ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT MÔN TIẾNG ANH 12 - ĐỀ SỐ 7 pps

5 826 6
ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT MÔN TIẾNG ANH 12 - ĐỀ SỐ 7 pps

Đang tải... (xem toàn văn)

Thông tin tài liệu

1 ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT ĐỀ SỐ 7 MÔN TIẾNG ANH 12 Thời gian làm bài 60 phút Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. says B. bays C. rays D. days Question 2: A. repeats B. classmates C. amuses D. attacks Question 3: A. education B. woman C. rain D. airplane Question 4: A. sword B. remove C. absorb D. normal Question 5: A. bob B. hob C. bomb D. lob Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following quetions: Question 6: They couldn’t help when they heard the little boy singing a love song. A. laughing B. to laugh C. laugh D. laughed Question 7: The next train at 7 p.m., so get ready now. A. leaves B. is leaving C. will leave D. has left Question 8: While my mother a film on TV, my father was cooking dinner. It was March 8 th yesterday. A. watched B. was watching C. had watched D. was watched Question 9: Christmas Eve, people often have parties late at midnight. A. In B. On C. At D. From Question 10: He became one of the most actors in Vietnam. A. success B. successful C. successfully D. successive Question 11: - Your house looks so new and strange, doesn’t it? - Well, A. it’s being painted C. it’s just been painted B. it’s painted D. it was painted recently Question 12: I couldn’t find John at the party last night. If I him, we’d have been happy. A. meet B. met C. had met D. have met Question 13: - Would you like to eat out now? - Well, I’d to, but I’m busy. A. better B. love C. rather D. prefer Question 14: - does it take you to go to school? - about half an hour. A. How many B. How far C. How much D. how long Question 15: - I’m sorry about that! - ! A. That’s right B. Of course C. You’re welcome D. It’s Ok 2 Question 16: My dog as well as my cats twice a day. A. eat B. eats C. has eaten D. have eaten Question 17: This is the girl father owns the biggest shop in the area. A. who B. which C. her D. whose Question 18: My father is not interested in tennis and A. I don’t, either B. so don’t I C. neither do I D. neither am I Question 19: There are no easy ways to learn a foreign language, ? A. aren’t there B. aren’t they C. are there D. are they Question 20: Whenever we meet, she avoids at me. A. look B. looking C. to look D. being looked Question 21: You read a to find out what happened recently in both your own country and in the rest of the world. A. newspaper B. book C. magazine D. diary Question 22: If you can’t afford to buy books, then you can always borrow them from the A. book shop B. library C. restaurant D. cinema Question 23: is the single characteristics which distinguishes human beings from animals. A. Talk B. Conversation C. Speech D. Glossary Question 24: Trang always got good in maths. A. points B. marks C. questions D. credits Question 25: Peter decided not to for the examination. A. enter B. go in C. take D. come Question 26: If you want to pass the exam, you must study A. hardly B. enough C. thoroughly D. rather Question 27: - Why do you get up at 4:00 a.m.? - Because it’s the only time without being interrupted. A. when I can work on my book B. when I can work on my book at C. when I can work on my book then D. at when I can work on my book Question 28: The most common reason for extinction is loss. A. nutrition B. habitat C. environment D. human Question 29 : Women’s rights refer to the possessed by women and girls of all ages. A. rights B. benefits C. freedoms D. equality Question 30: In the subsequent decades women’s rights again became an important issue called “ femisism” or “women’s ” A. liberty B. liberation C. freedom D. release Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction. Question 31: Jack London is known as one of the great novelist of the world. A B C D Question 32: I told him once again not to make much noise while I am working. 3 A B C D Question 33: You are always driving your car such fast that you often cause A B C D accidents. Question 34: Seldom did her classmates and she go on a picnic with together. A B C D Question 35: Our class will visit the teacher when we will have free time. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 36 to 40. Many American customs will surprise you, the same thing happens to us when we (36) another country. People from various cultures handle many small daily things differently. What a dull world it would be if this were not true! Some differences are minor, and people soon become accustomed to them. At (37) , for example, some foreign women may be startled at the idea of (38) their hair cut or styled by men. Visitors may be amazed to see men wearing wigs. People may (39) the transitory quality of much American life odd, for example, one (40) rent art by the week or the entire furnishings of an apartment, from sofa and bed to the last spoon, on less than 8 hours’ notice. Question 36: A. come B. visit C. arrive D. travel Question 37: A. least B. all C. first D. last Question 38: A. giving B. having C. showing D. taking Question 39: A. get B. find C. regard D. put Question 40: A. should B. must C. can D. shall Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 41 to 45 Books which give instructions on how to do things are very popular in the United States today. Thousands of these How-to books are useful: in fact, there are about four thousand books with titles that begin with the words “ How to”. One book, may tell you how to earn more money, another may tell you how to save or spend it, and another may explain how to give your money away. Many How-to books give advice on careers. They tell you how to choose a career and how to succeed in it. If you fail, however, you can buy the book “ How to Turn Failure into Success”. If you would like to become very rich, you can buy the book “ How to Make a Millionaire”. If you never make any money at all, you may need a book called “ How to Live on Nothing”. One of the most popular types of books is one that helps you with personal problems. If you want to have a better love of life, you can read “ How to Succeed in Love every Minute of Your Life”. If you tired of books on happiness, you may prefer books which give step-by-step instructions on how to redecorate or enlarge a house. Why have How-to books become so popular? Probably because life has become so complex. Today people have far more free time to use, more choices to make, and more problems to solve. How-to books help people deal with modern life. Question 41: From the first passage, we know How-to books are . A. only about four thousand copies B. on money C. very helpful in life D. needed a lot 4 Question 42: The passage tells us that How-to books sell well on how A. to succeed in career B. to solve personal problems C. to deal with business D. to make money Question 43: If you often read How-to books, you A. will be sure to get something you need B. will not know how to help yourself in life C. will become a man in life D. needn’t think any more in the world Question 44: How-to books appear only because . A. people have more free time to spend than before. B. People meet more problems than their parents C. People may have more choices from How-to books than any other books D. modern life is more difficult to deal with Question 45: The word “step-by-step” would probably mean A. little by little B. gradually C. slower and slower D. A and B Choose the sentence that has the same meaning as the original one by circling the corresponding letter A,B,C or D. Mark your choice on the answer sheet. Question 46: She asked her nephew, “ Can you guess what I bought for you?” A. She asked her nephew if he can guess what she had bought for him. B. She asked her nephew to buy something for her. C. She asked her nephew if he could guess what he could buy. D. She asked her nephew if he could guess what she had bought for him. Question 47: They arrived late, so they didn’t have gotten good seats. A. If they had arrived earlier, they might have gotten good seats. B. The late arrivers still had good seats. C. However late they arrived, they had very good seats. D. Unless they arrived early, they wouldn’t have good seats Question 48: No one in our club can speak English as fluently as Mai. A. Mai speaks English more fluently than no one in our club. B. Mai is the worst English speaker in our club. C. Mai speaks English as fluently as other people in our club. D. Mai speaks English the most fluently in our club. Question 49: The question is too important to forget. A. We must ask the question. B. The question is not important. C. We must try to forget the question. D. We must remember the question. Question 50: My mother never allows me to go out alone at night. A. I was not allowed to go out last night. B. My mother never lets me go out alone at night. C. My mother never goes out alone at night. D. My mother and I usually go out alone at night. ĐÁP ÁN 5 Câu ĐA Câu ĐA Câu ĐA Câu ĐA 1 A 15 D 29 C 43 C 2 C 16 B 30 B 44 D 3 B 17 D 31 D 45 D 4 B 18 D 32 D 46 D 5 C 19 C 33 B 47 A 6 A 20 B 34 D 48 D 7 A 21 A 35 C 49 D 8 B 22 B 36 B 50 B 9 B 23 C 37 C 10 B 24 B 38 B 11 C 25 B 39 B 12 C 26 C 40 C 13 B 27 A 41 C 14 D 28 B 42 B . 1 ĐỀ ÔN LUYỆN THI TỐT NGHIỆP THPT ĐỀ SỐ 7 MÔN TIẾNG ANH 12 Thời gian làm bài 60 phút Mark the letter A, B, C, or D on your. B 17 D 31 D 45 D 4 B 18 D 32 D 46 D 5 C 19 C 33 B 47 A 6 A 20 B 34 D 48 D 7 A 21 A 35 C 49 D 8 B 22 B 36 B 50 B 9 B 23 C 37 C 10 B 24 B 38 B 11 C 25 B 39 B 12 C 26 C 40 C 13 B 27 A. met Question 13: - Would you like to eat out now? - Well, I’d to, but I’m busy. A. better B. love C. rather D. prefer Question 14: - does it take you to go to school? - about half an hour.

Ngày đăng: 21/07/2014, 20:22

Từ khóa liên quan

Tài liệu cùng người dùng

Tài liệu liên quan