0

Tuyển tập 100 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys)

961 6,574 53
  • Tuyển tập 100 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

Tài liệu liên quan

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 23/09/2015, 23:01

TUYN TP CC THI HSG TING ANH S Questions: I. Choose one of word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. Christmas B. character C. school D. church 2. A. traveled B. surprised C. worked D. climbed 3. A. tour B. pour C. your D. course 4. A. towel B. down C. window D. flower 5. A. cook B. food C. too D. pool II. Choose the best answer to complete the following sentences. 1. His handwriting is terrible. Its not easy at all .what he writes. A. to see B. to read C. reading D. seeing 2. The city is .on the shore of Lake Michigan. A. visited B. lied C. laying D. located 3. Kim Tan town is busier. A. becoming B. doing C. making D. having 4. The Smiths never go out in the evening, .? A. they B. dont they C. doesnt he D. does he 5. Ba is strong enough his father with the work on the farm. A. helping B. help C. helps D. to help 6. Last week my child to the biggest zoo in town by my wife. A. took B. were taken C. went D. has gone 7. I tried my. not to laugh, but I couldnt. A. good B. well C. best D. better 8. Are you proud.your country and its tradition ? A. about B. on C. of D. for 9. I want to ask my parents . some money. A. from B. for C. with D. about 10. You are very different your brother. A. to B. for C. with D. from 11. I am better English than Nam. A. than B. with C. at D. for 12. He seldom goes fishing, .? A. doesn't he B. is he C. does he D. isn't he 13. Heavy rains .the plane for several hours A. stopped B. prevented C. delayed D. kept 14. You must go to school the ages of and 16. it is compulsory. A. from B. over C. during D. between 15. Sorry to keep you A. wait B. waiting C. to wait D. waited III. Give the correct form of the verbs in brackets . 1. Ive decided (stop) .smoking. 2. I (visit) .Singapore two years ago. 3. Look at those black clouds. It (rain). 4. We are tired of (work) for low salary. 5. This is the second time you (break)a cup. 6. (you/do) the homework yet? 7. Mai is in her room. She (play) the guitar. 8. The teacher said that we should ( not make ) noise in class. 9. Water ( cover) most of the Earths surface. 10. The gate .( lock) at 6.30 p.m everyday. IV. Read the passage and answer the questions. It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. There are four seasons in the year, said the teacher, They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and every thing begins to grow. In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground. Here the teacher stopped and looked at one of the pupils stop talking, Tom,he said. Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples? Yes, sir, answered Tom. It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden. 1. Where did the lesson take place? 2. What was the lesson about? 3. What did the teacher ask Tom to do? 4. What did the teacher asked the class to do? 5. Did the teacher say Stop talking, Tom,? V. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences. 1. Their children have quite characters. DIFFERENCE 2. My brother bought a new rod yesterday. FISH 3. Mr. Jane runs his business very SUCCESS 4.I like the city life because there are many kinds of . ENTERTAIN 5. The scouts the work. VOLUNTEER 6. Is there anything on TV tonight? INTEREST 7. What is the correct of this word? PRONOUNCE 8. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local . ORPHAN 9. Relax for some minutes and youll feel more COMFORT 10. In electronics, we learn to repair .appliances. HOUSE VI. There is one mistake in each of the following sentences. Find out and correct it. 1. He has waited there for a quarter past six. (1) 2. Surface mail is many cheaper than air mail. (2) 3. They their best to keeping the family happy. (3). 4. The armchair is in the living room, among the television and sofa. (4). 5. Tourists usually have a bus to the countryside. (5) VII. Fill in the blank with one suitable word. Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) father was a comedian and his mother worked (2) a dancer and a singer. Neither of them (3) successful so the family (4) very little money. The first time he himself earned (5) by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (6) the theatre. When he (7) about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (8) was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (9) film director. He died in Switzerland in 1977, at the (10) of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing. VIII. Fill in each blank with one suitable preposition. 1. Its 2.5 kmmy school the movie theater. 2. I live Xuan Dieu street.my grandparents 3. She is talkingher students in the school yard. 4. My new house is different.my old house. 5. My father is a farmer. He works a farm. 6. Does your aunt work .the central hospital? Yes, she is a nurse there. 7. Im always busy. I must work early morning until night. 8. Mr. Minh is a journalist. He writes Tuoi Tre newspaper. 9. This apartment is suitable.my family. 10. I often help my parents .the housework after school. IX. Rewrite the following sentences so that the meanings stay the same. 1. She eats more chocolate than I. I . 2. Vinh keeps forgetting his homework. Vinh is . 3. Keeping the environment clean is very important. Its. 4. No one helped Lan to the homework. Lan 5. Its three years since I last spoke to her. I havent 6. Tam doesnt type as fast as she used to. Tam used . 7. How long is it since you used the car? When 8. We started living here 15 years ago. We have . 9. Lets meet inside the center ,at the cafe corner? How. 10. Nam is very strong, he can heavy work. Nam is strong P N S Question I : ( 1,25 marks ) 1. D 2. C 3. A 4. C 5. A Question II : ( 3,75 marks ) 1. B; 2.D; 3. A; 4.A ;5. D; 6. B; 7. C; 8.C; 9. B; 10. D;11. C, 12. C;13. C ;14. D; 15. B Question III : ( 2,5 marks ) 1. to stop 2. visited 3. is going to rain 4. working 5. have broken 6. Have you done 7. is playing 8. not make 9. covers 10. is locked Question IV : ( 1,25 marks ) 1. The lesson took place in a small school in England. 2. The lesson was about the seasons of the year. 3. The teacher asked Tom to stop talking. 4. The teacher asked the class to listen to him. 5. Yes ,he did Question V : ( 2,5 marks ) 1. different 6. interesting 2. fishing 7. pronunciation 3. successfully 8. orphanage 4. entertainment 9. comfortable 5. voluntary 10. household Question VI : ( 1,25 marks ) 1. for-since .many-much 3. keeping-keep 4. among - between 5. have - take ( 2,5 marks ) Question VII : 1. His 2. as 3. was 4. had 5. money 6. in 7. was 8. he 9. and 10. age Question VIII: ( 2,5 marks ) 1. from - to.;2. on - with; 3. to; 4. from; 5. on; 6. in; 7. from; 8. for; 9. for; 10. with Question IX : ( 2,5 marks ) 1. I dont eat as much chocolate as she does. 2.Vinh is always forgetting his homework. 3.Its very important to keep the inviroment clean. 4.Lan did the homework herself. 5.I havent spoken to her for three years. 6.Tam used to type fast. 7.When did you use the car? 8.We have lived here for 15 years. 9.How about meeting inside the center,at the cafe corner. 10. Nam is strong enough to heavy work. B. Hng dn chm Thang im 20: Mi cõu ỳng c 0,25 im ; 80 cõu x 0,25 = 20 im ễN THI HSG ANH S I/ Section one: vocabulary and structures Question 1: Choose the best answers (20 pts) 1. Dont be silly! That .possibly be Rivaldo! a. mustnt b . shouldnt c. wont d. cant 2. No sooner had we started the game, .it began to rain. a. than b. then c. that d. and 3. I be interested in playing badminton as a child. a. could b. ought to c. might d. used to 4. Theyve told you time and time . not to go out at night. a. to b. over c. again d. before 5. Sorry Im late, but I feed my little son before leaving home. a. needed b. must c. had to d. was to 6. Smith writes very quickly. Hes .finished his essay. a. already b. been c. for d. yet 7. What are you going to do? - I dont know. I havent made my mind yet. a. on b. at c. in d. up 8. Ive to Paris. I went there in March. a. been b. gone c. just d. yet 9. This is the first . Ive ever lived far from home. a. already b. since c. that d. time 10. What did the girl say ? a. at you b. for you c. you d. to you? 11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it raining there. a. was b. is c. should be d. to be 12. The last time I saw Khang, he looked very relaxed. He explained that hed been on holiday the week. a. earlier b. following c. next d. previous 13. We wonder the tickets are on sales yet. a. what b. when c. whether d. where 14. When I rang Oanh some time last week, she said she was busy .day. a. this b. that c. then d. the 15. Which word has the underlined part pronounced differently from the others? a. just b. sun c. put d. bucket 16. Which word has the underlined part pronounced differently from the others? a. instead b. head c. heap d. dead 17. Which word has a different stress in the group? a. amount b. inventor c. garbage d. resource 18. This film must be new. Weve seen it before. a. ever b. never c. since d. yet 19. He hates .to something by others. a. to be asked b. asking c. being asked d. to ask 20. Lets go camping in the mountain, ? a. we b. can we c. will we d. shall we Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses. (20 pts) 1. Phuong Linh arranged flowers the most .(attract) in the contest. 2. It is a contest in which (participate) have to read two poems in English. 3. .(environment) are concerned about the use of dynamite to catch fish. 4. Years later, she passed me in the street without even a small sign of .(recognize). 5. Nam put (press) on that towel to stop the bleeding. 6. After many years of (fail), Edison finally succeeded in inventing the light bulb. 7. We use first-aid in order to ease the victims pain and (anxious). 8. She felt (relief) after she passed the exam. 9. Youll meet the tour guide on your (arrive) at the hotel. 10. We can take buses or trains to Northern (destine) of Nha Trang. 11. Sapa is considered the most beautiful .(mountain) resort in the north of Viet Nam. 12. Its now high time you knew how to dress and (dress) yourself. 13. We are having a good time here. People on the island are very friendly and .(hospitality). 14. The police are interested in the sudden (appear) of the valuable painting. 15. I wrote .(end) letters of application but I got no reply. 16. A fairy appeared and ( MAGIC )changed her old clothes 17. The tiger wanted to see the farmers ( WISE ) 18. In that story, the prince got ( MARRY )to a poor girl 19. Let me get an ( APPLY ) form and I can fill out 20. He was . ( FOOL ) to say that English is helpless II/ Section two: reading comprehension Question 1: Read these passages and match the each passage to its title. There is ONE title you neednt use(10 pts) A. How I began D. My most frightening experience B. The worst aspect of my hobby E. Why I like my hobby C. My hopes for the future F. When and where I it 1. __________ For me, every weekday begins the same: I get up at 7.00. I have breakfast, I take the bus to school, I go to lessons . I dont hate this daily routine, but it isnt very thrilling. In the evenings, however, I drive Formula cars, build enormous cities and defend my planet against aliens. In short, I play computer games. Its like entering a different world. Thats why I love playing them so much. 2. __________My interest in computer games has taught me a lot about computer graphics. I want to study computing at college, and learn how to design and program games. Eventually, Id like to start my own software company, creating and testing new games. That way, I could spend all day doing what I love most. 3. ____________Computer games are interesting because they often contain stories and characters. The games are getting better all the time, but they are also getting more expensive. The only thing I dont like about my hobby is the cost! New games are often about $50. 4. ____________ Some of my friends from school are interested in computer games too. We normally meet at my house in the evenings and play for a few hours. We sometimes play at weekends, but if the weathers good I prefer to go cycling or play basketball instead. 5. ____________ I first became interested in computer games about four years ago. I was staying with my cousin for the weekend. He had some games and he taught me how to play them. I became hooked immediately! When I got home, I decided to save all my money for buying games. Now Ive got about twenty different games. Question 2: Read the text and choose the best answer to fill in each gap.(10 pts) Have you ever followed instructions for knitting something or have you read a piece of music? If you have, you have behaved in a similar way(1) a computer. A computer obeys a program to carry out a particular task. Just (2) . a knitting pattern is expressed in numbers and piece of music in lines and dots, so a computer program is (3) . in the form of programming language. Like the English language (or any other language), there are (4) of grammar, and a program must be correct in every way. There are hundreds of programming language, but only (5) . are well-known and widely used. The most popular language which is used in offices(6) Cobol. This language is used for printing payrolls and keeping records of goods. Engineers and scientists use Fortran (7) carry out calculations. (8) . neither of these two programs is very popular with people working on home computers. Basis is the most popular language for home computers, chiefly (9) .it is easy to learn and use. (10) . these languages are useful for many purposes, it is time that a new simple program was devised. Such a program ought to be not only easy to use but also completely reliable. 1. A. to B. as C. so D. from 2. A. like B. by C. too D. as 3. A. expensive B. expresses C. expressed D. expressing 4. A. rules B. laws C. regulations D. principles 5. A. a little B. a few C. much D. a lot of 6. A. called B. calling C. is called D. is calling 7. A. so as for B. in order that C. so as that D. in order to 8. A. In addition B. Therefore C. Consequently D. However 9. A. because B. if C. because of D. unless 10. A. Even B. Despite C. Although D. In spite Question 3: Find and correct one mistake in each line of the passage below.(10 pts) Nam is a student. This year he had a very interested summer holiday. He traveled with him classmates to a mountainous area in Hoa Binh province. They gone there to help make a road through a forest among two villages. It was very difficult because there had no water to drink and no shops where we could bought food, said Nam. It was also cold and wet in the mountains. It is one of the wetter place in the 10 country. Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, but he says it was the best thing he has ever did. He is hoping to return next year to any more work there. III/ section three: writing Question 1: Rearrange the words to make meaningful sentences.(15 pts) 1. exported / many / last year / rice / how / to/ Japan / tons / were / of / ? 2. trees / planting / on / the boys / the hill / group / are / the / in / volunteer / . 3. rain / heavy / from / prevented / the / playing / us / soccer. 4. if / he / me / some / asked / I / money / could / then / lend / him / 5. design / to send / friends / someone / greetings / Englishman / a card / Christmas / to / an / his / had /. 6. Le Lai Street / are/ living / they / in / at / An Giang / their / with /children / 186. 7. uncle / spent / most / their /of /the /violin / practicing / his time / in / room /music /the/. 8. which / us / tells / sentence / that / more / than / is / she / her / beautiful / sister /? 9. his / friends / old / unlike / he / is / impolite / very /. 10. going / fatherland / month / Kenny / his / is / family / next / visit / with / his / to /. 11. colleagues / go / he / to / to / weekend / and / dont / have / at / work / the / his /. 12. there / she / near / wanted / a / here / was / museum / know / to / if /. 13. hold / going / their / are / they / tomorrow / party / house / at / to / a /. 14. going / arent / are / boys / the / the / they / canteen / to / school /? 15. for / youll / meeting / late / be / the / if / bed / to / soon / dont / you / go Question 2: Rewrite sentences as directed so that it has the same meaning as the sentence given.(15pts) 1. Thinking of making toys from used paper was his interesting idea. Its interesting that 2. He hasnt come back to his home village for over 20 years now. Its . 3. Thats the strangest film Ive ever seen. I have never 4. Please dont interrupt me while I am speaking. Id rather . 5. Get up now or youll be late for school. If 6. The last time we met each other was ten years ago. We havent 7. Finding accommodation at busy time in Da Lat is difficult . Its . 8. Originally, tennis was an indoor game. Tennis used . 9. My father prefers living in the countryside to living in the city. My father likes . 10. Nobody in my class is as intelligent as Lan. Lan is 11. Have you ever played a computer game before? Is this . 12. France presented the Statue of Liberty to the United States in 1876. The Statue 13. The water was so cold that the children couldnt swim in it. The water wasnt 14. He hasnt chatted with his classmates through the Internet for ages. Its ages . 15. People should stop experiments on animals. Experiments The end TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Kè THI HSG 2013 2014 MễN : Anh - Thi gian : 120 phỳt H v tờn: . . . . . . . . . . . . . . . . . Lp : . . . . . . . . . . . . . . im bng s im bng ch Ch kớ giỏm th Ch kớ giỏm kho Mó phỏch Mó phỏch I-Khoanh tròn đáp án số a, b and c: 1-Lan is beautiful clever. a-so / that b-enough / to c-both / and 2-What you intend ? a-to buy b-bought c-buying 3-My grandfather stopped cigarette. a-to smoke b-smoked c-smoking 4-Tim is old enough.with machines. a-work b-working c-to work 5-I wish Iplay football like Ronaldo. a-can b-could c-am able to 6-How many people took part.the contest. a-at b-in c-on 7-The village.noisy. a-is become b-is becoming c-are becoming 8-She told me these books to her house. a-to take b-take c-taking 9-Mary is lookingher school bag. a-for b-of c-with 10-Susan has worked for that company years. a-Since b-during c-for II-Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống: 1-Lans family came to this city1985. 2-He had a lot of troubles with Englishthe beginning. 3-Our class is going to that museum.Thursday. 4-The doctor looks sick people. 5-It is about 30 kms from Ha Noi my house. PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS 6-Do you get to schoolthe morning? III-Viết lại câu cho nghĩa không đổi với nghĩa câu trớc : 1-He said to her : Ill take you home ->He said 2-People are going to build a bridge over my house. ->A bridge. 3-Hoa loves reading the story. ->Hoa enjoys 4-I dont like to watch TV everynight. ->I dislike. 5-They repaired this road in 2002. ->The road 6-Tea is warm. I can drink it. ->Tea is IV-Cho dạng động từ ngoặc : 1-This film is the best one I ( ever see ) . 2-I ( not see ) him since he (leave ) this school. 3-My father (work ) for the Garment factory since 1987 4-We (spend) several weeks in Ha Long bay last summer. 5-Lan and Nga (not finish) their homework yet. 6-They enjoy ( live ) in Nha Trang. V-Điền vào chỗ trống dạng thích hợp từ ngoặc : 1-It is a three star hotel but it is not very.( EXPENSE) 2-The facsimile wasby Alexander Bain in 1943. ( INVENT) 3-New ideas can beby private inventors. (DEVELOP ) 4-Is Quang Trung school your first.position . ( TEACH) VI-Tìm lỗi sai sửa lại cho : 1-The mail sort by computers before delivery. 2-Children educate in part by television directed by computers 3-Your study will improve when you know how use computers more effectively. 4-IsComputers use in directing flights of planes and controlling their airspeeds. VII-Đọc trả lời câu hỏi: The ancient town of Hoi An lies on the river Thu Bon, more than 30 kms to the south of Da Nang. Occupied by early western traders, Hoi An was one of the major old time comercial ports of South Asia in the 16th century. PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Hoi An is famous for old temples, pagodas, tiled roof houses and narrow streets. Tourists can visit the relics of Sa Huynh and Cham civilizations. They can also enjoy the beautiful scenery of the river Thu Bon, Cua Dai beach, etc . In recent years, Hoi An has become a very popular tourist destination in Viet Nam. Importantly, the committee of the World Heritages of UNESCO officially certified Hoi An as a World Heritage Site in 1999. Questions: 1-How far is it from Hoi An to Da Nang ? 2-What is Hoi An famous for ? 3-Can tourists visit a lot of beautiful places in Hoi An ? 4-When was Hoi An recognized as a World Heritage Site? TEST 09 Answer key: I-4 points ( ý đợc 0,4 điểm ) 1-c 2-a 3-c 4-c 5-b 6-b 7-b 8-a 9-a 10-c II-3 points ( ý đợc 0,5 điểm ) 1-in 2-at 3-on 4-after 5-to 6-in III-3 points ( ý đợc 0,5 điểm ) 1-He said to her he would take her home. 2-A bridge is going to be built over my house. 3-He enjoys reading the story. 4-I dislike to watch TV every night. 5-The road was repaired in 2002. 6-Tea is warm enough for me to drink. IV-3 points ( ý đợc 0,5 điểm ) 1-have ever seen 2-have not seen left 3-has worked 4-spent 5-have not finished 6-living V- points ( ý đợc 0,5 điểm ) 1-expensive 2-invented 3-developed 4-teaching VI-1 points ( ý đợc 0,25 điểm ) 1- sort -> is sorted 2-educate -> are educated 3-how use -> how ot use 4-use -> are used VII-4 points ( ý đợc điểm ) 1-Hoi An is over 30 kms from Da Nang. 2-Hoi An is famous for old temple, pagodas, tiled roof houses and narrow streets. 3-Yes, they can PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS 4-In 1999. PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Kè THI HSG 2013 2014 MễN : Anh - Thi gian : 120 phỳt H v tờn: . . . . . . . . . . . . . . . Lp : . . . . . . . . . . . . . . im bng s im bng ch Ch kớ giỏm th Ch kớ giỏm kho Mó phỏch Mó phỏch I. Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D ( point ) : 1. 2. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. A. business A. hour A. finished A. few A. corn A. wear A. both A. shoot A. laughter A. the B. send B. horn B. stopped B. threw B. carriage B. where B. dozen B. food B. caught B. them C. noisy C. high C. pronounced C. knew C. city C. hair C. close C. poor C. taught C. they D. workers D. home D. closed D. new D. car D. here D. so D. mood D. daughter D. three II. Choose the best by circling the corresponding letter A or B, C, D ( 2.5 points ) : 1. I sometimes stay bed until lunchtime. A. in B. on C. at D. by 2. He has gone abroad. He will return A. for two years B. in two years C. for two years ago D. in next two years 3. Please the radio, its too noisy. A. slow down B. turn down C. put down D. let down 4. to swim across a flooded river. A. Dangerous C. Very dangerous is B. There has danger D. Its dangerous 5. Every car a number at the back and front. A. is having B. have C. has D. are having 6. The singers were at the microphone at the time of the broadcast. . . A. It was a successful broadcast C. It was a charity broadcast B. It was an education broadcast D. It was a live broadcast 7. Good morning Susan. This is my sister, Emily. . . A. What you do? B. How you do? C. What you like? D. Don't I meet you? 8. . , Sir? - Fruit salad, please. A. What would you like for dessert B. What dessert you would like C. How would you like for dessert D. How dessert would like 9. Could you tell me to get to the bank? A. where B. what C. how D. place 10.You did very in your study. A. good B. excellent C. bad D. well PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS 11. Wait a minute I want to a picture of you and the baby. A. take B. give C. make D. 12. Airmail is much . than surface mail. A. expensive B. very expensive C. more expensive D. most expensive 13. No one can make me . my mind ? A. change B. changing C. to change D. changed 14. What are you cooking in that saucepan ? It . good ? A. makes B. feels C. smells D. tastes 15. This is my book and . . A. that are yours B. those are your C. that are your D. those are yours 16. Lan's got dark hair, but . is fair. A. his brother's hair B. his brother hairs C. his brother hair D. his brother hair's 17. What's your birthday, Ann ? - It's . A. on the thirty-one of July B. on the thirty-first of July C. on July the thirty-one D. in July the thirty-first 18. Tommy is a better swimmer than Tony. A. No one can swim as well as Tommy and Tony. B. Tommy is the best swimmer of all, apart from Tony. C. Tony cant swim so well as Tommy. D, Tony cant be better than Tommy. 19. Christine finds it easy to make friends. A. It is easy to make friends to Christine B. Christine has no difficulty making friends. C. Christine has a lot of friends. D. Christine is fond of making friends. 20. She started learning English years ago. A. She started learning English years. B. She has learnt English for years. C. She started learning English since years. D. She learnt English since years. 21. Walking a mile a day is good exercise. A. It is good exercise for walking a mile a day. B. It is good exercise walking a mile a day. C. It is good exercise to walk a mile a day. D. It is good exercise to walking a mile a day. 22. We / collect stamps. A. We likes collecting stamps C. We like to colleting stamps B. We likes stamps collect D. We enjoy collecting stamps. 23. What time / you / work ? A. What time you work ? C. What time you start work ? B. What time you go work ? D. What time you go to work ? 24. I / ski / the winter / sometimes. A. I ski the winter sometimes. C. I sometimes go skiing in the winter. B. I ski on winter sometimes. D. I sometimes go to ski in winter. 25. He / weak / that job. A. He is too weak to that job. C. He doesn't week to that job. B. He is weak doing that job. D. He does that job weak. III. Give the correct tense or form of the verb in brackets ( point ) : 1. He couldn't make his motor bike (start ) this morning. 2. I dislike (listen ) . to music while (do) my homework. 3. These tigers used (keep) in iron cages . PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS 4. What you (do) when I (phone) . you last night ? 5. When we entered his room, we (see) him (sleep) . in an armchair. 6. She said that her mother (not be) very well, so she (can not) . go to the party. 2/ . ; Answers : 1/ . 3/ . 4/ . ; . 5/ . ; 6/ . ; . IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct by circling the letter A or B, C, D ( point ) : 1. The new model costs twice more than last years model. A B C D 2. Her husband hasn't done anything at home for year. A B C D 3. It's not good for healthy to smoke and to drink wine. A B C D 4. After said good bye to my parents, I went to school with my sister. A B C D 5. Sorry. I'm very tired that I can't stay any longer . A B C D 6. I used to getting up late when I was small. A B C D 7. At first I found it strangely to drive on the left side of the road. A B C D 8. I will intend to go back home when I finish my education. A B C D 9. The phone rung while I was washing the dishes. A B C D 10. Henry's friends told themselves to put his coat on the rack in their hall. A B C D V. Read the passage carefully . Then the exercises below: ( 1.5 points ) : Why people in many countries learn English ? It is not difficult to answer this question. Students learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers learn it for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers and magazines in English. 1. The following statements are true ( T ) or false ( F ). Put T or F at the end of each statement : a/ English is learnt by people in many countries. b/ Students learn English because their parents make them. c/ Teenagers learn English because they want to go abroad. d/ Many adults learn English because it helps them in their work. e/ Books are always in English at the college or university. . 2. Answer these questions: a. Why students learn English at school ? PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS b. What you often to improve your English ? VI. Use the correct form of the word given in capitals at the end of each sentence (1p): 1. Paris is ____ for the Eiffel Tower. ( fame ) 2. I think these thick clothes are very _____ for cold weather. ( suit ) 3. It's ______ in England to eat turkey on Christmas Day. ( tradition ) 4. On Christmas Day, I often send my close friends ___ cards. ( greet ) 5. Tam Dao is a wonderful _____ resort in Vietnam. ( mountain ) 6. How ______ of you to break that cup ! ( care ) 7. We hate him because of his ____ to the children. ( Kind ) 8. The boy ate two of the cakes _____ . ( hungry ) 9. I had my bike ____ yesterday. ( repair ) 10. Women nowadays have more ____ to participate in social activities. ( free ) VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first . Use the word in brackets ( points ) : 1. Your shoes are as big as mine. ( size ) . 2. If you run a lot, youll be fitter. ( The ) . 3. Could you tell me the way to the nearest Post office, please ? ( mind ) ? 4. She is too young to that work. ( enough ) 5. Who wrote that poem ? ( by ) 6. Martin said to Susan : " Can you work on Saturday ? " ( could ) 7. When I was young , I regularly walked to school . ( used ) 8. Im very sorry I dont remember your birthday. ( wish ) 9. Yesterdays work was easier than todays . ( difficult ) PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS . 10. Hoa said " Would you like to join me for dinner, Mai ? " ( invited ) Hớng dẫn chấm TEST 04 I. Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D ( point ) : 1- B 6- D 2- A 3- D 4- B 7- B 8- C 9- A Note : 0.1 p for each correct choice. 5- C 10- D II. Choose the best by circling the corresponding letter A or B, C, D ( 2.5 points ) : 1- A 2- B B 4- D 5- C 6- D 11- A 16- A 7- B 12- C 17- B 8- A 13- A 18- C 9- C 14- C 19- B 10- D 15- D 20- B Note : 0.1 p for each correct choice. 21- C 22- D 23- D 24- C 25- A III. Give the correct tense or form of the verb in brackets ( point ) : 1. start 2. listening ; doing. 3. to be kept 4. were __ doing ; phoned. 5. saw ; sleeping. 6. was not / wasnt ; could not / couldnt. Note : 0.1 p for each correct verb form . IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct by circling the letter A or B, C, D ( point ) : 1-B 6-B 2-D 3-B 4-A 7-C 8-A 9-B Note : 0.1 p for each correct choice. 5-B 10-B V. Read the passage carefully . Then the exercises below: ( 1.5 points ) : 1. a T ; b F ; c F ; d T ; e F. Note : 0.2 p for each correct choice. 2. a/ ( Students learn English at school ) because it is one of their subjects. b/ Students own answer. Note : 0.2 p for correct answer 2a, and 0.3p for correct answer 2b. VI. Use the correct form of the word given in capitals at the end of each sentence (1 point ) : 1. 2. 3. 4. 5. famous suitable traditional greeting mountainous 6. careless. 7. unkindness. 8. hungrily. 9. repaired. 10. freedom. Note : 0.1 p for each correct word form. PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first . Use the word in brackets ( points ) : 1. Your / My shoes and mine / yours are the same size. 2. The more you run, the fitter you will be. 3. Would you mind telling me the way to the nearest Post Office ? 4. She's not old enough to that work . 5. Who(m) was that poem written by ? 6. Martin asked Susan if / whether she could work on Saturday . 7. When I was young, I used to walk to school. 8. I wish I remembered your birthday. 9. Todays work is more difficult than yesterdays. 10. Hoa invited Mai to join her for dinner. Note : 0.2 p for each correct sentence . TOTAL : 10 POINTS THE END PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Kè THI HSG 2013 2014 MễN : Anh - Thi gian : 120 phỳt I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms) Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number 0)(1,0 ms). 0. He is .good teacher. A. a B.the C.an D.one 1) Bao is the most He spends his free time doing volunteer work at the local hospital. A. reserved B. sociable C. different D. humorous 2) Mr. Nam called about his stationery order. He said Mrs. Van could him at 634 082 A. talk B. speak C. reach D. tell 3) Nam here for a week A. is B. was C. be D. has been 4) Your mother is beautiful. She has . A. long straight black hair B. straight long black hair C. black long straight hair D. hair long straight black 5) They are offering a 10% on all computers this month. A. reward B. discount C. reduce D. cut Your answers: A Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table below. (2,0ms) I (0) . several good friends but I suppose that my best (1) . is Ellen. We have been friends with each other (2) . we were very young because she used to live next door to me. We were in the (3) . class at school. She has always been much more clever than me at all subjects. I dont mind (4) she often help me with my homework! Anyway, I have always been better at sport than she is. I beat her at tennis and she didnt like that. In fact, she hates (5) at anything and gets very annoyed if she does. That is the only thing that I dont like about her. Otherwise, she has a great sense of (6) . and she always makes me laugh. We get on very well (7) although we have arguments about silly little things sometimes. Ellen and her family moved to another district last year but I (8) see her a lot. Were planning to go on a (9) around Europe next summer. Im really looking forward to it because I think well (10) . a lot of fun and see exciting places. Your answers: have 10 PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then correct it. Write your answer in the table below (2,0ms). Do you have (0) some close friends? I think everybody has at least one close friend in his life. And so I. I has two close friends: Linh and Chi. We are in the same class at the primary factory and the secondary school. We are also neighbor so we spend most of their time studying and playing together. Chi is a beauty girl with big black eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student and always studies the better in my class. She also likes read. Linh isnt as beautiful as Chi and she has a lovely smile and looks very healthy. Linh is very sporty. She spends most of her free time playing sports. Linh is a volleyball star on our school team. She is very sociable and has a good sense of humorous. Her jokes always make us laugh. I love both of my friends and I always hope our friendly will never die. Your answers: 0. some 1. 2. 3. 4. 5. any 6. 7. 8. 9. 10. Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N)-Tick () the correct column (1,0ms) Last week I went with my elder brother to visit our National Library. We came there early in the morning and the library was crowded with school children. It was a Saturday morning. Before our country became free, it was known as Raffles Library. It is said to be one of the modern libraries in Asia. The library is situated in Stamford Road beside our National Museum. There are hundred thousands of books in the library including valuable reference books, for university students. Almost all secondary school students are members of the library and they are allowed to borrow four books at a time. STATEMENTS (T) (F) (N) 0) It was in the summer 1)They went to the library last month 2) There were a lot of school children in the library 3) They came there on Sunday 4) That library used to have another name 5) It is the most well-known library in the world. 6) It is in front of the Nation Museum 7) There are few books in the library 8) Most of the members of the library are secondary school students 9) They can borrow four books in a school-year. 10) They will come there tomorrow Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There are more words than blanks (2,0ms) in are work no days get planted take soon didnt as to build schools over lived responsibility Everyone is interested (0) .in .education all (1) .the world in big countries and in small ones, in cities as well as in villages. People (2) .building better (3) . PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS In one little village in the Philippines there was (4) school at all. A typhoon blew down the old school and many of the homes and a new school. When the storm was over, everyone set to work (5) homes and new schools. They cut bamboo poles to make the walls of the school and used palm leaves for the roof. To separate the rooms, they built screens of grass and palm leaves fastened to bamboo frames. On hot (6) , they pushed all the screens back to let in as much air (7) possible. Even the children helped. They made paths of stone and sand, and (8) flowers along the edges. (9) ., they finished a fine new village school. It didnt (10) any money to build this fine school, but it took a lot of hard work. No wonder, everyone was proud of it. And all were proving that everyone was interested in education. Your answers: in 10 Part 6: Complete the following passage, using the correct form of the verb given in the box below. (2,0ms) spend feel catch have make be visit get walk take enjoy Last week, my friend and I (0) spent a weekend in the countryside. We (1) my uncles farm. I had been to the farm several times before, but this was the first time for my friend. Naturally, it (2) . a great event for him. Finally, the days came. It was a fine morning. We (3) .up very early because we wanted to leave home after breakfast. We (4) . the journey by bus. We reached my uncles farm at noon. After lunch we spent many hours (5) round the village to see the sights and working through the wood to look for birds nests. In the next morning, we (6) a big breakfast with plenty of farm products. After breakfast, my uncle (7) . us to a small lake not far from home. There we fished and had a nice lunch with the fish we (8) . The weekend was short; however, we (9) it very much. The country air was fresh and pure. We (10) .healthy and strong when we came back to the city for our school work. Your answers: spent 10 II/ WRITING :(8,0 ms) Part 1) complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets (2.0ms) 1) British people (drink) . more and more wine, apparently 2) Lisa (not go) .to work yesterday. She wasnt feeling well. 3) That bag looks heavy. I (help) .you with it. 4) We (not see) Tom since we left school. 5) Ask him (come) in. Dont keep him (stand) at the door 6) We (have) a party next Sunday. Would you like (come) ? 7) you (be) . away? Yes I (go) .to the country last Sunday PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS 8) If you arrive after 4pm, the bank (be) .closed. 9) Hoa (study) English since 2007 10) Bao suggested (meet) at the cafe corner. Part 2: Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the word(s) provided. The (0) is an example for you. (2,5ms) 0. He is taller than her She.as She is not as tall as him. 1) Ba isnt old enough to ride his bike to school. -->Ba is 2) Where does she live? -->What .? 3) Can you help me, please? -->Could you .? 4) Can you turn down the radio? Miss Jackson said to Mary. -->Miss Jackson asked 5) Their mother said to them, Dont make so much noise -->Their mother asked . 6) A bike is cheaper than a motorbike. -->A motorbike 7) No one helped Ba draw that picture. -->Ba drew 8) We have been here since last week. -->We came . 9) Its one year since I last saw him -->I havent 10) Hoa went to school late this morning because of watching TV late last night. --> .because . Part 3: Put the words in their correct order to make complete sentences. Beginning with the underline words. There is an example for you (Number 0)(1,25ms) 0. teacher/ He / a / is. He is a teacher. 1) community meeting/ They/ organized/ the situation/ discuss/ have/ in order to/ the situation. . 2) he/ loves/ but/ Ba/ like/ playing/ doesnt/ glasses/ video games/ gathering. . 3) close friends/ the same/ Do/ characters/ and/ have/ you/ or/ different/ your. ? ? 4) cook/ youll/ yourself/ Im/ have/ but/ dinner/ to/ sorry. . 5) example sentences/ the words/ They/ remember/ one or two/ the right way/ each new word/ write/ how to use/ with/ in order to/ in. PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS B/ PHN VIT I/ LANGUAGE FOCUS AND READING (10 ms) Part 1: Choose the word or phrase which best completes each of the following sentences. Write your answers in the table below. There is an example for you (Number 0)(1,0 ms). (0.2 x 5) Sentence Answer A B C D A B Part 2: Read the text below and think of the word which best fits space .Use only one word in each space .The first one has been done for you. Write your answers in the table below. (2,0ms) (0.2 x 10) Blank Answer have friend since same because losing Blank Answer humor together still trip 10 have Part 3.There are 11 mistakes in the following paragraph. Underline the mistake then correct it. Write your answer in the table below (2,0ms). (0.2 x 10) Wrong 0. some 1.has 2. factory 3. their 4. beauty 5. better Right any have school our beautiful best Wrong Right 6. read reading 7. and but 8. on in 9. humorous humor 10. friendly friendship Part 4: Read the following passage carefully then say whether the statements are true (T), false (F) or no information (N)-Tick () the correct column (1,0ms)(0.1 x 10) 1) F 2)T 3)F 4)T 5) F 6) F 7) F 8) T 9) F 10)No Part 5: Complete the following passage, using the word given in the box below. There are more words than blanks (2,0ms) (0.2 x 10) Blank Answer in over are schools no to build Blank Answer days as planted Soon PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP 10 take TI LIU LUYN THI HSG LP FOR 8TH FORMS GIFTED STUDENTS Part 6: Complete the following passage, using the correct form of the verb given in the box below. (2,0ms) (0.2 x 10) Blank Answer spent visited was got made walking Blank Answer had took caught enjoyed 10 felt II/ WRITING :(8,0 ms) Part 1) complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets (2.0ms) (0.2/cau x 10) 1) are drinking; 2) didnt go; 3)will help; 4) havent seen; 5) to come/ standing 6) are having/ to come; 7) Have you been/ went; 8)will be; 9) has studied; 10) meeting Part 2: Rewrite the sentences without changing the meaning, beginning with the word(s) provided. The (0) is an example for you. (2,5ms) (0.25 x 10) 1)Ba is too young to ride his bike to school 2)What is her address? 3) Could you me a favor? 4)Miss Jackson asked Mary to turn down the radio 5) Their mother asked them not to make so much noise. 6) A motorbike is more expensive than a bike 7) Ba drew that picture by himself. 8) We came here one week ago. 9) I havent seen him for one year/ since last year. 10) Hoa went to school late this morning because she watched TV late last night. Part 3: Put the words in their correct order to make complete sentences. Beginning with the underline words. There is an example for you (Number 0)(1,25ms) (0.25 x 5) 0. teacher/ He / a / is. He is a teacher. 1) They have organized a community meeting in order to discuss the situation. 2) Ba loves playing video games but he doesnt like gathering broken glasses 3) Do you and your close friends have the same or different characters? 4) Im sorry, but you have to cook dinner yourself. 5) They write one or two example sentences with each new word in order to remember how to use the words in the right way. -THE END-GOOD LUCK TO YOU! PREPARED & RELEASED BY BèNH THPT LIN SN, LP THCH - VP [...]... not want to leave 81 Watching television is considered the most popular kind of entertainment nowadays 82 After many experiments, finally the first successful flight was made by the Wright brothers 83 My grandfather used to tell us stories until we fell asleep 84 I used to collect shells when I was a kid 85 My uncle moved to Ho Chi Minh City in 1 987 and he has lived there since then II 86 Tom is a hard... 83 My grandfather / used / tell / stories / until / we / fall / asleep 84 I / used / collect / shells / when / be / kid 85 My uncle / move / Ho Chi Minh City/ 1 987 / and / live / there / then II Rewrite the following sentences so that it has a similar meaning to the first 86 Tom works hard as a student Tom ……………………………………………………………………………… 87 It is good exercise... Best wishes, Peter Dear Uncle Tom, 15 ÁP ÁN S 3 HƯ NG D N CH M MÔN: TI NG ANH L P 8 SECTION I: GRAMMAR AND VOCABULARY (5.0 pts) Question 1: Choose the best answers 1 a 2 b 3 d 4 c 5 b 6 a 7 d 8 c 9 a 10 d 11 b 12 a 13 c 14 d 15 b Question 2: Match a verb in A with a phrase in B to have a completel phrase 1j 2f 3a 4h 5c 6i 7d 8g 9b 10e Question 3: Supply the correct forms of the word in parentheses... Vocabulary I 1C 2A 3B 4D 5A 6A 7B 8C 9A 10B II 11 flights 12 entertainment 13 useless 14 childhood 15 unhelpful B Grammar And Structures I 16 D 17 A 18 C 19 D 20 C 21 B 22 A 23 D 24 D 25 D 26 C 27 B 28 A 29 D 30 C 31D 32B 33 D 34.D 35 D II 36 A 37 B 38 C 39 D 40 A III 41 are written 42 was created 43 have been published 44 have been added 45 is done C Speaking I 46 C 47 E 48 A 49D 50 B II 51 B 52 A 53... display 58 gather 59 ring 60 custom 61 midnight 62 bring 63 gifts 64 symbolize 65 particularly II 66 A 67 A 68. B 69 D 70.A 71 C 72 A 73 D 74 B 75.C E Writing I 76 Early this morning the children decided to go for a run 77 Life in the country is definitely changing for the better 78 The date of the meeting will have to be changed tomorrow 79 Tom was having a shower when the telephone rang 80 Last year,... ……………… (45 do) by 20 000 people who regularly edit the pages The amazing thing is that the information is completely free C Speaking I Matching the question in column A with the suitable answer in column B A B 46 What do you think this machine is for? A Yes, sir 47 Would you mind if I opened the door? B Tall, thin, short curly hair 48 Would you like to go through the C I have no idea departure lounge?... customer to bring it back if it didn’t fit well 96 We haven’t seen him since 1 988 97 It took Peter 3 hours to repair his computer 98 Unless you finish your homework, you will not be accepted 99 I warned the boys not to swim out too far 100 Because of the terrible traffic, they arrived late S 5 §Ò kiÓm ®Þnh chÊt l−îng häc sinh giái I Choose the underlined part that pronounced differently from the others... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14B 15C 16 17 18 19 D A D C C A D A D D C C B C A D C Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses (20 pts) 1 attractively ;2 participants; 3 environmentalists; 4 recognition; 5 pressure; 6.failure 7 anxiety; 8 relieved; 9 arrival 10 destinations11 mountainous 12 undress 13 hospitable; 14 disappearance 15 endless 16 magically 17 wisdom 18 married 19 application... changing / the better 78 The date / meeting/ will/ have to/ change/ tomorrow 79 Tom / have / shower / telephone / rang 20 80 Last year / we /spend / week / My Son / and / I not want / leave 81 Watching / television / consider / most / popular / kind / entertainment / nowadays 82 After /many / experiments / finally /... friend the answer to the question now A is known B know C is knowing D knows 17 I think I’ll buy this pair of shoes They me really well A fit B are fitting C have fit D are fitted 18 I’ll tell my uncle all the news when I him A will see B am going to see C see D shall see 19 I’ve got my key I found it when I for something else A looked B have looked C looking D was looking 20 “All these photographs . 1 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI HSG TIẾNG ANH 8 ĐỀ SỐ 1 Questions: I. Choose one of word whose underlined part is pronounced. ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3 HƯỚNG DẪN CHẤM MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8 SECTION I: GRAMMAR AND VOCABULARY (5.0 pts) Question 1: Choose the best answers. 1. a 2. b 3. d 4. c 5. b 6. a 7. d 8. c 9. a 10 B. Hướng dẫn chấm 5 Thang điểm 20: Mỗi câu đúng được 0,25 điểm ; 80 câu x 0,25 = 20 điểm ĐỀ ÔN THI HSG ANH 8 ĐỀ SỐ 2 I/ Section one: vocabulary and structures Question 1: Choose the
- Xem thêm -

Xem thêm: Tuyển tập 100 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys), Tuyển tập 100 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys), Tuyển tập 100 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 8 (có keys)

Từ khóa liên quan