Đề thi đại học tiếng anh - đề số 26 pps

5 956 2
  • Loading ...
    Loading ...
    Loading ...

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 01/08/2014, 07:20

ĐỀ SỐ 26 TRƯỜNG CAO ĐẲNG SƯ PHẠM PHÚ THỌ – NĂM 2003 MÔN : TIẾNG ANH – KHỐI D (Thời gian làm bài : 180 phút) Câu 1: (1.0 điểm) Tìm một từ có phần gạch dưới có cách phát âm khác với các từ còn lại. 1. a. natural b. nature c. native d. nation 2. a. desire b. resignation c. compromise d. design 3. a. terrace b. territory c. terrific d. terror 4. a. low b. bow c. know d. slow 5. a. leisure b. pressure c. treasure d. pleasure 6. a. laugh b. plough c. enough d. cough 7. a. of b. café c. knife d. leaf 8. a. thank b. think c. this d. three 9. a. cinder b. ceiling c. cello d. celebrate 10. a. choke b. church c. chirp d. choir Câu 2: (1,5 điểm) Chọn một từ hoặc một nhóm từ cho sẵn để hoàn thành các câu sau. 1. Despite playing under strength, the village team ……………… beat their rivals. a. could b. were able to c. couldn’t d. weren’t able to 2. She had to do the shopping for her neighbour, ………………… she? a. didn’t b. hadn’t c. does d. isn’t 3. I’ll hand over all my files to my assistant before I ……………… a. am leaving b. leave c. will leave d. shall leave 4. Buy me a newspaper on your way back, …………………….? a. do you b. will you c. have you d. don’t you 5. I suggest Andrea …………………. in touch with the organizers. a. should get b. to get c. getting d. should getting 6. Your car’s very ………………. It hardly seems to use any petrol at all. a. economical b. economic c. ecumenical d. ecological 7. ……………… to the bank manager’s loan, Gerald’s struggling company managed to stay solvent. a. with thanks b. thank you c. thanks d. gratefully 8. Is there any chance ………………… the machinery repaired? a. to have b. of having c. for having d. of being 9. It’s crucial that he ……………. Attend the ceremony. a. should b. must c. will d. ought 10. How you invest your money is none of my ………………… a. affair b. business c. matter d. care Câu 3: (2 điểm) Điền vào mỗi ô trống bằng một từ phù hợp cho đoạn văn sau. New York, the largest city in the USA, is a city of great (1) …………………. Side by side with wealth and comfort, property and discrimination can be found here. The statue of Liberty, standing on an island in the harbour, (2) ……………. Everyone who comes to New York by sea. Millions of emigrants from (3) ……………. Parts of the world crossed the oceans, (4)……………… to find a better and happier life, but they did not find a country of equal opportunities. New York has a (5) ……………. of over 8 million people. In New York City, there are representatives of nearly all the world’s national groups, and when you walk in the streets and avenues (6) …………. Manhattan you can hear practically every (7)………… in the world. In the city of New York, there are more than one million negroes. They mostly live in Harlem, the (8) ……………… district of New York. Early in the morning, factory workers and builders go to work, but it is easy to find a work in New York. A man in (9) ………………. Takes up any job he finds, (10) …………… the most badly-paid one. Câu 4: (1.5 điểm) Sử dụng dạng thích hợp của từ trong ngoặc. 1. My father (fight) ……………. For 4 years in the last war. 2. The old couple have saved a lot of money for their (retire) …………. 3. More than a thousand workers are (employ) ……………. Here. 4. These shoes look quite smart, but they are terribly (comfort) ……………… 5. He hasn’t had his hair cut for 6 months. Now it needs (cut) ………………. 6. Use a big screwdriver to (tight) ………… this screw. 7. The recent hurricane cause (wide) ………… damage. 8. I was kept (wake) …………… last night by the noise from a party in the flat above. 9. I understand (perfect) ……………. What you are saying. 10. the (die) …………… of the Hollywood actor, Jimmy Halton, was announced last night. Câu 5: (2 điểm) Viết lại các câu sau sao cho nghóa của chúng không thay đổi 1. School uniforms must be worn at all times by young pupils. - Young pupils 2. I’m more interested in the people than the job. - It’s 3. We started cooking for the party 4 hours ago. - We have 4. She knows a lot more about it than I do. - I don’t know 5. “Which one do you want, the blue or the green?” John said to her. - John asked 6. I’m always nervous when I travel by air. - Travelling 7. It seems that no one predicted the correct result. - No one 8. There was such a frightening atmosphere in that house that we had to leave immediately. - The atmosphere 9. When the Prime Minister was asked about the strike, he declined to comment. - On 10. Napoleon Bonaparte was defeated in Waterloo. It is a place in Belgium. - Waterloo Câu 6 (1 điểm) Dùng từ gợi ý viết câu hoàn chỉnh. 1. I/ be/ sure/ he/ tell/ truth/ ; he/ never/ tell/ lie/ life// 2. Not open/ door/ unless/ you/ be/ sure/ who/ visitor/ be// 3. You/ have. Work/ harder/ or/ fail/ exam// 4. They/ drive/ three hours/ before/ stop/ lunch/ roadside/ restaurant// 5. Home assignment/ must/ hand in/ before/ end/ week// Câu 7: (1 điểm) Trong mỗi câu sau đây có một lỗi. Tìm và sửa đúng. 1. The team can’t hardly wait for the last game. 2. After rising the flag to commemorate the holiday, the may or gave a long speech. 3. Never there have been more people out of work in this country. 4. When you come after class this afternoon, we discuss the possibility of your writing a research paper. 5. The wheel was discovered thoussands of years ago. ĐÁP ÁN TRƯỜNG CAO ĐẲNG SƯ PHẠM PHÚ THỌ – NĂM 2003 Câu 1: (1 điểm – mỗi phần đúng 0,1 điểm) 1. a 2. b 3. c 4. b 5. b 6. b 7. a 8. c 9. c 10. d Câu 2: (1,5 điểm – mỗi phần đúng 0,15 điểm) 1. b 2. a 3.b 4. b 5. a 6. a 7. c 8. b 9. a 10. b Câu 3: (2 điểm – mỗi ô trống điền đúng 0,2 điểm) 1. contracts 2. greets 3. all 4. hoping 5. population 6. of 7. language 8. poorest 9. need 10. even Câu 4: (1,5 điểm – mỗi từ đúng 0,15 điểm) 1. fought 2. retirement 3. unemployed 4. uncomfortable 5. cutting/ to be cut 6. tighten 7. widespread 8. awake 9. perfectly 10. death Câu 5: (2 điểm – mỗi câu đúng 0,2 điểm) 1. Young pupils must wear school uniform at all times 2. It’s the people I’m interested in, not the job itself 3. We haven been cooking for the party for four hours 4. I don’t know as (so) much about it as she does 5. John asked if it was the blue one or the green she wanted 6. Traveling by air always makes me nervous 7. No one seems to have predicted the correct result 8. The atmosphere in that house was so frightening that we had to leave immediately 9. On being asked about the strike, the Prime Minister declined to comment 10. Waterloo is a place in Belgium where Napoleon Bonaparte was defeated Câu 6: (1 điểm – mỗi câu đúng 0,2 điểm) 1. I’m sure he has told/ is telling the truth. He has never told a lie in his life 2. Don’t open the door unless you are sure who the visitor is 3. You(‘ll) have to work harder or you’ll fail the exam 4. They had been driving for three hours before they stopped for lunch at a roadside restaurant 5. Home assignment must be handed in before the end of the week Câu 7: (1 điểm – mỗi câu đúng 0,2 điểm) 1. can’t  can 2. rising  raising 3. there have been  have there been 4. we discuss  we’ll discuss 5. discovered  invented . ĐỀ SỐ 26 TRƯỜNG CAO ĐẲNG SƯ PHẠM PHÚ THỌ – NĂM 2003 MÔN : TIẾNG ANH – KHỐI D (Thời gian làm bài : 180 phút) Câu 1: (1.0 điểm). pupils. - Young pupils 2. I’m more interested in the people than the job. - It’s 3. We started cooking for the party 4 hours ago. - We have 4. She knows a lot more about it than I do. -. the green?” John said to her. - John asked 6. I’m always nervous when I travel by air. - Travelling 7. It seems that no one predicted the correct result. - No one 8. There was such a
- Xem thêm -

Xem thêm: Đề thi đại học tiếng anh - đề số 26 pps, Đề thi đại học tiếng anh - đề số 26 pps, Đề thi đại học tiếng anh - đề số 26 pps