0

ĐỀ KIỂM TRA + ĐÁP ÁN TIẾNG ANH 12

8 3,065 16
  • ĐỀ KIỂM TRA  + ĐÁP ÁN TIẾNG ANH 12

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 17/10/2014, 15:59

Tài liệu gồm đề kiểm tra, đáp án môn tiếng anh lớp 12 lần 1. Đề kiểm tra gồm các phần: I. Listening; II. Language focus ( phonetics, vocabulary, grammar). III. Reading. IV. Writing. Trong đó có cả tự luận và trắc nghiệm khách quan. Sở giáo dục và đào tạo Phú Thọ WRITTEN TEST Trường THPT Hương Cần Time: 45minutes Code : 01 Full name: …………………………… Class: 12… Mark : I. Listening: Listen and decide these statements are true (T) or false (F).(2pts) No. Statements True False 1 James and Julie work five days a week. 2 They go to café after breakfast. 3 Julie gets to work at 9:20 4 James and Julie meet at a Japanese restaurant at 12 a.m 5 After school, they go home for dinner II. Language focus: Choose one word whose bold ,underlined part is pronounced different from others(3pts) 6 A. increased B. asked C. wanted D. impressed 7 A. maps B. players C. hands D. meals Which word has the different stress from the rest? 8 A. admit B. happy C. table D. random Choose the best answer A, B, C or D 9. Lots of women have their career to take care of their family. A. devoted B. sacrificed C. followed D. contributed 10. You must not shout at the table when having dinner. It is very A. polite B. rude C. appropriate D. normal 11. Sometimes we do not use words but gesture and facial expression to communicate. They are form of communication A. social B. verbal C. especial D. nonverbal 12. I have to go to school during the day, so I work night in a restaurant as my part time job A. time B. shift C. period D. hours 13 .“ I’m going away tomorrow, mother.” Leo told his mother that_____away the__________. A. he was going / following day C. I was going / day after B. I’m going / day after D. he’s going / following day 14. It began to rain when she the flowers A. waters B. watered C. was watering D. has watered 15. The lifeguard told us when the flag was flying A. not to breathe B. don’t breathe C. didn’t breathe D. not breathe Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting 16. They have been living here since six years now A B C D 17. Youngsters nowadays often pay much attention to physical attractive. A B C D 18. The manager told her that unless she pays the bill immediately, he would call the police. A B C D 19. My responsible in the family is to wash dishes after meals. A B C D 20. I didn’t see Mary since she went to live in the capital. A B C D III. Reading: 1. Choose the best answer to answer the questions(1,75pt) My name is Anna. I come from Neukirchen, which is a small village near Wels, in the countryside of Upper- Australia. I live there with my family in a house with a big garden and a swimming pool. I have got an older brother, he is 22 years old. My mother’s name is Inge and she is a housewife. My father’s name is Karl and he works in a bid company. I always help my mother with the household chores. It is not a problem for me to clean, cook,hover, iron and go shopping.In my leisure time I like reading, meeting friends, spending time in the nature, doing sports or just relaxing on the beautiful lake Attersee. I often have taken care of children, because I have a cousin who has two children, Lisa and Sarah. I like them very much because they are well-educated children and therefore rather easy to handle. For the kids I want to be a person who they can talk to and who listens to them if they have problems or just stories to tell. 21. How many people are there in Anna’s family? A. 3 B. 4 C. 5 D. 6 22. What does Anna’s mother do? A. She works in hospital C. She is a teacher B. She works in a company D. She is a housewife. 23. Which of the following Anna doesn’t like doing in her free time? A. meeting friends B. listening to music C. reading D. doing sports 24. Why does Anna like her cousin’s children? A. Because they are well-educated C. Because they are very small B. Because they listen to whatever she talks to them D. Because they only stay at home and do nothing. 25. Which of the following statements is NOT true ? A. Anna lives with her family in the countryside B. Anna’s older brother is twenty-two years old C. Anna sometimes helps her mother with the cooking D. Anna’s friends know that she likes children very much. 2. Choose the best answer to complete the dialogue(1,75pt) WEDDING IN VIETNAM Tourist: Can you tell me something about (26)____ceremonies in Vietnam? Tourist guide: Well, wedding is very important to the Vietnamese, (27)______ to the couple involved, but also for both families. Tourist: What does the groom’s family usually do on the wedding day? Tourist guide: On the wedding day, the groom’s family and relatives go to the bride’s house bringing gifts wrapped in red paper. The people who hold the trays of the gifts are also (28) ________ chosen. Tourist: Do you have someone in charge of the ceremony? And what does he do during the wedding ceremony? Tourist guide: Yes, we have a (29) ________ who introduces the groom, the bride, the parents, the relatives and the guests of the two families. The wedding ceremony starts in front of the altar. The bride and the groom would pray, asking their ancestors’ permission for (30)_________ married. 26. A. wedding B. marrying C. marriage D. getting married 27.A. both B. not only C. neither D. either 28. A. careful B. careless C. carefully D. carelessly 29 A. Master of Martial Arts B. Minister of Education C. Minister of Industry D. Master of Ceremonies 30 A. to get B. to give C. getting D. giving IV. Writing: 1. Rewrite the following sentences, beginning as shown (1pt) 31. “ I came back from the USA three weeks ago,” she said.  She said… ……………………………………………… 32. When did you buy your computer?  How long 2. Write a paragraph about your family life (1,5pt) You should write from 50 to 60 words. You should include the following main points: - Your parents and their jobs - Your brother(s) and/or sister(s) - The interest(s) that the members of the family share closely - Each family member’s responsibility in the family ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________ THE END Sở giáo dục và đào tạo Phú Thọ WRITTEN TEST Trường THPT Hương Cần Time: 45minutes Code : 02 Full name: …………………………… Class: 12… Mark : I. Listening: Listen and decide these statements are true (T) or false (F)(2pts) No. Statements True False 1 James and Julie work five days a week. 2 They go to café after breakfast. 3 Julie gets to work at 9:20 4 James and Julie meet at a Japanese restaurant at 12 a.m 5 After school, they go home for dinner II. Language focus: Choose one word whose bold ,underlined part is pronounced different from others (3pts) 6 A. asked B. cooked C. needed D. impressed 7 A. shops B. pupils C. pens D. farmers Which word has the different stress from the rest? 8 A. attract B. mother C. table D. random Choose the best answer A, B, C or D 9. Lots of women have their career to take care of their family. A. devoted B. sacrificed C. followed D. contributed 10. You must not shout at the table when having dinner. It is very A. polite B. rude C. appropriate D. normal 11. Sometimes we do not use words but gesture and facial expression to communicate. They are form of communication A. social B. verbal C. especial D. nonverbal 12. I have to go to school during the day, so I work night in a restaurant as my part time job A. time B. shift C. period D. hours 13 .“ I’m going away tomorrow, mother.” Leo told his mother that_____away the__________. A. he was going / following day C. I was going / day after B. I’m going / day after D. he’s going / following day 14. It began to rain when she the flowers A. waters B. watered C. was watering D. has watered 15. The lifeguard told us when the flag was flying A. not to breathe B. don’t breathe C. didn’t breathe D. not breathe Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting 16. I didn’t see Mary since she went to live in the capital. A B C D 17. Youngsters nowadays often pay much attention to physical attractive. A B C D 18. They have been living here since six years now A B C D 19. My responsible in the family is to wash dishes after meals. A B C D 20. The manager told her that unless she pays the bill immediately, he would call the police. A B C D III. Reading: 1. Choose the best answer to answer the questions(1,75pt) My name is Anna. I come from Neukirchen, which is a small village near Wels, in the countryside of Upper- Australia. I live there with my family in a house with a big garden and a swimming pool. I have got an older brother, he is 22 years old. My mother’s name is Inge and she is a housewife. My father’s name is Karl and he works in a bid company. I always help my mother with the household chores. It is not a problem for me to clean, cook,hover, iron and go shopping.In my leisure time I like reading, meeting friends, spending time in the nature, doing sports or just relaxing on the beautiful lake Attersee. I often have taken care of children, because I have a cousin who has two children, Lisa and Sarah. I like them very much because they are well-educated children and therefore rather easy to handle. For the kids I want to be a person who they can talk to and who listens to them if they have problems or just stories to tell. 21. How many people are there in Anna’s family? A. 3 B. 4 C. 5 D. 6 22. What does Anna’s mother do? A. She works in hospital C. She is a teacher B. She works in a company D. She is a housewife. 23. Which of the following Anna doesn’t like doing in her free time? A. meeting friends B. listening to music C. reading D. doing sports 24. Why does Anna like her cousin’s children? A. Because they are well-educated C. Because they are very small B. Because they listen to whatever she talks to them D. Because they only stay at home and do nothing. 25. Which of the following statements is NOT true ? A. Anna lives with her family in the countryside B. Anna’s older brother is twenty-two years old C. Anna sometimes helps her mother with the cooking D. Anna’s friends know that she likes children very much. 2. Choose the best answer to complete the dialogue(1,75pt) WEDDING IN VIETNAM Tourist: Can you tell me something about (26)____ceremonies in Vietnam? Tourist guide: Well, wedding is very important to the Vietnamese, (27)______ to the couple involved, but also for both families. Tourist: What does the groom’s family usually do on the wedding day? Tourist guide: On the wedding day, the groom’s family and relatives go to the bride’s house bringing gifts wrapped in red paper. The people who hold the trays of the gifts are also (28) ________ chosen. Tourist: Do you have someone in charge of the ceremony? And what does he do during the wedding ceremony? Tourist guide: Yes, we have a (29) ________ who introduces the groom, the bride, the parents, the relatives and the guests of the two families. The wedding ceremony starts in front of the altar. The bride and the groom would pray, asking their ancestors’ permission for (30)_________ married. 26. A. wedding B. marrying C. marriage D. getting married 27.A. both B. not only C. neither D. either 28. A. careful B. careless C. carefully D. carelessly 29 A. Master of Martial Arts B. Minister of Education C. Minister of Industry D. Master of Ceremonies 30 A. to get B. to give C. getting D. giving IV. Writing: 1. Rewrite the following sentences, beginning as shown (1 pt) 31. “ I washed the clothes two hours ago,” the girl said.  The girl said… ……………………………………………… 32. When did you get married ?  How long 2. Write a paragraph about your family life (1,25 pt) You should write from 50 to 60 words. You should include the following main points: - Your parents and their jobs - Your brother(s) and/or sister(s) - The interest(s) that the members of the family share closely - Each family member’s responsibility in the family ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ THE END ANWSER KEY+ POINTS Code 01: I- LISTENING:( 2 points- 0,4pt for each) 1. T; 2. F; 3. T; 4. T. 5. F II-LANGUAGE FOCUS:( 3points - 0,2pt for each) 6.C 11.D 16.C 7.A 12.B 17.D 8.A 13.A 18.B 9.B 14.C 19.A 10.B 15.A 20.A III. READING:(2,5 points - 0,25pt for each) A. Read the text and then answer the following questions 21.A 22.D 23.B 24.A 25.D B. Read the passage then choose the best answer to fill in the gaps: 26.A 27.B 28.C 29.D 30.C IV- WRITING:(2,5 points) Rewrite and build up sentence(1pt) 31. She said she had come back from the USA three weeks before 32. How long have you bought your computer ? Write a paragraph(1,5pts) Tapescript Husband and wife’s routine. James and his wife, Julie are a happy couple. They have a daughter. Their daughter is very young. She is one year old. James and Julie work from Monday to Friday. They usually get up early in the morning. At 8:35 A.M , Julie makes breakfast. They eat breakfast and drive to work. At 9 A.M., James gets to work. He drives fast. Julie gets to work at 9:20. She is a slow driver. At 10 A.M. she turns on her computer and reads her emails. Then she sends emails to her customers. At 9:05 A.M. James checks his mail box and fax machine. He reads his mess and sends a fax. He also reads his emails and sends replies. At 10 A.M. he sits down and writes business reports At 12 o’clock James and Julie meet at a Japanese restaurant. Julie eats Chinese dumplings and tofu. Sometimes they have rice and Chinese soup. At 2:00 o’clock in, they get back to their offices and work. At 4 P.M, they get to school and study English. After school, they go out for dinner. After dinner, they go home. At home they watch TV and play mahjong. They go to sleep at 11:45 PM. ANWSER KEY+ POINTS Code 02: I- LISTENING:( 2 points- 0,4pt for each) 1. T; 2. F; 3. T; 4. T. 5. F II-LANGUAGE FOCUS:( 3points - 0,2pt for each) 6.C 11.D 16.A 7.A 12.B 17.D 8.A 13.A 18.C 9.B 14.C 19.A 10.B 15.A 20.B III. READING:(2,5 points - 0,25pt for each) A. Read the text and then answer the following questions 21.A 22.D 23.B 24.A 25.D B. Read the passage then choose the best answer to fill in the gaps: 26.A 27.B 28.C 29.D 30.C IV- WRITING:(2,5 points) Rewrite and build up sentence(1pt) 31. The girl said that she had washed the clothes two hours before 32. How long.have you got married ? Write a paragraph(1,5pts) Tapescript Husband and wife’s routine. James and his wife, Julie are a happy couple. They have a daughter. Their daughter is very young. She is one year old. James and Julie work from Monday to Friday. They usually get up early in the morning. At 8:35 A.M , Julie makes breakfast. They eat breakfast and drive to work. At 9 A.M., James gets to work. He drives fast. Julie gets to work at 9:20. She is a slow driver. At 10 A.M. she turns on her computer and reads her emails. Then she sends emails to her customers. At 9:05 A.M. James checks his mail box and fax machine. He reads his mess and sends a fax. He also reads his emails and sends replies. At 10 A.M. he sits down and writes business reports At 12 o’clock James and Julie meet at a Japanese restaurant. Julie eats Chinese dumplings and tofu. Sometimes they have rice and Chinese soup. At 2:00 o’clock in, they get back to their offices and work. At 4 P.M, they get to school and study English. After school, they go out for dinner. After dinner, they go home. At home they watch TV and play mahjong. They go to sleep at 11:45 PM. . WRITTEN TEST Trường THPT Hương Cần Time: 45minutes Code : 01 Full name: …………………………… Class: 12 Mark : I. Listening: Listen and decide these statements are true (T) or false (F).(2pts) No after breakfast. 3 Julie gets to work at 9:20 4 James and Julie meet at a Japanese restaurant at 12 a.m 5 After school, they go home for dinner II. Language focus: Choose one word whose bold ,underlined. expression to communicate. They are form of communication A. social B. verbal C. especial D. nonverbal 12. I have to go to school during the day, so I work night in a restaurant as my part time job
- Xem thêm -

Xem thêm: ĐỀ KIỂM TRA + ĐÁP ÁN TIẾNG ANH 12,