ you/ do/ morning exercises?- > 4. My sister/ not/ want/ new/ bike > 5. We/ often/ have/ dinner/ 6 p.m > 6. Nga/ walk/ zoo/ moment > 7. The children/ like/ toys/ but/ Thu/ not > 8. How much/ water/ they/ want?- > 9. It/ often/ hot/ summer > Câu VIII: Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi: Minh likes sports very much. He jogs every mornig. On the weekend, he plays soccer or table tennis with his friends. Sometimes he goes fishing on the lake near his house. Today is Sunday but he doesnt play sports or go fishing. At the moment, hes flying his kite because he likes it, too. 1. Does Minh love sports?- > 2. Which sports does he take?- > 3. Who does he play with?- > 4. How often does he go fishing?- > 5. Does he like flying kites?- > The end B ễN THI HSG TING ANH 6 ***tuyentapcactruong*** Trờng THCS kỳ thi hsg cấp trờng năm học: 2012-2013 Lam kiều Đáp án và biểu điểm môn Tiếng Anh - Lớp 6 Câu I: 2 điểm - Mỗi từ đúng 0,2 điểm 1. C 2. A 3. C 4. D 5. B 6. B 7. C 8. B 9. D 10. C Câu II: 3 điểm - Mỗi câu đúng 0,3 điểm 1. goes 2. often 3. ride 4. many 5. in 6. wants 7. any 8. who 9. smaller 10. with Câu III: 2 điểm - Mỗi câu đúng 0,25 điểm 1. are practicing 2. goes 3. are going to visit 4. lives 5. brushes - goes 6. play - are playing Câu IV: 2,5 điểm - Mỗi câu đúng 0,25 điểm 1. Where does Nam watch T.V ? 2. How often does he go jogging ? 3. How often does she read ? 4. What do you often do in your free time ? 5. Do they go to school on Sunday ? 6. What would they like ? 7. How much is his pen ? / How much does his pen cost? 8. Whats the weather like in the fall ? 9. How does her brother go to work ? 10. How long are you going to stay ? Câu V: 2,5 điểm - Mỗi câu đúng 0,25 điểm 1. are going go. 6. some any. 2. go goes / friend friends 7. am are. 3. goes go. 8. is are. 4. play sometimes sometimes play. 9. many milks much milk. 5. are is. 10. on in. Câu VI: 3 điểm - Mỗi câu đúng 0,3 điểm 1. Im shorter than my brother / Im not as tall as my brother. 6. to school on foot everyday. 2. name is Minh. 7 is her daughter. 3. drinhk is tea 8. is the biggest. 4. go fishing. 9. are four seasons in a year. BỘ ĐỀ ÔN THI HSG TIẾNG ANH 6 ***tuyentapcactruong*** 5. to the right of the bookstore. 10. past six. C©u VII: 3 ®iÓm - Mçi c©u ®óng 0,3 ®iÓm 1. What’s the weather like in the fall ? 2. When it’s cold, we play soccer. 3. What does she do when it’s cool ? 4. How often do you do morning exercises ? 5. My sister doesn’t want a new bike. 6. We often have dinner at 6 p.m. 7. Nga is walking to the zoo at the moment 8. The children like toys but Thu doesn’t. 9. How much water do they want ? 10. It’s often hot in the summer. C©u VIII: 2 ®iÓm - Mçi c©u ®óng 0,4 ®iÓm 1. Yes, he does. 2. He jogs, plays soccer and table tennis. 3. He plays with his friends. 4. He sometimes goes fishing. 5. Yes, he does. Trường PT Triệu Sơn Khối THCS BÀI THI KSCL HỌC SINH GIỎI - NĂM HỌC 2012 - 2013 MÔN THI : TIẾNG ANH 6 Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề) I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. 1. A. call B. fall C. shall D. wall 2. A. clown B. down C. own D. town 3. A. above B. glove C. love D. move 4. A. cow B. show C. know D. throw 5. A. clear B. dear C. hear D. pear 6. A. thank B. that C. this D. those 7. A. cost B. most C. post D. roast 8. A. arm B. charm C. farm D. warm 9. A. come B. home C. some D. none 10. A. cow B. now C. how D. show II. Chọn đáp án đúng nhất (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu sau 1. My father is man. A. a old B. an old C. not young D. not very young 2. Is this an ? A.umbrellas B. book C. eraser D. pen 3. How much is this of soap? A. bar B. bag C. box D. loaf 4. Bangkok is capital of Thailand. A. a B. one C. this D. the 5. There are buildings in his neighborhood. A. not B. no C. none D. any 6. I don’t want much sugar in coffee. Just , please. A. little B. a little C. few D. a few 7. The weather is today than yesterday. A. much better B. very better C. too better D. so better 8. This is a photo of Miss Lan’s house. To the right of house there is a well. A. the B. a C. his D. my 9. There’s a good film the Rex Cinema tonight. A. on in B. on at C. in on D. in at 10. How do you go to school? I go to school A. on foot B. by foot C. with foot D. in foot III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc 1. They ( not go ) fishing in the Winter. 2. Tuan ( play ) video games now. 3. Don't make noise! I ( do ) my homework. 4. We should ( protect ) the environment. 5. The sky is very dark. I think it . (rain). 6. There …………… (be) some milk in the fridge. 7. Mai ( have ) Math on Monday, Wednesday and Friday. 8. Why don't we ( go ) to the beach and have good time there. 9. Lan ( not play ) soccer every day. 10. Mrs. Nga is a doctor. She …………… (work) in a hospital. IV. Tìm từ thích hợp điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau. My(1) is Anh. I am twelve (2) old. I am a student at Le Loi School. I (3) in a small house in the country (4) my father, mother and my sister. (5) house is next to the lake. There (6) a large yard in front of the house and there are many trees behind (7) My father works in (8) factory in town. My mother (9) in a drugstore. The drugstore is between my father's factory (10) the police station. V. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. 1. There are four in my house. (bookshelf) 2. The photocopy is between the and the drugstore (bake) 3. Is your brother an ? (act) 4. Mai's sister is a (sing) 5. We must be when we cross the road. (care) 6. This tree has a lot of green (leaf) 7. Is your father a ? (business) 8. I’m Japanese. What’s your ? (nation) 9. Air is a big problem in many cities in the world. (pollute) 10. Lee is from China. She is (China) VI. Dùng từ gợi ý cho sẵn để viết thành câu hoàn chỉnh. 1. Toystore / between / bakery / bookstore /. 2. She / often / fishing / when / warm /. 3. Minh / school / three floors / and / classroom / third floor /. 4. There / three pictures / wall / Tan’s room /. 5. Hoa / sister / listen / music / room / at the moment / 6. Every / afternoon / school / Ba / housework / and / read / books /. 7. I / cold / and / want / hot / drink /. 8. Miss Chi / hair / long / short /? ? 9. What time / you / family / breakfast /? ? 10. What / you / do / this summer vacation /? ? VII. Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho: 1. Does your class have twenty-five students? àAre there ? 2. How much is a bowl of noodles? à How much ? 3. Carol doesn’t live far from her office. à Carol lives 4. Mr. Minh has a daughter, Lan. à Mr. Minh is 5. What is the width of this river? à How ? 6. My mother often drives to work. à My mother often goes 7. What is the price of a cake and an orange? àHow ? 8. That book belongs to Nam. à That is 9. My school has over 25 classrooms. àThere ? 10. Miss White’s face is oval. It is small. à Miss White The end Trường THCS Thanh Uyên BÀI THI KSCL HỌC SINH KHÁ GIỎI - NĂM HỌC 2011 - 2012 MÔN THI : TIẾNG ANH 6 Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề) HƯỚNG DẪN CHẤM THI Tổng: 20 điểm, cụ thể: I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. (10 x 0.2 = 2.0) 1. C. shall 2. C. own 3. D. move 4. A. cow 5. D. pear 6. A. thank 7. A. cost 8. D. warm 9. B. home 10. D. show II. Chọn đáp án đúng nhất (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu sau. (10 x 0.3 = 3.0) 1. B. an old 2. C. eraser 3. A. bar 4. D. the 5. B. no 6. B. a little 7. A. much better 8. A. the 9. B. on at 10. A. on foot III. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. (10 x 0.3 = 3.0) 1. don’t go 6. is 2. isn’t playing 7. has 3. am doing 8. go 4. protect 9. doesn’t play 5. is going to rain 10. works IV. Tìm từ thích hợp điền vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau. (10 x 0.3 = 3.0) 1. name 2. years 3. live 4. with 5. my 6. is 7. my house/the house/ it 8. a 9. works 10. and V. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. (10 x 0.3 = 3.0) 1. bookshelves 2. bakery 3. actor 4. singer 5. careful 6. leaves 7. businessman 8. nationality 9. pollution 10. Chinese VI. Dùng từ gợi ý cho sẵn để viết thành câu hoàn chỉnh. (10 x 0.3 = 3.0) 1. The toystore is between the bakery and the bookstore. 2. She often goes fishing when it’s warm. 3. Minh’s school has three floors and his classroom is on the third floor. 4. There are three pictures on the wall of Tan’s room. 5. Hoa’s sister is listening to music in her room at the moment. Hoa and her sister are listening to music in her / their room at the moment. 6. Every afternoon, after school Ba does the housework and reads books. 7. I am cold and I want a/some hot drink. 8. Is Miss Chi’s hair long or short? [...]... White has a small oval face The end PHÒNG GD & ĐT NGÂN SƠN ĐỀ CHÍNH THỨC Đề kiểm tra có 03 trang ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2010 – 2011 Môn : Tiếng Anh lớp 6 Thời gian làm bài : 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ( Thí sinh không làm bài vào đề kiểm tra này mà làm bài trên giấy kiểm tra ) I Tìm một từ không cùng nhóm với các từ còn lại (1đ) 1 A.month B.seventh C.ninth D.eighth 2.A.geography... không thay đổi ( 2,5 đ) 54 The garden is behind Nam’s classroom Nam’s classroom ……………………… 55.Tom drives to work every morning Tom travels ………………………………………… 56. There are four people in her family Her family ……………………………………………… 57 He goes to work at seven fifteen He goes to work at a ……………………………………… 58.This box has twelve packets of tea.………………… ………… PGD& ĐT HUYỆN THƯỜNG TÍN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH. .. your family have/eat breakfast? 10 What are you going to do this summer vacation? VII Viết lại các câu sau sao cho ý nghĩa không đổi bắt đầu với từ đã cho: (10 x 0.3 = 3.0) 1 Are there twenty five students in your class? 2 How much does a bowl of noodles cost? 3 Carol lives near her office 4 Mr Minh is Lan’s father 5 How wide is this river? 6 My mother often goes to work by car 7 How much are a cake... Kien’s family are ( 36) ……………at home.They are working in the house now.Mr Kien is cleaning the doors and windows.Nam is helping (37)…………… Mrs Oanh and Hoa (38) …………….in the kitchen.Mrs Oanh is (39) ……….the dishes Hoa is cleaning the vegetables.They are cooking the lunch They are going to (40) ……….a good lunch together VIII Sắp xếp những từ sau thành câu có nghĩa ( 2đ) 41 small / thin / sister / white... No, I don’t I go to school at six thirty Lien : ( 26) ………………………………………………… today ? Mai : No, we don’t We have history on Tuesday and Saturday Lien : So (27)………………………………………………………………? Mai : We have English, geography and math Lien : (28)……………………………………………………go jogging ? Mai : I always go jogging VI Đọc đoạn văn sau rồi trả lời các câu hỏi bên dưới ( 1,5đ) Hello, I’m Trung.This is my school It is small and... / there / is / any / apples / there / iced 44 like / I / wouldn’t / because / bread / not / I’m / hungry 45 your / drink / brother’s / what / favorite / is ? 46 a / is / Lan’s house / garden / there / big / behind 47 Ho Chi Minh City / Mrs Oanh / do / family / to / how / and / travel / her ? 48 walking / their / moutain / go / the / they / house / often / in / near IX Dùng từ gợi ý để viết thành câu... ……………………………………………… 57 He goes to work at seven fifteen He goes to work at a ……………………………………… 58.This box has twelve packets of tea.………………… ………… PGD& ĐT HUYỆN THƯỜNG TÍN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 6 CẤP HUYỆN NĂM : 2007-2008 Th ời gian : 100’ Question I: Choose the best answer to fill in each blank 1 Please the milk carefully I don’t want it to boil over A see B watch C look at D notice 2 “Was... headaches? Question VIII: Fill in each blank with the suitable preposition 1 It was interesting I had a lot fun 2 What do you think the place? 3 My friends took me a temple 4 I bought gifts my friends 5 Were you tired the trip? 6 She put the hat the wall 7 Why don’t you look the fish? - They are lovely 8 Last night I spoke to my mum my hobby 9 He rented a... house next door mine 10 He moved a new house - The end ĐÁP ÁN Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ 1 B 2 A 3 C 4 D 5 A 6 C 7 B 8 D 9 B 10 C Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ 1 A 2 C 3 D 4 B 5 C 6 A 7 D 8 C 9 A 10 D Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ 1 are sitting/ are waiting/ am writing 3 playing/ skipping 2 will help/ finishes... - Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ 1 B 2 A 3 D 4 B 6 C 7 B 8 D 9 B Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ 1 There are twelve months in a year 5 D 10 D 2 Lan’s sister isn’t as intelligent as her 3 He takes care of sick people 4 Are you interested in listening to music? 5 What does your mother do? 6 Our summer vacation lasts two months 7 Will you please take care of . SƠN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN NĂM HỌC 2010 – 2011 ĐỀ CHÍNH THỨC Môn : Tiếng Anh lớp 6 Đề kiểm tra có 03 trang Thời gian làm bài : 150 phút ( Không kể thời gian giao đề ) ( Thí sinh. end Trường THCS Thanh Uyên BÀI THI KSCL HỌC SINH KHÁ GIỎI - NĂM HỌC 2011 - 2012 MÔN THI : TIẾNG ANH 6 Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề) HƯỚNG DẪN CHẤM THI Tổng: 20 điểm,. Trường PT Triệu Sơn Khối THCS BÀI THI KSCL HỌC SINH GIỎI - NĂM HỌC 2012 - 2013 MÔN THI : TIẾNG ANH 6 Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề) I. Chọn từ có phần gạch chân phát
- Xem thêm -

Xem thêm: Các đề ôn thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 6, Các đề ôn thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 6,

Từ khóa liên quan